paszport

(48 wyników)
  • witam, jesli ktos sie orientuje, prosze o informacje czy mozna legalnie podjac prace w hiszpanii nie posiadajac paszportu, a wylacznie nowy dowod osobisty?? czy to zalezy od pracodawcy? czy wystarcza po prostu id z numerem pesel? prosze o sprawdzone i rzetelne informacje. dziekuje. pozdrawiam.
  • Błagam, szybko odpowiedźcie czy paszport czy nowy dowód wystarczy aby przekroczyć granicę brytyjską?
  • granicę Wielkiej Brytanii? Pilne!
  • Witam. Mam pytanie: Czy "paszport europejski" ktorego wymagaja niektore firmy zalatwiajace prace za granica, to ten sam dokument co nasz polski paszport? A jezeli nie, to gdzie sie wyrabia te europesjkie i ile czasu to zajmuje? Pozdr.
  • Mam pewne pytanko. Czy jeżeli ktoś odemnie chce kopie paszportu powinienem przesłac tej osobie czy nie. Jest to etyczne zgodne z przepisami za wszystkie odpowiedzi na wątek dziękuje
  • paszport(10)

o rany juz mi sie wydaje że wszystko oki a tu .... paszport czy jest konieczny jadac autokatem do UK a potem z Londynu samolotem do Irlandii?
  • czy mozna wjechac do UK z samym dowodem osobistym (starym)? czy tez konieczny jest paszport? (zamierzam pracowac)
  • Hi , otrzymalem wklejke w paszporcie na 6 mc .pracy nie znalazlem ,ponownie zglosilem sie do urzedu .teraz otrzymalem na 3 mc .ile takich wiz mona otrzymac w NL ? tylko 2 ? czy moze wiecej ? czy ktos sie orietuje ?
  • Mam kilka pytan: 1. Chcialabym szybko podjac legalna prace na terenie UE. Paszport mam na nazwisko panienskie, czy bedzie z tym jakis problem w kraju do ktorego jade ? Zmienie paszport po powrocie do kraju, podczas urlopu. 2. Dowod osobisty tez mam jeszcze niezmieniony. Czy moge dokonac zmiany nazwiska w paszporcie, bez zmieny dowodu, na podstawie aktu slubu ? 3. Czy moge na podstawie starego dowodu poprosic o wydanie paszportu dla dziecka. Wszystko to dosyc skomplikowane, bo ch...
  • Już sam w końcu nie wiem, czy do wjazdu do Wielkiej Brytanii jest potrzebny paszport, czy można wjechać na dowodzie osobistym.
  • Witam! Ostatnimi czasy zainteresowalem sie praca sezonowa w Unii Europejskiej (najbardziej interesuje mnie praca w Holandii np. przy tulipanach :) ). Znalazlem pare stron z ofertami takiej pracy, wiarygodnych i wartych powierzenia swojego losu, ale niektore z nich wspominaja iz oferuja prace dla Polakow z paszportem niemieckim lub paszportem U.E. Czy to w ogole mozliwe? Przeciez po wstapieniu Polski do UE wszystkie sprawy mozna zalatwiac z polskim paszportem i dowodem osobistym...
  • Witam.Wyjeżdzając do pracy w Anglii czy potrzebny jest paszport?Jeśli tak ile się czeka na jego wydanie.Dzieki
  • Czy potrzebuje paszport aby dostac na miejscu pozwolenie o prace? Mam stary dowod pozdrawiam!
  • ...jak wyglada droga do uzyskania brytyjskiego obywatelstwa ? co nalezy poczac ? czy isnieje w Uk cos na wzor karty rezydenta ? moze jakis dokumet brytyjski dla owywateli EU ?
  • moge jechac do pracy do anglii wyszlo to tak szybko i niemam paszportu prosze o odpowiedz jak to jest naprawde czy mnie wpuszcza do anglii bez paszportu czy wystarczy pokazac tylko dowod???
  • Ładnych parę lat temu mnie cofnęli Lece teraz do Londynu i pojęcia nie mam jak to teraz jest przy przylocie- sprawdzają paszport? (mam już nowy bez pitaszka;) Czy może lepiej wziąć dowód osobisty? Czy pytają się gdzie się jedzie i na jak długo? No i czy pytają o kasę? Czy mogą mnie cofnąĆ BO NIE MAM WYKUPIONEGO POWROTU I TYLKO 300 FUNCIAKÓW W KIESZENI? Czy posiadanie karty kredytowej może jakoś uspokoić celnika? No i mam kontrakt na 2tyg okr próbny-czy to wystarczy? (tylko wydruk be...
  • pytalismy polskiego przewoźnika i okazało sie że możemy bez paszportu wsiąść na pokład tyle że w Londynie musimy sie "przesiąść" na samolot obsługiwany przez Raynair, bilet jest juz kupiony i jest tam adnotacja, że dokumenty które uprawniaja do wejścia na pokład to paszport lub National Identity Card dla krajów takich jak... i tu jest też wymieniona Polska dalej jest opis że dokument powinien mieć czytelne zdjęcie i być wydany przez government odpowiedni dla danego kraju, w Polsce...
  • Skończyłam studia zaoczne,legitymację mam do października czy przysługuje mi zniżka na paszport?I czy jechał ktoś z Was do Niemiec na dowodzie?Proszę o odpowiedzi
  • Wybieram się na dłużej do UK, mam stary dowód osobisty, postanowiłam go w ogóle nie zabierać, bo swoje najlepsze lata ma za sobą, a zapóźno na wymianę (czeka się ok. 1 miesiąc) czy według Was to wystarczy, np. przy otwieraniu konta w banku itp.???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się