Dodaj do ulubionych

Rozowe pieczarki

06.05.11, 23:55
Kupilam ostatnio brazowe pieczarki tak z wygladu ale o nazwie rozowe, myslalam, ze to
takie normalne jak zawsze beda, ale zaskoczenie bylo totalne, zdecydowanie zwarte po obrobce i o smaku shitake, cos pysznego!!! Spotkaliscie juz takie u siebie?
PS. zakupu dokonalam w lidlu, szukalam w innych duzych typu
auchan czy leclerc, ale nawet nie wiedzieli o co mi chodzi:(
Obserwuj wątek
    • Gość: x to "merceds" pośród pieczarek, IP: *.unitymediagroup.de 07.05.11, 10:23
      nazywany Paris mushroom, u nas, w Niemczech, champignon de Paris ;)
      • Gość: bagatella Re: to "merceds" pośród pieczarek, IP: *.fbx.proxad.net 07.05.11, 14:15
        u mnie champignons de paris to najzwyklejsze biale pieczarki:(
        a te o krorych wspomnialam byly extra smaczne, no taki wlasnie mercedes SKL:):):)
        • linn_linn Re: to "merceds" pośród pieczarek, 07.05.11, 14:59
          Tez mialam watpliwosci. Np. Wlosi tez nazywaja pieczarki "champignon" albo "champignon di Parigi". Sa 2 rodzaje: bialy i ciemniejszy.
          • Gość: bagatella Re: to "merceds" pośród pieczarek, IP: *.fbx.proxad.net 07.05.11, 15:10
            U mnie tez byly zawsze dwa rodzaje, te zwykle i brazowe, a teraz doszly
            te niby rozowe, zupelna nowosc.
            • rozyczko Re: w Anglii nazywaja sie "chestnut" mushroom nt 07.05.11, 17:13
              • slotna Re: w Anglii nazywaja sie "chestnut" mushroom nt 08.05.11, 02:39
                Tez stawiam na chestnut mushrooms. Potwierdzam, ze sa bardzo aromatyczne ;)
          • mhr2 Re: to "merceds" pośród pieczarek, 08.05.11, 09:53
            oba rodzaje sa smaczne,osobiscie wole ciemne ich smak jest intensywny
            co do innych odmian to warto sptobowac,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka