Forum Auto-Moto Bezpieczeństwo na drodze
ZMIEŃ
      odpowiedzialny

odpowiedzialny

(11 wyników)
    • ...błędów młodości i wieku dojarzałego. Żadnych błędów nie wybaczymy: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9644325,Tragedia_na_drodze_kolo_Debicy.html Tak, to jest pojedynczy wypadek, ale przecież mógłby się inaczej skończyć. Niechby np. dachowaniem? Ale nie mógł się skończyć dachowaniem, skoro auto wpadło do rowu (na pewno płytkiego) i uderzyło w niegroźny mostek (na pewno beton nie był taki twardy).
    • Po co jezdzic L-ką, skoro i tak to nie uwalnia od odpowiedzialnosci. Sam się lepiej nauczę. Albo wujek nauczy. Skoro panna jeszcze nie zdała egzaminu teoretycznego, więc miała prawo nie wiedzieć np ze opony trzeba zmieniac (a ucza tego w ogole?) Znam tylko szczegoly z artykulu, ale ponad 2 lata wiezienia dla instruktora za wypadek to tez rzecz straszna... Ale to juz tak OT. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7326490,Sad__Kursantka_nauki_jazdy_winna_wypadku.html
    • W ostatni weekend podczas burzy drzewo spadło mi na samochód. Zdarzenie miało miejsce na Żoliborzu. Mam takie pytanie: Czy gmina powinna zapłacić mi za wyrządzone szkody? Dziekuje i pozdrawiam
    • Witam . Mam pytanie. Jak należy zachować się w sytuacji kiedy na wycieczce , mając pod opieką grupę 41 uczniów dochodzi do awarii autokaru. Na dworze temperatura -20 stopni, a firma transportowa przysyła mi 16-osobowego busa. Mam wybór - nie wsiadam, ale wtedy dzieci zamarzają ( do awarii doszło bo zamarzł samochód, w dodatku odjechał na parking i jest od nas oddalony o 3 km) albo wsiadam i popełniam przestępstwo jadąc w 41 osób 16 osobowym busikiem. Kto w tej sytuacji jest odpowiedzi...
    • "Odpowiedzialność za wypadki ponosi człowiek, winy nie można zrzucać tylko na zły stan dróg - uważają posłowie z Parlamentarnego Zespołu ds. Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, którzy komentowali we wtorek raport NIK o bezpieczeństwie drogowym." O ile z tym zdaniem zgadzam sie w 100%, to obawiam sie, ze rozumiem je inaczej niz panstwo poslowie. Wynika to zapewne z posiadania immunitetu. Zmienia on perspektywe. O ile wiec ja w zdaniu, ze winien jest czlowiek widze tak odpowiedzialnosc kierowcow...
    • Ostatnio jak pewnie wszyscy zauważyli jest zima. Jeździłem nie z własnej winy trochę po mieście i kontemplując niemalże zaspy na drodze doszedłem do pewnych konkluzji. Sytuacja 1. Jadę sobie ulicą w mieście. Śniegu tyle, że się zrobiły z niego koleiny, na około pewnie 10-15 cm wysokości. I widzę przede mną jedzie koleś na rowerze (w tym samym kierunku co ja). Niezależnie od tego, że koleś jest idiotą, bo aura z całą pewnością nie pozwala na bezpieczne poruszanie się rowerem w takich ...
    • www.spiegel.de/img/0,1020,2527100,00.jpg
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6336728,Ostra_jazda_z_autostrada__Projekt_do_kosza.html
    • Dzis mialem interes w podwarszawskich Lomiankach. Jedzie sie do nich DK 7 (E 77). Do ostatniej mojej tam podrozy, po minieciu ostatnich zabudowan, jeszcze jakis czas jechalo sie gesto zabudowanym lasem (przestrzegania obowiazujacej tam 60-tki pilnuje fotoradar), ale po ostatnim warszawskim skrzyzowaniu, 60-tka obowiazywala jeszcze na odcnku niecalych 100 m, a potem byla biala tablica wyjazdowa. Dzis jej nie bylo... Czyli dalej, az do Lomianek, jechalo sie zabudowanym lasem z predkoscia ...
    • >< nowy, otwierajacy wielkie mozliwosci termin, zapewniajacy bezkarnosc naszych mistrzow od znakow. Znak "przedawniony", wiec jedynym winnym jest kierowca, bo jego wypadek sie nie przedawnil jeszcze. Wychodzi wiec na to, ze jesli za kilka lat zlapia mnie, gdy jade 90 km/h za pierwszym z dwoch znakow odwolujacy obszar zabudowany (pisalem o tym podwojnym oznakowaniu wielokrotnie), to dostane mandat. Starszy znak bowiem juz sie przedawnil. Choc jest jaka nadzieja. Idac tym ...
    • miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,6764150,Z_Warszawy_do_Lodzi_zgodnie_z_przepisami.html Ledwo się zaczęło, tekst będzie narastać, a ja jestem ciekaw spostrzeżeń i wniosków pokontrolnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się