Dodaj do ulubionych

pieczarki+cebula

IP: *.pool85-54-49.dynamic.orange.es 09.11.08, 18:17
Mam pytanie, bede smazyc pieczarki i cebule. Zazwyczaj smazycie je
oddzielnie, wrzucacie razem czy najpierw jedno a potem dodajecie
drugie?
Obserwuj wątek
    • em_es Re: pieczarki+cebula 09.11.08, 18:30
      pieczarki wrzucam na suchą patelnię, smażę aż odparuje nadmiar wody, jak są
      suche dodaję masło i cebulę, smażę do zrumienienia cebuli i pieczarek - można
      wrzucić wszystko od razu, ale wtedy cebula się podgotuje w soku, który puszczą
      pieczarki, co jak dla mnie jest zbędne
      • mhr-cs Re: pieczarki+cebula 10.11.08, 09:56
        jak nie zjem na surowo,
        to daje troche oleju jak goracy pieczarki
        (ja lubie grubiej krojone male na 1/2,wieksze na1/4)
        i czekam oczywiscie mieszajac,
        albo jak ktos umie tak patelnia podzucac(?)
        na koniec tylko sol,pieprz i troche kwasnej smietany
        a juz przed podaniem posypuje pietruszka gladka,
        prawde mowiac z cebula ich nigdy nie lacze,
        sa za wspaniale dla mnie zeby ich smak zmieniac,
      • qubraq Re: pieczarki+cebula 10.11.08, 16:58
        e._ napisała:

        > ja też najpierw cebula, potem pieczarki, a gdy się podsmażą,
        > dopiero solę

        ja też ale pod koniec smażenia podlewam je własnym winem deserowym
        różanym z tym że pieczarki podsmażone na cebuli są zasadniczo u mnie
        półproduktem i wędrują do dalszej obróbki z gulaszem czy zupą lub tp.
        ...ale to mnie natchnęło zeby zrobić je same jako garni... :-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka