muzyka

(87 wyników)
  • Witajcie mam kino domowe firmy Harman Kardon i właśnie zepsuł mi sie odtwarzacz DVD. Stwierdziłam, że zamiast ją naprawiać, kupię nagrywarkę DVD. Kupiłam też TV Sony Bravia, chciałabym w związku z tym mieć sprzęt z wyjściem HDMI. Czyli warunki są takie: nagrywarka, twardy dysk i płyty, HDMI, dobra jakość muzyki. Czy to możliwe do pogodzenia? Może mi doradzicie, co powinnam kupić?
  • No właśnie jak w temacie lubicie czy nie, jeżeli nie to powiedzcie dlaczego. A jeśli lubiecie to napiszcie jakie zespoły preferujecie i czy wolicie starsze disco czy bardziej nowe dance'owe kawałki? Moim zdaniem najlepsze zespoły to: Zibo Effect Marcin Siegieńczuk (już raczej nie Toples) Boys - legenda no i z tych bardziej dance'owych jam.boxx n-joy Są jeszcze zespoły ale nie chce mi się wszystkich wymieniac :D
  • Cześć, Czy moglibyście mi doradzić jakie kupić radio i głośniki samochodowe, które sprawdziłyby się do słuchania muzyki poważnej? Chciałbym zamknąć się w kwocie 800zł. Pozdrawiam, P.
  • Mam sporo muzy na mp3 i zamierzam: - zrzucić to na płyty DVD - słuchać tej muzy (jak i zwykłych CD) na zwykłym odtwarzaczu DVD - wyrzucić obecny CD player Technicsa Czy zwykły stacjonarny DVD player ( taki za 150 pln) zapewni wysoką jakość muzyki ? Jeśli nie to jakich urządzeń szukać, jakim parametrem mierzyć jakość urządzenia i jakość odtwarzania muzyki ?
  • No właśnie jak w temacie lubicie czy nie, jeżeli nie to powiedzcie dlaczego. A jeśli lubiecie to napiszcie jakie zespoły preferujecie i czy wolicie starsze disco czy bardziej nowe dance'owe kawałki? Moim zdaniem najlepsze zespoły to: Zibo Effect Marcin Siegieńczuk (już raczej nie Toples) Boys - legenda no i z tych bardziej dance'owych jam.boxx n-joy Są jeszcze zespoły ale nie chce mi się wszystkich wymieniac :D
  • czy ktoś może mi powiedzieć czym powinny charakteryzować się słuchawki do słuchania muzyki klasycznej? W domu mam jakieś badziewie za 30zł. Hendrixa jeszcze idzie posłuchać ale jakakolwiek klasyka to już jest demolka dla uszu - zkewa wszystko w jedną całość. słyszałem że takie słuchawki muszą być bardzo selektywne i nie mieć za mocno uwypuklonych basów. sprzęt mam na razie następujący: soundblaster+analogowy amplituner kenwood cr5010. stara maszyna ale ładnie gra. nie mam wzmaka słucha...
  • Witam Co lepiej zagra muzykę z CD w stereo: 1/ wzmacniacz stereo + odtwarzacz DVD 2/ amplituner kina domowego + odtwarzacz DVD ? Poszukuje kompromisu dla potrzeby 70% muzyka, 30% kino, z tym że moim priorytetem jest jakość muzyki w stereo. Nie wiem czy jest sens wchodzić w sprzęt stereo kiedy realnie 90% muzyki słucham z mp3? Niektóre amplitunery KD posiadają funkcje restoringu mp3 czego nie posiada zaden wzmacniacz stereo. z góry dzięki za odpowiedź.
  • Witam Myślę o kupnie ww. dvd. Proszę o opinie jak radzi on sobie z odtwarzaniem muzyki. I druga sprawa- jak sprawuje się USB? Da radę posłuchać muzyki lub obejrzeć film bezpośrednio z pen'a?
  • Przeczytałam opinię, że płyty nagrywane w "zwykłym" stereo w kilku głośnikach brzmią gorzej. Jak to właściwie jest? Czy jest sens kupowania zestawu kina dom. do słuchania głównie muzyki a w drugiej kolejności oglądania filmów? Nie znam się na tym w ogóle, więc nie śmiejcie się z mojego naiwnego pytania, błagam.
