-
Mam pytanie czy mozna jeszcze cos zrobic aby wpłynąć na sąsiadów, którzy bardzo głośno słuchają muzyki (w różnych godzinach), mam małe dzieci i one wręcz nie przepadają za tak głośna muzyką. Złożyłam już skargę (i z tego co się dowiedziałam nie tylko ja), do spółdzielni. Wiem, że wynajmują mieszkanie ale z właścicielem jest ciężko się skontaktować, co można jeszcze zrobić?
-
Zbiczno zaprasza
Już w piątek i sobotę (29 i 30 lipca) wydarzenie muzyczne nawiązujące do imprezy muzycznej z lat osiemdziesiątcych (obok Jarocina, jedynej) czyli do Rock na Pojezierzu - w Zbicznie, osiem kilometrów od Brodnicy. Pierwszego dnia rock, drugiego reggae. Zagrają takie firmy jak Big Cyc, Zielone Żabki, laureat ostatniej edycji „Mam Talent” Kamil Bednarek.
Impreza w letniej stolicy Pojezierza Brodnickiego nabiera rozpędu. Organizowana jest po raz szósty, a po raz trz...
-
Odbyło się kolejne spotkanie polityczne w upartyjnionym, powiatowym przybytku kultury i sztuki i żadnych doniesień prasowych. Nic, kompletnie nic! Czyżby wiało tam nudą i nie poruszono żadnych istotnych spraw? Mnie oczywiście tam nie było, bałem się powtórki z Czeladzi.
-
witam, poszukuje informacji na temat stylów muzycznych lat 70 nie chodzi mi o
same piosenki lecz o krótki opis muzyki z tych lat np. jakie były głowne
trendy itp.? bardzo prosze o pomoc
-
Jak w temacie, nigdy nie mialem problemu ze zgrywaniem muzyki z Cd na twardy dysk i odrazu Windows Media Player zmianial mi na format mp3 co mozna ustawic w opcjach dzisiaj chcialem zgrac testowalem z kilkoma CD i ... lipa pojawi sie komunikat
Program Windows Media Player nie może zgrać jednej lub więcej ścieżek z dysku CD.
nadmienie iz mam orginalnego windowsa wszystko aktualizowane .... Jest ktos w stanie pomoc?
-
Bardzo proszę Forumowiczów o pomoc w sprawie osoby uprzykszającej życie w bloku która słucha non stop bardzo głośnej muzyki mieszka na parterze a muzykę słychać w całym bloku, takie dudnienie aż uszy bolą robi to w ciągu dnia do 22 więc nic z tym nie można zrobić nadmieniam że prośby w tym kierunku nic nie dają więc co mają zrobić z tym problemem ludzie którzy muszą tego wysłuchiwać non stop
-
rozwalił mnie znaleziony w necie komentarz:):)
MUZYKA PLEBEJSKA, NIżSZA :
1. techno, disco-polo - słuchają tego prości robotnicy, uczniowie zawodówek -
muzyka ta oddaje dwudzielny rytm życia plebejuszy: praca-sen, włożyć-wyjąć,
jedzenie-wypróżnianie. Muzyka ta wystukuje również rytm okładania drugiego
człowieka po twarzy.
2. hip-hop - jak wyżej. Ludzie słuchający tej muzyki mają problemy z
percepcją, dlatego jej forma, harmonia jest ograniczona do absolutnego
minimum, żeby skupić się ...
-
Zadaję to pytanie sobie od dłuższego czasu... Może HEY? może Maleo
Reggae Rockers? Może Indios Bravos? Może Strachy na Lachy? Może
nawet "Czesław Śpiewa"?
bo mam wrażenie, że do naszego miasta zaglądają tylko tuzy polskiej
popkultury, KOMBII, DE MONO, czekamy tylko na DODĘ albo FEEL.
nie chcę rozmawiać na temat gustów, absolutnie ie chodzi mi
okrytykowanie tego, kto czego słucha. ale na Boga cały Ciechanów nie
słucha Beaty Kozidrak i Budki Suflera.
jaki koncert chciałbyś o...
