Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      nalot

nalot

(6 wyników)
    • witam, chiałabym prosić o radę- mój syn od środy ma na gardle biale naloty - grudki, katar zółty trochę wyciekający, troche kaszle teraz juz mokro i nie ma temperatury. Lekarka od razu przepisala antybiotyk bo gardlo brzydkie, ale ja zamiast tego pędzluje gencjaną i psikam bioparoxem( wolałam to niz dac mu antybiotyk)ale naloty dalej są. mam hepar sulfur. podalam dzis juz 2 razy po 4 kulki. prosze o rade.czy moze byc ropa bez gorączki? czy moge dac jeszcze mercurius solubilis? i ...
    • Witam, jakieś 2 tygodnie temu zauważyłam u siebie naloty na migdałach, po kilku dniach rozwinęła się angina, gorączki nie miałam. Lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej są ropne, przepisała mi bioparox, stosowałam przez tydzień, gardło przestało bolec, naloty zniknęły, ale dzisiaj zauważyłam, że pojawiły się nowe:-( Gardło mnie nie boli, gorączki nie mam. Co mogłabym stosować, aby te naloty zniknęły? Ze względu na boreliozę długo stosowałam antybiotyki w dużych dawkach i teraz bro...
    • Maly(3latka) w srode wieczorem wysoka goraczka -podalam ibuprofen w syropku. W czwartek bylismy u pediatry, stwierdzila angine i dala Hepar sulfur D12 (3x3kulki), na obnizenie goraczki ibuprofen. Od czwartku do dzisiaj rana walczylismy z goraczka(co 6 godz. paracetamol w czopku i co 8godz. 5ml ibuprofenu) w przeciwnym razie temp. przekraczala 40st. Wczoraj maly mowil ze boli go uszko wiec podalam mu jeszcze 3x3kulki lycopodium D12 (dostalismy przy ostatniej anginie i zapaleniu u...
    • angina (7)

pomóżcie. wczoraj byłam z małą u lekarza i stwierdziła początek anginy lecz stwierdziła że nie jest to od paciorkowców. dostała groprinosin przeciwwirusowy i bioparox. ja podawałam jej mercurius sol. rozpuszczony w wodzie co godzinkę. dzisiaj gardło bardziej czerwone i pojawiły się naloty. temp. w nocy 39.1. co radzicie dalej, bo o ile znam moją lekarkę rodzinną to zaraz da nam antybiotyk, czego bym nie chciała. macie jakieś sugestie?
    • Nasz homeo jest na urlopie a 5-letni synek złapał anginę. Od popołudnia sobotniego do dziś ma ciągle od 38 do 40st temperaturę. Nie pomaga Belladonna ch 30 ani baryta carbonica ch9. Mąż dał w końcu czopek pół pyralginy. Dziecko ciężko oddycha, ma biały nalot na języku, odruch wymiotny. Co robić aby niebrać antybiotyku. Dodatkowo dziecko jest autystyczne.
    • senna(4)

W internecie nie znalazłam informacji dotyczących tego leku. Może ktoś wie na co działa "Senna"? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się