  • witam, będę wdzięczny za pomoc fachowców: w prasie branzowej często pojawia się opinia, że odtwarzacze DVD oferują gorszą jakość odtwarzanej muzyki niż CD. Zakładam, że reguła ta sprawdza się w wyższych przedziałach cenowych, ale czy dotyczy także klocków powiedzmy do 1000 zł? Mam własnie taki tani zestaw sprzed kilku lat: wzmacniacz AMC 3000 CD Technics SLPG 490 Tannoy M1 Niestety, CD ostatnio szwankuje, a zakup nowego lepszego stereo muszę odłożyć co najmniej na rok. ...
  • mugł by mi ktos podac dobrych wykonawców muzyki elektronicznej musze kupic chrzesniakowi płyte i nie wiem jaką pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Mp3(150)

Witam, chciałem kupić sobie nowy odtwarzacz mp3, od 4 lat mam Vedia, fajny tylko że troche duży i akumulator coraz słabiej trzyma, aktualnie myślę o ipod nano 6G, jest on dość drogi i nie wiem czy wart swojej ceny. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek uwagi użytkowników i osób znających się na tym:) dzieki wielkie
  • Pytanie jak w temacie. Telewizor i dvd nagrywarka panasonic, amplituner onkyo. Obsługa z jednego pilota działa i jestem z tego zadowolony, nie chcę rezygnować. Jednak uruchomienie płyty cd powoduje włączenie telewizora, a próba wyłączenia telewizora skutkuje wyłączeniem zestawu. Jak to ominąć? pzdr
  • Cy mozecie polecic jakis DVD player ktory jednoczesnie moze sluzyc do sluchania CD? Wiem ze wszystkie DVD odtwarzaja CD ale chodzi mi o taki ktory robi to z naprawde porzadna jakoscia. Dzieki, M
  • hmm...sam jestem sobie winien, ale madry polak po szkodzie podczas remontu mieszkania polozylem w scianach okablowanie do naglosnienia mimo ze o temacie nie wiem prawie nic ach... Kable zadna rewelacja standart o grudym przekroju, ale nie to mnie najbardziej martwi. Glowne zmartwienie to ustawienie glosnikow. Pomieszczenie to salonik polaczony z kuchnia calosc ok 30m2. okablowanie jest tak rozmieszczone (prosze sie nie smiac:-)) ze fronty sa przy suficie wiec chcac nie chcac musz...
  • hej, od wczoraj jestem posiadaczką mp3 Grundig z serii MPaxx 700series i mam pytanie - za pomocą jakiego darmowego polskojęzycznego programu mogę przeformatować pliki z płyty cd do mp3?dzięki
  • Dlaczego zniknęły z rynku odtwarzacze na kilka płyt CD? Ja miałem Philipsa ze zmieniarką na 7 płyt. Gdy go załadowałem to miałem słuchania na kilka godzin. Ale się wykończył. W serwisie powiedzieli, że nie da się naprawić - brak części, nowe nie pasują. Chcę kupić nowy odtwarzacz, ale są tylko takie z kieszenią na jedną płytę. Dlaczego? Czy warto kupować kombajn CD razem z DVD? Co byście polecili?
  • 50-50 film i muzyka,ważne,żeby mieć super jakość słuchając muzyki cicho-proszę o pomoc
  • No tak, jestem zielona jak trawa w takich dziedzinach, a na gwiazdkę dostałam oddwarzacz MP3. I co mam z nim teraz zrobić? Chciałabym wybrać sobie kilka fajnych piosenek w internetu i nagrać bo wiem że tak można, ale nie wiem gdzie tych piosenek szukać i jak je przegrać. Czy ktoś mi to może łopatologicznie wytłumaczyć? Dorota
  • Jestem posiadaczem sprzetu ktory umozliwia sluchanie muzyki nagranej w ww technice wielokanalowej. Chetnie podziele spostrzezeniami w tym temacie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się