Gość: lena IP: *.pool85-54-49.dynamic.orange.es 09.11.08, 18:17 Mam pytanie, bede smazyc pieczarki i cebule. Zazwyczaj smazycie je oddzielnie, wrzucacie razem czy najpierw jedno a potem dodajecie drugie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em_es Re: pieczarki+cebula 09.11.08, 18:30 pieczarki wrzucam na suchą patelnię, smażę aż odparuje nadmiar wody, jak są suche dodaję masło i cebulę, smażę do zrumienienia cebuli i pieczarek - można wrzucić wszystko od razu, ale wtedy cebula się podgotuje w soku, który puszczą pieczarki, co jak dla mnie jest zbędne Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: pieczarki+cebula 09.11.08, 22:33 Na patelnię wrzucam cebulę, gdy się podsmaży, dorzucam pieczarki, solę, potem smażę aż do całkowitego odparowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: pieczarki+cebula 10.11.08, 09:56 jak nie zjem na surowo, to daje troche oleju jak goracy pieczarki (ja lubie grubiej krojone male na 1/2,wieksze na1/4) i czekam oczywiscie mieszajac, albo jak ktos umie tak patelnia podzucac(?) na koniec tylko sol,pieprz i troche kwasnej smietany a juz przed podaniem posypuje pietruszka gladka, prawde mowiac z cebula ich nigdy nie lacze, sa za wspaniale dla mnie zeby ich smak zmieniac, Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: pieczarki+cebula 10.11.08, 10:26 ja też najpierw cebula, potem pieczarki, a gdy się podsmażą, dopiero solę Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: pieczarki+cebula 10.11.08, 16:58 e._ napisała: > ja też najpierw cebula, potem pieczarki, a gdy się podsmażą, > dopiero solę ja też ale pod koniec smażenia podlewam je własnym winem deserowym różanym z tym że pieczarki podsmażone na cebuli są zasadniczo u mnie półproduktem i wędrują do dalszej obróbki z gulaszem czy zupą lub tp. ...ale to mnie natchnęło zeby zrobić je same jako garni... :-) Odpowiedz Link Zgłoś