Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      odpowiedzialny

odpowiedzialny

(8 wyników)
    • Witam, jadąc do pracy usłyszałam dzisiaj w radio informację o młodej, pijanej matce, która nie dopilnowała swego dziecka i oblało sie ono wrzącym mlekiem - doznało licznych oparzeń i znajduje się w chwili obecnej w szpitalu - można rzec sytuacja tragiczna. Jednak to co mnie w zbulwersowało (poza samą tragedią tego dziecka) to sposób w jaki opisuje się tę sytuację i jej podobne - w informacjach nie ma wzmianki o ojcu o jego odpowiedzialnosci/nieodpowiedzialności. Matka staje się je...
    • stanowisk, bo maja miesieczne wahania nastrojow i sa neiprzewidywalne... argument slyszany i czytany niemal tyle razy, co o ciazy w pracy. tak w kontekscie wczorajszej tragedii, jaki procent szalencow ktorzy powiedzmy w ciagu ostatnich 40 lat wpadali gdzies z bronia i strzelali do niewinnych ludzi, bo oni sami mieli osobiste problemy, to byly kobiety?
    • Cytaty pochodzą z wątku: "Z okazji dnia kobiet". Przeniosłem je tutaj bo są już dość i mogłabyś nie zauważyć mojego pytania. Zaglądam tu, niestety, raz na tydzień, średniom i dlatego reaguję z opóźnieniem. To tylko twoim zdaniem feminizm wyklucza poczucie odpowiedzialności za drugą osobę - moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. To właśnie "mężczyzna feministyczny" jest mężczyzną odpowiedzialnym. A co do wolności wyboru, to nie Aaaaaa... Ja nie chcę być "mężczyzną feministyczny...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3520748.html kilka matek w przeciagu kilku dni na calym slasku to PLAGA?! Nie, nie bronie pijanych, matek tylko pytam - gdzie byli w tym czasie ojcowie zamiast pilnowac dzieci, ktorych matki okazaly sie nieodpowiedzialne? Jak mogli zachowac sie tak po szczeniacku i zostawic swe potomstwo w rekach przestepczyn?!! Spinelli -- Get a life Polskie Ogorki
    • To, czego m.in. dowiedziałam się z embriologii: Początkiem naszego indywidualnego istnienia nie jest moment zapłodnienia, tylko moment zagnieżdżenia się zygoty w ściankach macicy (ok. 14 dnia od zapłodnienia). Dlaczego? Zygota jest tworem, który może doprowadzić do powstania jednej osoby, może tez się podzielić i doprowadzić do powstania dwóch identycznych osób (bliźnięta homozygotyczne). Trudno jest więc wyjaśnić, jak to się stało, że pierwotna zygota ("osoba A") przekształciła s...
    • Nie jestem osobą religijną i nie jestem zdania,że kobieta powinna urodzić w każdej sytuacji.Wręcz przeciwnie, uwazam, ze kobieta ( przynajmniej kobieta rozumna) swiadoma, że dziecko urodzone z popędu zwanego instynktem macierzyńskim, nie będzie miało szans na godne życie , popełnia grzech samolubstwa. Ale...usunęłam ciążę i mam przekonanie,że Kościół wwie,co robi. Przeżyłam koszmarne noce, ze snam...
    • Piłkarze nie chcą kobiet w swojej szatni Piłkarze mistrza Norwegii Rosenberga Trondheim, nie chcąc wpuszczać kobiet- dziennikarzy do swojej szatni, łamią przepisy o równouprawnieniu płci – uważa Kristin Mile, odpowiedzialna w rządzie za sprawy związane z równym statusem kobiet i mężczyzn. Działacze Rosenberga pozwalają dziennikarzom przebywać w szatni piłkarzy po meczu, ale wypraszają stamtąd kobiety. „Kobiety i mężczyźni muszą mieć takie same prawa w czasie wykony...
    • Mnie się wydaje ,że mam dość w zasadzie faceta .Jakos się umotałam w niego.Jest po rozwodzie.Była zona robi go jak chce w bambuko ,a on jej broni i nie można złego słowa powiedziedziec,bo ona jest swięta.Dopiero teraz dochodze do tego po trzech latach noszenia go na swoich plecach ,ze oni sie rozstali ,bo on nie dawał rady w utrzymywaniu rodziny i to ona go nie chciała.Teraz jak ze mną powtarza sie sytuacja,on bez żenady wyciaga pieniądze ode mnie,kazałam mu szukac pracy,ale mu si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się