paszport

(20 wyników)
  • Drodzy Forumowicze, Mieszkam w USA, będę musiała niebawem wymienić polski paszport. Czeka mnie w związku z tym przymusowa i kosztowna wycieczka do LA. Mam wątpliwości odnośnie do umiejscowienia aktu małżeństwa w Polsce. Otóż, wyszłam za mąż, pozostałam przy panieńskim nazwisku i dotychczas byłam przekonana, że nie muszę umiejscowić aktu małżeństwa. Wyczytałam jednak na stronie jednego z konsulatów, że przed złożeniem wniosku o paszport akta stanu cywilnego powinny zostać upor...
  • za pol roku konczy mi sie waznosc polskiego paszportu. czy koniecznie musze wyjechac do POLSKI zeby go wznowic czy moge to zrobic tutaj w USA,gdzie mieszkam od ponad 9 lat?
  • mieszkamy z chlopakiem w UK od 3 lat i zabookowalismy niedawno bilety do kanady zeby wyjechac na urlop 2-tygodniowy. nic nie slyszelismy az do tej pory o wymaganiach nowego paszportu.. zostalo nam 2.5 tygodnia do dnia wylotu a moj chlopak ma paszport wydany w 2000 roku. czy ktos orientuje sie co mozemy w takiej sytuacji zrobic? kontaktowalismy sie z ambasada kanadyjska w UK i w Polsce ale oni narazie nie wiedza nic na ten temat.. kaza nam czekac a czas leci.. moze ktos byl juz w ...
  • czy moge podac komus paszport, by ambasada amerykanska wbila mi wize w warszawie, nie bedac tam osobiscie? stary paszport mi sie skonczyl, wiec wiza jest tam, w nowym nic. musze jechac czy moze to ktos zrobic bez mojej obecnosci? thx. m.
  • Witam Czy jest możliwość wyjazdu do Kanady nie posiadając paszportu biometrycznego. Moja córka posiada paszport irlandzki. Otrzymałem ofertę pracy i załatwiłem sobie i żonie paszporty biometryczne czy córka też musi mieć? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
  • niedlugo wybieram sie do Polski.Moj problem polega na tym ze w paszporcie mam stare nazwisko bo tu w stanach wyszlam za maz.I nie wiem bo moja zielona karta jest juz na to nowe.Wiec chyba musze zmienic to nazwisko w paszporcie.jezeli cos o tym wiecie to pomozcie.No i tak wogole to slyszalam ze wnioski trzeba skladac osobiscie.bardzo prosze o pomoc
  • Slyszalem, ale nie wiem jak jest w praktyce, ze posiadacze green card podrozuja po swiecie na tych samych zasadach co obywatele amerykanscy. Mam na mysli np wyjazd na kilka tyg do australii z polskim paszportem i ziel karta w kieszeni... czy faktycznie moge odpuscic sobie australijski konsulat i podanie o wize ?
  • jak w temacie.. pytanie mam, ile czasu w warszawie na pieknej bede czekal na wbicie h1 do nowego paszportu? h1 oczywiscie jest, ale w starym.. i tu dodatkowe pytanie.. czy nie wiecie od kiedy nie mozna przekraczac granicy z dwoma paszportami (jeden przeterminowany z wazna h1, drugi nowy, ale h1 na papierze insu)? wlasnie mnie poinformowano, ze albo bule pol tysiaca papieru kary albo nie mam prawa wjazdu. na tym samym zestawie przekraczalem granice okolo 1o razy. ale nie, w sz...
  • Może jest ktoś wstanie mi pomóc??Słyszałam, że jeżeli posiada sie niemiecki paszport wiza do USA nie jest wymagana??Może jest ktos, kto wie więcej na ten temat;)
  • Czy slyszal ktos o czyms takim , ze od pazdziernika aby wjechac do stanow trzeba robic dodatkowe zdjecia cyfrowe do paszportu ????Czy jest to prawda ?
  • na przelomie `98 -`99 przed dwa tyg bylam w USa. patrzylam do paszportu i mam wbite ze wjechalam na teren usa ale niemam nigdzie w paszporcie ze wrócilam po tych dwóch tygodniach.Czy tam ma byc? ze nie wbijaja? czy czasem zdarza się ze przeocza? prosze o odpowiedz bo wybieram sie we wrzesniu do usa i chcę wiedzieć co z tym brakiem pieczątki.
  • pewnie te polskie osły w futrach nadal będą utrzymywać, że nie ma róznicy miedzy stanami a kanadą hehehe www.workpermit.com/news/2005_04_06/us/canadian_citizens.htm
  • JAk w temacie? Niemcy potrzebują wizę by wyjechać do USA?
  • Witam, pisze tutaj bo chce prosic o pomoc.Tydzien temu przyjechalem na wakacje do USA.Razem z moja dziewczyna Camila ,wyladowalismy w LA, potem las Vegas.Mialy byc piekne wakacje na 4 tyg.Problem taki ze poklocilismy sie i ona (Camila) zabrala swoje rzeczy i wyjechala a wraz z nia moj paszport.Ja mam pieniadze i karty ale teraz nie wiem czy musze juz wyjechac ze stanow czy bede mogl zostac jeszcze troche.Camila wyjechale przedwczoraj, ja nie zglosilem tego na policji bo po pierw...
  • Wczoraj wrocilam z USA do Polski i niestety, w zwiazku z zagubionym paszportem nie zwrocilam kartki, ktora dostalam wjezdzajac tj. Arrival/Departure Record. Problem w tym, ze dzis konczy mi sie wiza, wiec bardzo zalezy mi, aby fakt mojego wyjazdu zostal w USA odnotowany, po to abym nie miala problemow z uzyskaniem wizy w przyszlosci. Panie z check-in'u uspakajaly mnie, ze ta kartka jest i tak malo wazna, poniewaz sluzby imigracyjne i tak odnotuja moj wyjazd z kraju na podstawie listy pa...
  • Czy jest taka możliwość przekroczenia granicy autobusem albo samochodem na paszport? Jeśli tak to na ile można pozostać w U.S.A?
  • Jak wyglada rozmowa zwiazana z otrzymaniem wizy H1B w Warszawskim konsulacie? Jak czuliscie sie? Jakie byly pytania? Jakie macie sugestie? Agnes
  • Witam wszystkich forumowiczow. Mam takie zapytanie. Chcac przywiezc do Stanow szczeniaczka z Polski, co musi zostac spelnione oprocz szczepien itd oraz jaki jest koszt biletu dla psiaka? Pozdrawiam, Ania
  • Witam Potrzebuje dostac nowy I-94 form ,mam pytanie w jaki sposob i gdzie moge go dostac ?? Ten co mam jest juz nieaktualny,na DS-2019 i w paszporcie waznosc wizy konczy mi sie pod koniec pazdziernika, jestem na J-1.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się