natolin

(16 wyników)
  • Podczytuje to forum i zobaczylam post zalozyciela na temat Natolinczykow - dlaczego na to forum wpadaja Troche mnie zdziwila odpowiedz, ze powinnismy sobie wlasne forum zalozyc. Mieszkam przy stacji Natolin, ale w poludniowej jej czesci, od ponad 20 lat. Pamietam doskonale, jak sie Kabaty budowaly i nie traktuje ich jako odrebnej czesci, ale wlasciwie jako przedluzenie Ursynowa w strone poludniowa. Z domu do Tesco mam 15min na piechote, czesto w nim bywam, tak, jak w innych sklep...
  • ... z Kabat !!! Aaaa!!!! Ostatnio powiedziałam "pas" wynajmowaniu i szukalam mieszkan do kupienia. Najchetniej na Kabatach lub Natolinie czy Ursynowie Kabaty okazały sie jednak dla mnie za drogie - buu :( i kupiłam mieszkanko w Centrum . Tak, tak - cholerne centrum (tuz koło ASP i Uniwerku) wygrało cenowo z Kabatmi (hehe). Wiec tak jakby sie "żegnam" z Kabatmi i niniejszym forum - choc oczywiscie zagladać bede. I pewnie wtracac swoje 3 grosze. Jakby co to na forumowe spotkani...
  • Uwaga dziś o 22-giej rozpoczął się II-gi etap remontu Stryjeńskich. Przez najbliższe 10 dni nieprzejezdna jest ulica na odcinku od Wąwozowej do Belgradzkiej. Autobusy 179, 504 oraz 306 i N34 kursować będą Al. K.E.N
  • czy ktoś może polecić krawcową która za uszycie spodni weźmie mniej niż 110zł? Tyle bierze krawcowa na Małej Łąki,jak dla mnie cena wygórowana dość mocno.
  • Codziennie od jakiegoś tygodnia Napewno nie jest do dym z kominów ogrzewania bo na innych dzielnicach tego nie czuć Ciekawe czy ktoś pali liście/śmieci, albo coś innego jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat proszę poinformować, bo nie tylko to przeszkadza astmatykom, również cale ubrania śmierdzą, i w ogolę mam tego dość. Chyba takie zatruwanie powietrza nie jest legalne, do wywozu śmieci istnieją odpowiednie służby.
  • Wzdłuż Belgradzkiej powstaje nowa inwestycja, której inwestorem jest www.smprzymetrze.waw.pl Chodzi o ten parking 42.pl/u/suE Zabudują każdy wolny fragment, choć ten fragment wolny nie był. Był tu parking na 50-70 miejsc dla 3 wieżowców obok. Nie wiem gdzie teraz ludzie będą parkować, chyba wjadą sobie do mieszkania. Paranoja. Jedynie kwartał między Rosoła/ Belgradzką/ Przy Bażantarnii/ Stryjeńskich jeszcze jakoś wygląda. Wokół sieczka urbanistyczna i blok na bloku, małe uliczki i...
  • Mam wrażenie, że "niezbędne prace konserwatorskie" się przeciągają... Czy woda zostanie wkrótce udostępniona? czy wodopój został zamknięty na "święte nigdy". BTW gdzie jest inne ujęcie oligocenki w pobliżu? Może gdzieś w okolicach Tesco?
  • jw dziękuje i pozdrawiam
  • Zastanówmy się czy nie istniała by możliwość uruchomienia ujęcia oligocenki na Kabatach .Gdzie naciskać jakie zrobić ruchy ? Może ktoś z PT internautów ma pomysły lub możliwości. Prawda -że takie sprawy najlepiej załatwiać przed wyborami samorządowymi (przynajmniej obiecają). DOBRA WODA TO ZDROWIE a przed nami upalne lata.
  • Bardzo proszę o informacje, która z kwiaciarni na Kabatach (Natolinie, Ursynowie) jest godna polecenia - chodzi mi o wiązanki okolicznościowe (pogrzeby, śluby) itd.
  • hejka a wlasciwie jakie ulice wyznaczaja granice kabat? jestem ciekawa w ktorym miejscu zaczyna sie juz natolin :) pozdrawiam vari
  • Na poprostu 'Kabaty' - bez moczydła (jako mylącego nie tubylców )...
  • Witam za jakiś czas przeprowadzę sie na kabaty i mam w związku z tym pytanie. Czy jest gdzies, a jak jest to gdzie, fajny plac zabaw dla dzieci??? Najlepiej jakby nie był to sam beton i byłoby parę róznych przyrządów do zabaw typu huśtawek i zjeżdalni??? I czy oprócz lasu jest jakieś fajne miejsce do spacerów? Pozdrawiam Marek
  • czy gdzies na kabatach (i nie tylko) mozna za rozsadna cene przegrac film z vhs na dvd?
  • Parę dni temu odbierałam dziecko z przedszkola, generalnie to to już natolin jest, ale właściwie to tuż za miedzą, bo po drugiej stronie przy bażantarni, dlatego opisuję spawę... Chyba ktoś (z forumowiczów?) wcielił w życie groźby o truciu psów zanieczyszczających trawniki i biegających po nich luzem, bo natknęłam się na ogłoszenia porozwieszane w okolicy przedszkola, brzmiało mniej więcej tak, żeby właściciele uważali na zwierzaki, bo ktoś porozrzucał truciznę działającą par...
  • ...niestety w testowym informatorze nie zalazłam. Potrzebuję dobrego szewca (większe umiejętności i chęci niż Panowie z punktu w Tesco). dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się