-
myśle że cieszył by sie ogromną popularnością.
-
Witam. Przyjechałem z Świętochłowic i chciałbym się dowiedzieć gdzie znajdują
się jakieś kluby gdzie można posłuchać muzyki alternatywnej (rock, metal,
punk, grunge itd.) ? Przyjechałem tutaj na okres czterech miesięcy, gdyż
dostałem robotę przy kładzeniu torów w tym mieście i nie chciałbym się tutaj
zbytnio nudzić. Pozdrawiam mieszkańców Ciechanówa i liczę na szybką odpowiedź,
bo weekend się zbliża, to fajnie byłoby gdzieś wyjść, do jakiegoś klubu
muzycznego i poznać ciekawe osoby ;]
-
Sasiedzi urzadzili sobie tancbude a mnie to wku...a.
-
Hm???
Jazz, rock, funki, reggae, metal, pop? Blues wieczorową porą? :D
piszcie. pzdr
-
Jak się podobało? Mnie bardzo, było super.
-
Co sądzicie o piątkowych imprezach tematycznych, które ostatnio serwuje nam Pub Fabryczna???
Według mnie jest to nietrafiony pomysł... Ciechanów to zbyt małe miasto, żeby tak naprawdę w jednym z dwóch dostępnych lokali, organizować wieczorki np. jazzowo/bluesowe dla ludzi, którzy w piątkowy wieczór przychodzą napić się piwa i potańczyć, a nie przysypiać nad stolikiem :/
-
chłopaki dopiero startują...
www.youtube.com/watch?v=_CqtR8m2ZKM
-
Chciałabym zwrocic uwage na muzyke która jest ostatnio notorycznie puszczana w jedynym tanecznym klubie w Ciechanowie.Z całym szacunkiem do ludzi którzy słuchają takiej muzyki ale bez przesady czy kazdy ciechanowski klub musi sie zmienic w komercyjne badziewie napędzane wiejskimi przytupami??Moment za wstęp 10zł ,ochroniarze w garniturach z,,łoki toki'' przy uszach hmm niby zapowiada sie nieźle ,niby pełna kultura.I co siadasz do stolika i jakby obuchem w łeb rytmy prosto z disco polo live ,...
-
Skuszony "plotkarską" informacją że sylwester ma się odbyć w Ciechanowie sprawdziłem co w tej sprawie informuje portal prezydenta ... umciechanow.pl ...
Ma zagrać :
1)Eddy Wata ... (niech mu tam jeszcze będzie ten jego ... show) (ciekaw tylko jestem co zaprezentuje obok swojego jednego hit-u) - chyba tylko dla niego będzie po co przyjść i może co obejrzeć ... - ale jest szansa że będzie na co :)
2)Zespół Baflo - wiejskie disco ... dla kogo ? (w końcu podobno miastem już jesteśmy)
3)...
-
Żenująca wzmianka ukazała się na łamach ostatniego "TC".
Dotyczyła Przeglądu Kapel Garażowych, a raczej wyniku tegoż.
Pan redaktor Matusiak napisał, że zespół THE WITHOUT był faworytem
publiczności, a niestety nie wygrał.
Całkowity szacunek dla Withoutów, ale Pan Matusiak chyba nie widział koncertu.
Recenzja Pana Nowaka, którą Tygodnik jakiś czas temu opublikował (chyba
jako "zapchajdziurę") nie prezentowała zdania PUBLICZNOŚCI. Wiele osób
zupełnie się z nią nie zgadza, ma 100% odm...
-
Widowni ze zlotu pod zamkiem nie zabrakło,kulturalni inaczej zawitali niepotrzebnie na koncert przyklaskując w rytm muzyki czym zagłuszali wszelkie wartości instrumentalne.Z tymi przyklaskami proszę poczekać do najbliższego spędu pod zamkiem,może w tym roku będzie Boys.
-
Odbył się inauguracyjny koncert :
ciechanowinaczej.pl/m/articles/view/O-ludziach-z-dusza
będą następne
Zapraszamy