Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      neurolog

neurolog

(14 wyniki)
    • Witam, dawno mnie tu nie było, jakoś nie miałam sił. Poradźcie mi, co robić dalej. Streszczę mój przypadek, opisywałam go dokładnie na forum, ale temat gdzieś spadł. Około 17 lat temu miałam kilka kleszczy.... rumień...potem ciągłe pogarszanie się zdrowia, pierwsza diagnoza to była nerwica...leczenie niewiele dało, ale zastanowiły mnie silne objawy choroby lokomocyjnej, niedowłady, wielkie zmęczenie i objawy neurologiczne. Western blot dodatni zaprowadził mnie do zakaźnika, który stwierdził,...
    • Byłem rok temu prywatnie u neurologa który niedawno występował w programie Na Celowniku w sprawie odebrania przez ZUS renty dla pewnej dziewczynki.Musze przyznać że ten Pan naprawde mile mnie zaskoczył swoją wiedzą potem dowiedziałem się iż jego żona choruje na borelioze.Lekarz ten ma gabinet w Pasłęku.Poszedłem do niego wymieniłem objawy a on od razu stwierdził neuroborelioze.
    • Witam. Czy ktoś z Was przy okazji diagnozowania/leczenia boreliozy trafił na dobrego neurologa w Warszawie (jak bardzo dobrego to gdziekolwiek..). Definiuje przymiotnik "dobry": taki który wierzy w istnienie neuroboreliozy, nie interpretuje wszystkiego jako nerwicy. Jestem pół roku po zakończeni leczenia boreliozy. Od 5miesięcy towarzyszą mi mdłości, od 3mies lekkie zawroty głowy połączone z silnymi mdłościami. Gastrolog i laryngolog nie znaleźli przyczyny. I to są objawy zupełnie o...
    • Biore juz prawie poltora miesiaca antybiotyki, wyraznej poprawy zbytnio nie ma.bylam ostatnio u neurologa zeby skonsultowac z nim czy te moje objawy moga byc od boreliozy i koinfekcji czy sklaniac sie bardziej ku stwardnieniu rozsianemu.powiedzial ze nie widzi u mnie w badaniu zadnych odchylen i skoro nie ma progresji zmain w rezonansie to nie sklanial by sie ku SM, ale zeby wykluczyc zaproponowal mi punkcje w kierunku SM. sama juz nie wiem co robic.zle sie czuje, wszyscy naokol...
    • znacie może jakiegoś psychiatrę/neuropsychiatrę/neuropsychologa który orientuje się w temacie neuroinfekcji i potrafi pomódż choremu ze zniszczonym przez borelke mózgiem i jego psychiką? przecież wiadomo że 'neuroborelioza' powoduje wiele zaburzeń psychicznych,nie mówie o depresji, raczej o morderczych myślach, obsesjach, agresji i wogole zaburzeniach osobowości, czy ktoś z was próbował leczyć się u psychiatry z tego właśnie powodu? nim się człowiek wyleczy z późnej boreliozy to...
    • 12 lat temu przechodziłam neuroboreliozę z porażeniem nerwu twarzowego, spędziłam w szpitalu 4tygodnie, dostawałam zinnat potem antybiotyk zmieniono, po pół roku wykonałam badania krwi i stwierdzono że krewjest czysta...pół roku temu dopadły mnie bardzo silne zawroty głowy, sztywnienie karku, piski w uszach...neurolog skierował mnie na rezonans,który pokazał demielinizacje w mózgu,kilka ognisk 3 mm w rejonie trójkąta lewej komory,objawy ustapiły w przeciągu ,miesiąca...zostało tylko zme...
    • Histroia Karla z forum Cpn Długie poszukiwanie przyczyny złego samopoczucia w koncu daignoza, Progresywne Sm - (ponad 18 zmian demielinizacyjnych w mózgu i rdzeniu) Stan pacejnta powazny (lekarz mówi ze ma szczescie ze ma Sm a nie guz mózgu). Leczenie sterydami i interferonem. Neurolog na twierdzi ze to nie borelioza. Daje mu jedank monocykline (wymyslono ze mino pomaga pacjeną z Sm bo dziła przeciwzapalnie) Po jakim czasie znowu leczenia klasyczne na Sm (sterydy etc) L...
