Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      neurolog

neurolog

(10 wyników)
    • Witam wszystkich, bardzo pilnie potrzebuję "trafić" dobrego neurologa w Warszawie. Niestety od strony kontaktów stolica to dla mnie biała plama, a dobre trafienie na podst Panoramy Firm raczej bardzo mało prawdopodobne. Macie jakieś doświadzcenia ?
    • Cześć! mam na imię Agnieszka, mieszkam w Warszawie i poszukuję jakiegoś dobrego neurologa. Choruję od stycznia 1998 roku, z czego ponad 5,5 roku zmagam się ze spastyką nóg i problemami z pęcherzem, a lekarz do którego chodziłam do tej pory nie wie co mi jest. Wykluczono SM, z badań MRI, CT i EMG są w porządku natomiast złe są wyniki potencjałów i urodynamiki. Brałam różne leki (ostatnio Baclofen), obecnie jestem bez leków, ale chciałabym dowiedzieć się na co jestem chora. Może k...
    • Szukam dla starszej osoby po udarze dobrego neurologa. Może ktoś z Was może kogoś polecić.Może jest jakieś forum neurologiczne
    • Podpowiedzcie proszę dobrego, neurologa dziecięcego. Do tej pory dwóch lekarzy, u których byliśmy na odmienne opinie na temat: czy moja córeczka ma epilepsję, czy nie???? Malutka jest po 3 epizodach drgawek gorączkowych, wynik eeg jest zły. Jeden lekarz każe podawać depakinę, drugi twierdzi, że eeg się nie leczy. Ja już jestem strzępkiem nerwów, cały czas ją obserwuję pod kątem epi, nie ruszam się z domu bez relsedu.... Nie wiem, do kogo się udać, żeby wyjasnić sprawę? Jakie doda...
    • Witam, czy ktoś mógłby polecić mi najlepszego neurologa/neurochirurga. Pilne! Kiepskie wyniki rezonansu magnetycznego.
    • Mam do Ciebie pytanie. Moje dziecko miało w lipcu drgawki gorączkowe (tak do końca to lekarze nie wiedzą czy to były drgawki czy dreszcze). Bylismy na EEG i neurolog w CZD ocenił, że wszystko jest ok. Teraz czeka nas szczepienie w 15 miesiącu-Odra, Rózyczka, Świnka. Lekarka w rejonie powiedziała, że nie zaszczepi bez opinii neurologa. My chodzimy też prywatnie (i tam bedziemy szczepić) i nie chcą opini neurologa. Neurolog bedzie dopiero w październiku . zaszczepić syna czy jednak z...
    • Witam serdecznie Od kilku tygodni odczuwam zawroty głowy, ruchy wirowe ciała, zaburzenia równowagi z tendencją w lewo. W pozycji siedzącej lub stojącej, czuję jedynie lekkie zawirowania. Kiedy idę lub stoję mam wrarzenie, że podłoże faluje. Gdy kładę się, przekładam na bok, schylam lub odchylam głowę do tyłu zawroty nasilają sie- wydaje mi się jakbym z dużą prędkościa kręciła się na karuzeli (zawsze w lewo). Początkowo miało to charakter ataku- trwało kilkanaście godzin. Objawom t...
    • Bardzo proszę lekarzy o zinterpretowanie wyniku badania rezonansu magnetycznego.Badanie było wykonane miesiąc po zdiagnozowaniu pozagałkowego zapalenia nerwu wzrokowego. Badanie MR głowy.W istocie białej półkul mózgu ogniska hyperintensywne w obrazach T2 zależnych oraz flair wielkości 10-11mm.Część zmian zlokalizowana okołokomorowo,kilka rozsianych w istocie białej, kilka zmian w korze płatów skroniowych, pojedyńcze ognisko w prawym konarze mózgu.Nie stwierdza się cech wzmocnieni...
    • Drugi miesiąc drętwieje mi dolna część twarzy szczególnie dolna szczęka oraz wokół ust i bardziej z lewej strony. Natężenie tego drętwienia jest zmienne ale często jest tak jakby wstał z fotela dentystycznego po silnym znieczuleniu,które stosuje się przy wyrwaniu zęba. Czy ktoś doznał już takiej "przyjemności" i na jaką dolegliwość to wskazuje ?
    • jak wyzej. czy potrzebne jest badanie EEG po MRI i CT (prawidłowe) - na zawroty głowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się