-
Drewno to na pewno lepsze rozwiązanie od paneli. Ciepło, klimatycznie, trwale.. Ja ostatnio często spotykam się z deskami od Baltica ( montuje podłogi,schody, meble ) i naprawdę firma robi kawał dobrej dechy ! ;)
-
witam,
Mieszkanie w bloku z lat 70tych. Na podłodze stary parkiet (nic już się z nim
nie da zrobić - uwierzcie na słowo).
Mam pomysł, aby położyć na niego panele laminowane (witex).
Wolę nie ruszać samego parkietu, bo po pierwsze wyyyyydłuży to czas remontu,
po drugie jeśli pod parkietem jest lepik (nie czuję obcego zapachu) to
naruszenie parkietu może spowodować, że w mieszkaniu zacznie śmierdzieć i
wtedy to już trzeba będzie robić nową wylewkę.
Czy położenie paneli na stary p...
-
Witam!
Firma, która buduje mój dom ułożyła na moją prośbę ogrzewanie podłogowe wodne
i wykonała już właściwą wylewkę. Teraz będą układać kupione przeze mnie panele
podłogowe. W sklepie gdzie kupowałem panele powiedziano mi, że na posadzkę
należy położyć folię antywilgotnościową, bo inaczej parująca wilgoć zniszczy
panele, na to gąbkę 3 mm i dopiero na to panele. Mam wątpliwości, czy folia i
gąbka nie będą za dużą izolacją termiczną dla ogrzewania podłogowego. Możecie
rozwiać moje w...
-
Witam,
Chcę położyć na parterze domku panele Egger. Mają one już zintegrowany podkład wyciszający 2,5 mm.
Czy powinno się przewidzieć jeszcze jakiś podkład? i jaki?
bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby kłaść je na wylewce betonowej :/
Jakie warstwy trzeba przewidzieć?
-
jakie panale z tanszych sa dobre ? Co polecacnie?
-
Witam serdecznie,
Mam pytanie do osób, które mają położone panele laminowane w kuchni. Czy pod zabudową macie płytki? Czy cała zabudowa wraz ze sprzętem AGD stoi na panelach, bądź co bądź podłodze pływającej? Jeżeli tak to napiszcie proszę na jaką szerokość macie położone kafle pod zabudową i czy zabudowa i AGD (ew. wolnostojące) stoją w części na panelach?
Martwi mnie to, że będę miała lodówkę wolnostojącą i jej przednie nóżki będą opierać się już o panel (zabudowa też). Płytki poradził na...
-
Witam. Jakie panele byłyby odpowiednie do ciemnych mebli,żeby pokój był przyjemny? pokój 5.5x3.5 meble,narożnik kolor venga..dzięki i pozdrawiam
-
Witam. Mam problemy z panelami Classen seria Joy. Panele te mają zamki typu megaloc. Po ok 2 miesięcach we wszystkich pomieszczeniach ( trzy pokoje) pojawiły się objawy typy niewielkie podniesienie się paneli na krótszych bokach a w jednym pokoju mam szpary.
Oczywiście serwis gwarancyjny Classen napisla,ze to w wyniku błedów montażowych.
pod panelami jest paroizolacja i pianka, wokół ścian i przy listwach progowych dylatacje. Po ułożeni paneli oglądaliśmy podlogę i byla OK. Poprosze o in...
-
Witam, niedługo będę wykańczać poddasze w nowym domu i zastanawiam się co położyć na sufit i skosy. Widziałam u znajomych panele sufitowe, ale oni mieszkają dopiero rok i nie są w stanie powiedzieć jak to się sprawdzi na dłuższą metę, np czy nie będą żółknąć lub szarzeć. Wiadomo płytę k-g można pomalować a panele? Rzecz następna- cena, co wychodzi taniej? Dodam,że będziemy układać sami więc cena robocizny mnie nie interesuje tylko materiałów. I w końcu co jest łatwiejsze i szybsze w montażu? ...
-
Drodzy Forumowicze, wiem że to pytanie jest już oklepane, ale może znajdzie się dobry człowiek, z praktycznym doświadczeniem. Czytam wszelkie internetowe poradniki, ale taqm wszędzie tylko teoria za teorią, a ja chcę wiedzy PRAKTYCZNEJ. Pewnie każdy z was stanął przed takim dylematem, urządzając swoje mieszkanie - jaka podłoga. Lubię drewno, ponoć to egzotyczne nadaje się nawet do łazienki i kuchni - nie wiem czy wierzyć producentom - ktoś miał, ma doświadczenia? A może wciąż tańsze laminaty?...
-
Salon 5.30x3.40.Na tej krótszej stronie są drzwi a po drugiej stronie 2 okna.Jak położyć panele wzdłuż czy wszerz drzwi? Bardzo proszę o odp. bo zaraz z mężem się bierzemy za robotę.
-
Na prośbę znajomej zadaję pytanie:
Fachowiec kładzie u znajomej panele na podłodze. Pokoje mają 27 m. 2, znajoma kupiła na jego wniosek 30 m2 paneli, okazało się że za mało, fachowiec stwierdził, że trzeba dokupić jeszcze 4 m2. Znajoma wietrzy spisek. jak to wyjaśnić?
-
Zdecydowanie stawiam na panele drewniane. Nie ma to jak naturalne materiały, a drewniana podłoga to świetna baza dla wystroju każdego wnętrza. W dodatku mamy w kraju sprawdzony producentów, docenianych w wielu krajach za granicą.
-
Mam pytanie czy można kłaść panele na stare panele, panele są równe mają tylko ryski , czy jesli tak to jak trzeba je przygotować.
-
Witam. Chciałam połączyć panele z gresem za pomocą korka. Jednak dziś dowiedziałam się że mam dwie różne wysokości - podłoga z gresem wyżej panele niżej. jak to estetycznie połączyć. Listwy średnio mi się widzą. Czy nie ma innej możliwości niż listwa?
-
witam czy po zerwaniu parkietów i położeniu paneli będzie bardziej słychać sąsiadów z dołu?
-
witam
tydzień temu położyliśmy panele w pokoju. Wczoraj zauważyliśmy, że w bardzo uczęszczanym miejscu (przy drzwiach do pokoju) jedno pióro jest już złamane!
CO zrobić teraz? Trzeba rozebrać podłogę do tego miejsca i wymienić panel? To będzie wiązało się z demontażem wszystkich mebli i rozebraniem prawie całej podłogi, wiec jeśli jest jakieś inne wyjście to bardzo proszę o rady. Dodam ze mamy możliwość "zajrzenia" pod podłogę w tym miejscu, bo złamanie jest ok 60 cm od drzwi do pokoju, d...