    • Autentyki z www.przychodnia.pl/porady/faq.php3?d=13&sub=4&id_faq=154 List pacjenta: Czytalam wiele artykulow na temat SM. Moje objawy to: pogarszajacy sie wzrok mimo ukonczenia juz 26 lat, badanie u okulisty nie wykazalo zapalenia nerwu wzrokowego tzn w badaniu dna oka. Bardzo dokucza mi pogorszenie sie pamieci, lapie sie na tym ze brakuje mi slow, gdzies mi uciekaja.Odczuwam takze w uszach tzn cos w rodzaju powietrza babelkujacego, czasem lekki bol (rzadko). Dretwieja mi nogi,...
    • Witam jestem z Krakowa Moja historia jest troszkę nietypowa jak na piszących na forum, bo wszystko rozgrywa się bardzo szybko. W czerwcu zostałam ugryziona przez 3 kleszcze dwa dni później byłam u lekarza pierwszego kontaktu (profilaktycznie) przepisał mi azitrox 500 (1 i 2 dzień 2 tabletki, 5 kolejnych dni po jednej.) Rumienia nie było i do tej pory nie ma. W lipcu nasiliły się u mnie bóle kręgosłuopa które miałam już od kilku lat, w sierpniu po raz pierwszy zaczęły sie problem...
    • Witam, Czy małe dawki (Docy 2x100) wystarczą do tego, aby stwierdzić, czy mamy Boreliozę? O co chodzi - lekarz (neurolog) podejrzewa u mojej babci Boreliozę. Zasadniczo pojechaliśmy do niego leczyć Parkinsona, ten jednak sam z siebie po badaniu zapytał, czy przypadkiem nie dziabnął babci kiedyś kleszcz. No i dziabnął - jeden jakieś 15 lat temu, a drugi... 60. Te dwa przypadki w każdym razie babcia pamięta. Lekarz zdecydowanie wykluczył parkinsona (babcie leczono na tę chorob...
    • witam, jesteście bardziej doświadczeni, w związku z tym chciałabym się Was poradzić nieco, leczę borel od września, od biotraksonu,przez duomox, teraz będzie zamur i tavanic. Może jest ktoś z okolic Krakowa kto leczy się tavanic'em i podzieli się ze mną informacjami w jaki sposób go sprowadza sobie ?? MAm ponad 5 letnią chorobę,leczenie idzie ...marnie. Teraz doszły dziwne rzeczy takie jak ból serca od czasu do czasu czy też podczas leżenia w spoczynku nagle serce bije jakby chci...
    • No i przyszło. Po próbnej antybiotykoterapii odebrałam wynik badania moczu od dr W. Tym samym oficjalnie staję się częścią forum i grupy chorych. I choć od dłuższego czasu tu zaglądam licząc się z takim scenariuszem, to jednak jestem przerażona :( Pewnie tak jak każdy z was na początku. :( Patrzę na moje małe dzieciątko i wyć mi się chce ze strachu, że leczenie może się nie udać, a ono zamiast mamusi będzie miało roślinkę :(:( A przecież trzeba jeszcze przez wiele lat być silnym i zdro...
    • Kolejny lekarz zgodził się nam pomagać. Namiary można uzyskać przez nasz punkt informacyjny/grupę wsparcia w Gorzowie: gorzow@borelioza.org lub w innych naszych punktach informacyjnych.
    • Dzisiaj byłem na sympozjum na temat nuroboreliozy w szpitalu wojewódzkim w siedlcach. Jestem zaskoczony (mile - wiedzą i podejściem prowadzących to sympozjum - prof. reumatologii i neurolog) mowa była o formach bb. cysty i jak to prof. określiła wiele innych form przetrwalnikowych. A neurolog stwierdziła leczyć trzeba do ustąpienia wszystkich objawów. Pokazane zdjęcia z MRI ze zmianami demielizacyjnymi. Slajdy z przekrojów naczyć w stanach zapalnych i przewężeniu tych naczyń, i o wielu pomy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się