Forum eDziecko Ciąża i poród Ciąża i poród
ZMIEŃ
      odpowiedzialny

odpowiedzialny

(9 wyników)
    • Jestem w 13 tyg. ciąży z drugim dzieckiem. Planowanej, chcianej. Jak powiedziałam pracodawcy, że jestem w ciąży to zapytał mnie czy planuję jakąś przerwę w pracy?? W pierwszej chwili naiwna nie zrozumiałam, ale później zapytałam się czy oczekują, że następnego dnia po porodzie przyjdę do pracy. Usłyszałam, że no nie następnego dnia, ale tak po 6 tygodniach. Dzisiaj usłyszałam, że ich druga pracownica pracująca na tożsamym stanowisku co ja (tylko, że w innej firmie w której są wspólnikam...
    • ech.. własnie jestem po telefonie na moją "ulubioną" karową (ale do ambulatorium, nie do szpitala), gdzie jestem zmuszona raz na jakiś czas stawiać się na patologii ciąży u jednej pani doktor. babka w ogole wyprowadza mnie z równowagi swoim chamstwem i sposobem, w jaki traktuje pacjentki - ale nad tym postaram się już tu nie rozwodzić. problem obecnie jest taki: powiedziała mi własnie przez telefon, że z posiewu wyszło, że mam jakieś stadium przedgrzybiczne, czyli wg mnie jakąś "początkuj...
    • Słuchajcie! Sama byłam w podobnej sytuacji. Na studiach urodziłam dwoje dzieci, a mimo to udało mi się studia skończyć! Rodzice nie pomagali mi zanadto, a mąz okazał się zupłenie nieodpowiedzialny. Starsza córka chodziła do żłobka i dzięki Bogu nie chorowała. Młodsza chorowała bardzo i dopiero gdy miała 1,5 roku poszłam do pracy. Wtedy dziećmi zajęli mi sie rodzice i przedszkole. I teraz nagle bach! kolejna ciąża! Mama kazała mi usunąć. Powiedzieli, że nie będą bawić kolejnego dzi...
    • ...konsultacji o którą poprosiłam, tłumacząc się tym, że nie jestem jej pacjentką i postawienia mi warunku, że albo się kładę na oddział na obserwację i wtedy sie ze mną "skonsultuje" a jak nie to do widzenia ? W rezultacie położyłam się na oddział ( 3 dni przed terminem) po czym okazało się, że wszystko jest ok, na poród się nie zanosi, główka wysoko, brak rozwarcia itp. Po czym nie chcieli mnie wypuścić do domu bo się terminowa zrobiłam, po czym wyszłam na żądanie. I tu pytam pono...
    • jak wiecie jestem juz w 24 tyogndiu i mam 17lat.Moj chlopak czesto robi mi przykrosc.dzis powiedzial mi ze jego kolega poszukał sobie dziewczyne bardzo łądna ktora wszystko ma na swoim miejscu i ze ja jej nie doruwnuje ze taka by sobie znalazł jak by nie był zemna.poczułam sie podle.Mialam lzy w oczach ale nie chcialam mu tego pokazać.Czasami żałuje ze jestem w ciaży bo moze wszystko potoczylo by sie inaczej.A co wy o tym myślicie?
    • Jestem przerazona i martwie sie o moja dzidzie. W koncu listopada w wymazie z pochwy wyhodowano mi bakterie o nazwie gardnerella vaginalis. Bakteria ta jest tak inwazyjna, ze moze spowodowac porod przedwczesny. Potrafi przelezc przez szyjke, przezrec jajo plodowe i spowodowac wydzielanie hormonu odpowiedzialnego za porod (w wielkim skrocie). Lekarz zapisal mi doustnie antybiotyk Amoksiklav. Przeleczylam sie i myslalam, ze najgorsze za mna. Okazalo sie, ze nie. W wymazie kontrolnym ...
    • W jakim celu robiąc badanie beta hcg podaje sie date ostatniej miesiaczki? Tak dla orientacji czy to ma jakies zasdanicze znaczenie? Pytam się bo poszłam dziś robić bete a jak juz wyszlam na wydruku zlecenia badania widze ze jest wpisane ze ostatni okres mialam w VIII a nie w III. Czy to ma jakies znaczenie?
    • mam pewnien problem ,jestem w 19 tc i przez caly ten cza musialam uwarzac podczas seksu wlasciwie od lekarza mialam calkowity zakaz uprawiania go dlatego ze plamilam i ciaza byla zagrozona, teraz jest juz troszke lepiej i mam pytanie w jakich pozycjach jest najbezpieczniej, moze jest jakas strona to prosze o link maz sie ucieszy ja zreszta tez. Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się