Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      pieczarka

pieczarka

(9 wyników)
    • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19552428
    • czy macie jakies dobre pomysly, jak zagospodarowac warzywa po ugotowaniu bulionu? nie chodzi mi o konkretne przepisy (choc beda one mile widziane) lecz raczej kierunki poszukiwan. bulion gotuje z pora, marchewki, cebuli, pomidorow, pieczarek, selera naciowego, bulwy kopru, siekajac to wszystko, mieszajac ze soba i gotujac 15 min. Dobra pozostaje co niemiara i szkoda wyrzucac to wszystko co trzy dni.
    • Mam takie małe pytanko, a w zasadzie pytanka. Od ośmiu lat nie jem mięsa, w Polsce jakoś radziłam sobie z przyrządzaniem smacznych, niedrogich i dietetycznych (hm... weszło mi w nawyk liczenie kalorii :)) posiłków "bez wkładki", czyli mięska. Jednak odkąd opuściłam nasz "piękny kraj" i zamieszkałam w akademiku (wspólna kuchnia na piętrze, 2 własne garnki i niezbyt zasobna kieszeń), to jakoś zabrakło mi pomysłów na tanie wegetariańskie jedzonko, których przygotowywanie nie zajmuje ...
    • Jestem już jakieś 2 lata weg. i zawsze mam problem na grillu z przyjaciółmi. Macie jakieś pomysły oprócz tostów czy bananów? Z góry dzięks za odp /Damian
    • Pokazały się takie wielkie, młode ziemniaki. Chodzi mi po głowie, żeby je czymś nafaszerować i upiec. Wege nie jestem,ale nie mam ochoty do do takiego ziemniaczka pakować mięsa. Czym byście go nadziali?
    • Pasztet(11)

Jakby ktos mial przepis (lub link do) ktory moge zrobic na swieta (w ramach konkurencji dla tego miesnego :) to bylabym bardzo wzieczna. Taki pieczony mam na mysli, nie paste.
    • Probowalam przestac jesc mieso, niestety nie wychodzi mi to na zdrowie. Mam bardzo niski poziom zelaza krwi, prawdopodobnie tez przez lekarstwo przeciw napadom epileptycznym (Tegretol). Chcialam sie zapytac, jak jest z Waszym zdrowiem? W jakich wazywach jest duzo zelaza? Macie moze jakies przepisy? Pzdr., MJ
    • Cześć! Słuchajcie, potrzebuję szybko pomysłów 'jedzeniowych', mam studenckie praktyki w centrum ogrodniczym, straszna harówa, 8 godzin dziennie... i pół godziny przerwy na zjedzenie czegoś. Ponieważ nie mam możliwości podgrzania czegokolwiek, noszę ze sobą porcję płatków, jogurt i owoce. I wymyśliłam sobie sałatki oparte na ziemniakach, kaszy, ryzu czy makaronie. Tzn. wymyśliłam ogólną koncepcję, ale pogubiłam sie przy połączeniach. Mam całe mnóstwo świetnych przepisów, ale na wczesną ...
    • pasztet(11)

Czy robicie pasztety warzywne? Jakie sa wasze ulubione, moze zapodacie jakies ciekawe polączenia? Ja na razie robilam jeden z soczewicy i jeden pieczrkowy. Szczegolnie pieczrkowy byl pyszny, przyozdobiony kapeluszami pieczarek. Teraz zbieram sie psychicznie do zrobienia fasolowego. A Wy, szanowni forumowicze?? Pozdrawiam, Kociamama.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się