Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      paszport

paszport

(9 wyników)
    • Witam.Poruszałam już ten wątek na tym forum,ale chciałam jeszcze zapytać,czy aby na pewno nie da sie przejechać granicy z pieskiem tylko na międzynarodowej książeczce zdrowia?? Nie chciałabym go zostawiać u znajomych, bo jest jeszcze dośc młody,a na czip też nie chce się jeszcze decydować-pani wet powiedziała,że jest troszkę za mały.Niewiem co robić.Ryzykować też się boję, bo z granicy wracać w Sylwestra nie wesoło... Czy ktoś ostatnio z WAs przekraczał granicę słowacką(dokładnie g...
    • Dzien dobry.Wracam do Polski i mam zamiar zabrac swojego kota ze soba.Kot urodzony w Anglii,wiem,ze musze wyrobic paszport,ale chcialabym zapytac jakie sa wymagania w Polsce?Znalazlam artykuly o tym co wymagane jest przy wjezdzie do Wielkiej Brytanii,a jak to wyglada z Anglii do Polski?I czy ktos wyrabial paszport w Anglii,czy to prawda ze cala procedura moze trwac 6 miesiecy? Dziekuje
    • Jak wyzej dzis uslyszalam ze w wojewodztwie warminsko-mazurskim w klinikach weterynaryjnych przy kazdym szczepieniu sa darmowe czipy dla naszych pieskow.Czy ktos moze wie jak jest tutaj w Wawie bo wlasnie musze jechac zaszczepic swoja rotke przeciw wsciekliznie i taki czip by nas interesowal.Dzieki za jakiekolwiek wiadomosci
    • Wyjeżdżam za granicę, chcę zabrać ze sobą kota, jakie muszę zrobić mu badania, szczepienia. Jak to wszystko wygląda?
    • Pisałam już o tym kiedyś i dowiedziałam się ,że muszę mieć paszport i czip dla mojego pupila.Ale on w tej chwili ma dopiero 2 miesiące, a słyszałam,żę chipowanie jest bolesne dla takich malców??Niewiem co robić.A w ogóle czy ktoś wie,ile czasu trwają takie formalności??Do SYlwestra zostało niecałe 2 miesiące, ale gdzieś przeczytałam,że to wszystko trwa dużo dłużej??
    • chciałabym uzyskac inf dot.wyjazdu z psem do szwecji. czy po wejsciu do uni nasze psy obowiazuje w tym kraju kwarantanna? jakie wrunki musze spelnic, zeby moc z nim wyjechac. podobno sa paszporty dla psa. znajoma mi mowila,z erod pazdziernika bedzie kwarantanna dla psa. pisalam do inspektoratu weterynarii, ale bez odzewu. jak cos wiecie to dajcie znac
    • Proszę o pomoc w odszukaniu przepisów mówiących o wymogach, które należy spełnić, aby móc wywieźć psa do Anglii. Nie chcę poddawać go kwarantannie, na co trzeba go zaszczepić przed wyjazdem i jakie dokumenty zgromadzić? Mój weterynarz nie ma o tym zielonego pojęcia.
    • Witam, Chciałam poprosić o szczegółowy opis tego, jak powinno się przygotowac zwierzę do wyjazdu zagranicę. Szczególnie chodzi o lot samolotem. Jakie formalności trzeba załatwić i gdzie się udać by to zrobic? Ile trzeba na to czasu? Jakie badania i certyfikaty? Kto odpowiada za zdrowie zwierzaka podczas transportu i lotu? Jakie administruuje się leki, w którym momencie i co one powodują? Co zwierze powinno ze sobą mieć w klatce??? Jaka jest porcedura, jeżeli, niest...
    • mojego krolika czeka podroz samochodem ok 20 godzin,moze dluzej.Co pani poleca na uspokojenie zwierzatka,zeby podroz znioslo jak najspokojniej.chodzi mi o srodki farmakologiczne a takze wszelkie dobre rady osob,ktore juz krolika przewozily.dodam ze jest zdrowy i ma komplet szczepien

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się