neurolog

(5 wyników)
  • Mój młodszy synek sprawia kłopoty wychowawcze: jest agresywny, kłóci się, złości... Jest bardzo ruchliwy i niecierpliwy. Panie przedszkolanki prosiły o konsultację psychologiczną. Po wizycie u psychologa trafiłam do psychiatry, potem zrobiłam EEG i okazało sie, że synek ma zmiany napadowe w odprowadzeniach skroniowo-ciemieniowo- potylicznych po stronie lewej... Idę do neurologa za 2 tygodnie, ale cały czas zastanawiam się, czy to mozliwe żeby miał padaczkę??? Nie widzę jakis inny...
  • Taki termin usłyszałam od neurologa odnośnie mojej córki niespełna dwuletniej. Robiliśmy EEG - wyszło nieprawidłowe. Mimo to lekarka poczatkowo chciała zostawić nas bez leków i wizytą kontrolna za rok. Ale mała miała w gabinecie taki napad- uciekają jej wtedy oczka do góry - trwa to sekudę- dwie, wtedy jakby wyłącza się na moment. Widząc to lekarka włączyła nam leki przeciwpadaczkowe. Jestem załamana. No i w związku z tym mam pytanie, czy istnieje możliwość samowyleczenia takich zmian? ...
  • Objawy(9)

Mój synek ma podejrzenie padaczki. Psycholog powiedział, że to iż patrzy się w jeden punkt może być objawem padaczki. Jak ona się jeszcze objawiała u waszcyh dzieci. Czy padaczkę można wyleczyć. jakie badania zrobić żeby dowiedzieć się czy rzeczywiście moje dziecko ma padaczkę. Proszę o pomoc.
  • Czy ktoś szczepił dziecko z padaczką przeciw pneumokokom. Jakie zachowaliście środki ostrożności, jaka to była szczepionka, nic się nie działo? U nas pediatra proponuje to szczepienie, neurolog podchodzi ostrożnie a ja się boję skutków ubocznych.
  • w strukturach centralnych lewej półkuli mózgu, poniżej jądra soczewkowatego uwidoczniono regularna strukture jamistą o śr. 10mm. Po podaniu środka kontrastowego nie uchwycono wzmocnienia opisywanej zmiany. Poza tym mózgowie bez patologicznych ognisk. tylny dół czaszki i spoidło wielkie w normie. Poszerzone przestrzenie podpajenczynówkowe tylnego dołu czaszki. układ komórkowy nieposzerzony. Dodam,że dziecko to choruje na padaczkę, bardzo się martwimy a na wizytę u neurologa mus...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się