Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      nalot

nalot

(8 wyników)
    • Zastanowiło mnie to ponieważ jednej z nas lekarz odstawił abx z powodu nalotu a mam wrażenie,że to przy takiej ilości abx norma.Może się mylę i też już dawno powinnam nie brać abx bo język mam biały od drugiego miesiąca leczenia od kiedy włączyłam tyni a leczę sie ponad rok.Jak to wygląda u was?
    • Witajcie od 3 tyg. jestem na abx i od wczoraj zauważyłam na tylnej części języka ciemnobrązowy nalot. Wszędzie piszecie że grzybek objawia się białym nalotem na języku, więc o co chodzi z tym brązowym? To też grzybek? Biorę na to nystatynę w tabletkach i w płynie tylko czy to grzybek bo już sama nie wiem?
    • jęzor(4)

Po pierwszym dniu łykania cukiereczków zrobił mi się na języku delikatny biały nalot. Wcinam ogórki kiszone + piję wodę po nich, od wczoraj Słoneckiego, łykam probiotki (2 razy dziennie po tabletce) i od piatku nystatynę. Płuczę też jamę ustną Dentoseptem, przynajmniej 2 razy dziennie staram się zjeść jogurt naturalny, no i oczywiście dieta a mimo to nalot nie bardzo schodzi. Rano gdy wstaję tego nalotu jest tylko troszkę a po wzięciu pierwszej dawki antybiotyków znów się zwiększ...
    • Witam wszystkich, Chcialabym sie poradzic tutaj obecnych bardziej doswiadczonych pacjentow. Lecze sie rok w Krakowie, od 2 miesiecy jestem na odstawieniu przez grzyba i duze zmeczene organizmu i czuje sie zle. Na antybiotykach zle, bez nich tez- ledwo funkcjonuje. Moze ktos tez tak ma albo mial i cos zrobil co mu pomoglo? Ja juz na prawde stracilam nadzieje. Nie wiem co robic. Biore te leki i nic, zero reakcji.
    • w kilku wątkach doczytałam się, że niektórzy mają problemy z zębami w trakcie podawania dużych dawek aboxy. nie chodzi mi tu już o ból zębów, który bardzo często występuje pomimo całkowicie zdrowych zębów. chodzi mi raczej o stan zębów i czy można je jakoś chronić przed skutkami ubocznymi. osobiście jestem na wysokich dawkach doxy już 4 miesiące i zaczynam mieć potworny nalot na zębach oraz odczucie jakby się one zaczęły rozsuwać. czy ktoś coś na ten temat może wie więcej?
    • po jakim okresie od zaprzestania stosowania antybiotyków zniknęła u Was kandydoza?
    • Od 24.11.br-rozpoczęłam lecznie boreliozy - biorę : tetracykinę 6x 250mg, duomox 4x 1g i tinidazol 2x500mg+probiotyki 3 szt dziennie+ścisla dieta. Czuje sie dość dobrze ale od samego początku brania leków zaczęło bolec mnie gardło, miałam zatkany nos, katar tylko przez 3 dni ,a od 2 dni mam biały nalot na jednym migdale,dreszcze-nie ma temperatury , ból głowy-niewielki i strzelanie chyba we wszystkich kościach.,suchość w gardle i bezsenność. Czy to jest objaw herxa , angina? Co robić ...
    • co może być przyczyna? czy ktoś miał? co robić? Jestem przerażona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się