Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      paszport

paszport

(19 wyników)
    • zabieram psa na wakacje, będę jechała przez Niemcy. Słyszałam że potrzebny mi jest do tego paszport dla psa. Gdzie takie cudo wyrobić, co jest do tego potrzebne. Mam dla niego książeczkę zdrowia, szczepienia, pies ma tatuaż. Czy ten paszport jest konieczny czy mozna jechac bez niego?
    • Mieszkam w Polsce i mam tu też pieska. Kochanego kundelka. Często podróżuje i zostawiamy go u tescia. Niestety pies przy tym cierpi. Pomyslałam, że można go zabierać ze sobą, bo kupilysmi specjalnie kombi dla niego. Może znacie procedury załatwiania paszportu dla psa. Słyszałam cos o chipoch pod skóre. Proszę o pomoc!
    • Dzień dobry wszystkim Rezydentom. Mam [a raczej znajomy ma] problem. Wyjechał. Nie był pewien, czy na długo. Okazało się, że prawdopodobnie na stałe. Wróci niebawem pozamykać polskie sprawy i po kotki. Na razie kotami opiekuję się rodzina w systemie "dochodzącym", jednak wizja trwałej przeprowadzi sprawia, że trzeba pomyśleć o kocich paszportach, niezbędnych szczepieniach... o tym wszystkim, co potrzebne, żeby kicie można było zabrać do Francji. Jak to wygląda od strony formalne...
    • Przed chwileczką oglądałem wiadomości TVP 1 Podobno nie ma jeszcze paszportów i chipów dla zwierząt. A to nie jest prawdą bo w Gdańsku w Szpitalu Weterynaryjnym Krzemińskiego dostałam paszport i chip dla swojego psa już 4 tygodnie temu. O co tutaj chodzi???
    • Witam mieszkam w Niemczech w tym roku przyjechałem do Polski spacerując po starym miescie zauwazylem ze ktos uporczywie za mna chodzi mały bardzo chudy psiak.Patrzył na mnie tak zalosnie ze nie wytrzymałem i nakarmiłem go.Misiek bo tak go nazwałm poszedł ze mna az pod blok i nie mial zamiaru wcale wracac.Nie majac wyboru zaprosiłem go do siebie.I tutaj zaczyna sie problem ja niedługo musze wracac ale nie chce go zostawiac ktos go juz kiedys skrzywdzil i ja nie potrafie zrobic mu...
    • Muszę wyskoczyć na kilka dni do Brukseli, nie mam z kim zostawić psa (hotel dla zwierząt odpada, pies by oszalał, jest średniej wielkości - 25 kg - histerycznym wrażliwcem). Jak wyglądają po Schengen takie sprawy? Pojadę najpewniej autokarem (wrażliwiec histeryzuje tylko, kiedy czuje się opuszczony - za mną nie sprawia w podróży problemów). Czy pies potrzebuje paszportu? Jak go wyrobić? Jakie szczepienia czy inne badania są konieczne, ile trwa ich zrobienie, jakie są koszta i gdzie możn...
    • co powinnam zrobić, chcąc zabrać swojego zwierzaka do sąsiadów? może ktoś wie albo jakis link podrzuci?
    • Dzień dobry. Przewożę kota samolotem - Boeingiem 737 w LOT-cie. Na ich stronie znajdują się maksymalne wymiary klatki - 55x40x20 - dł x wys x szer. Wszystko byłoby OK, mam transporter Ferplast, nieduży, ale ma szerokość 31 cm. Szukałem w internecie, ale nie znalazłem takich małych transporterów. Dzwoniłem na infolinię LOTu, powiedziano mi, że ostatecznie może być torba, jeśli nie wystaje z niej głowa kota. Były transportery na lotnisku, ale już ich nie sprzedają. No i teraz mam pyta...
    • witam w maju wybieram sie na tydzien do Niemiec jade samochodem, chce zabrac ze soba moja kotke. Kotka jezdzila juz samochodem, lubi to, nie denerwuje sie itd. Nie wiem tylko od czego zaczac zalatwianie dokumentow dla niej. Czy ktos z forum jechal z kotem do Niemiec? Mozecie podpowiedziec co jest potrzebne? Chip? Paszport? Pozdrawiam
    • Co trzeba mieć żeby pies mógł z nami przekroczyć granicę ?jakie dokumenty...?
    • prosze o wyjasnienie nam takiej kwestii.Nasza suczka Sara /z Polski/ obecnie przebywa w Anglii z nami.Musimy jednak na 2- 3 tygodnie przyjechac do kraju,a nie mozemy jej tu zostawic,wiec pytanie jest tego rodzaju - ..czy jej paszport i ten komplet szczepien jakie pies dostal w Polsce pozwala mu na bezproblemowy przyjazd do kraju i ponowny powrot na wyspe?Z gory serdecznie dziekuje!
    • Chciałabym pojechać z psem do Czech. Czy ktoś orientuje się jak wygląda teraz sprawa z przekroczeniem granicy przez zwierzaka? Czy wymagane są jakieś dodatkowe dokumenty?
    • Witajcie, Dawno już chciałam założyć ten wątek ponieważ czesto powtarzają się pytania na temat transportu zwierzaków. Na dodatek, nikogo nie obrażając, ale zauważyłam, ze nasi weterynarze, są mało jeżeli wogóle, nie poinformowani w tych kwestiach i procedurach. Co oznacza, nie zły zamęt tuż przy odprawie zwierzaka. Zaczynamy od tego, że przy kupowaniui biletu, odrazu zgłaszamy zwierze do transportu:) Sama przywiozłam psa z Anglii do Polski i była to skomplikowana procedu...
    • wyprowadzam sie do Anglii, chce zabrac ze soba kotka ale nie moge znalezc weterynarza ktory wszczepilby mu mikrochip? bede wdzieczna za wszystkie rady i informacje o przewozie kotow do WB, moze ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie? jestem zrozpaczona bo slyszalam ze kotka czeka czteromiesieczna kwarantanna na co absolutnie sie nie zgodze nie wiem co robic? jestem zrozpaczona, moze przemycic, ale jak?
    • Czy możecie polecić jakieś kwatery? Najchętniej w Zakopanem. Jeśli możecie, npaiszcie mi proszę gdzie można wybrać się z psem a gdzie nie wpuszczają (np. oczywiste Park Narodowy ;-) )
    • witajcie, mam pytanie. gdzie moge dowiedziec sie szczególów na temat wywozu psa do irlandii oraz jakie linie lotnicze i na jakich zasadach pozwalaja przewiezc zwierzaka. dzieki za pomoc.
    • Czy ktoś może podać przepisy, na podstawie których można zabrać psa do Anglii bez konieczności poddawania go kwarantannie?
    • Witam, mam pytanie dotyczące wymaganych dokumentów, by móc bezproblemowo przywieźć psa z Francji. Przed wejściem do unii wymagana była książeczka, zaświadczenie ze szczepieniami i wykupienie ubezpieczenia. Czy coś się w tym względzie zminiło? czy nadal są te dokumenty wymagane? bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam
    • Wyjeżdżam do pracy do Włoch - chcę wynając mieszkanko i wtedy zabrać kotka do siebie - czy ktoś wie, jakie formalności/szczepienia/kwaranntanny i tp musi mój kot odbyć, aby mógł zupełnie legalnie "zamieszkać" w tym kraju? Albo gdzie szukać takich informacji? dzięki za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się