pierwsza cieczka
(7 wyników)
-
Dziewczyny jak wasze sunie zachowywały się podczas pierwszej cieczki? Mnie moja mała zrobiła prezent na Święta,dostała pierwszą cieczkę:) stąd moje pytanie. Pozdrawiam:)
-
Witam,
moja sunia wczoraj dostała pierwszą cieczkę, ma prawie 7,5 miesiąca. Chciałam zaplanować sobie urlop na zabieg sterylizacji u mojej suni i myślałam, że może dobrym termninem byłby koniec czerwca, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. czytałam parę wątków o sterylizacji i wiem, że najlepszym okresem jest anostreus - czyli okres ciszy hormonalnej, który zaczyna sie 2 miesiące po pierwszej cieczce, ale nie wiem czy 2 miesiące po rozpoczęciu czy po zakończeniu cieczki, a w ogóle to możecie...
-
dzisiaj pojechałam z moja Viki do weterynarza , miała być sterylizowana , przed pierwszą cieczką . Niestety okazało sie , że będzie miała cieczkę na dniach i zabieg się nie odbył.
Pomimo że ją obserwowałam , nie zauważyłam żadnych objawów zewnętrznych. Owszem pewne objawy były dla mnie widoczne ale uznałam je , że są z powodu upałów - ospała, nie ma ochoty na zabawę ze mną ani z innymi pieskami . Nie ma powiększonego sromu ani nie ma żadnej wydzieliny , choć bardziej się wylizuje.
Wetery...
-
Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że moja Amber wylizuje okolice sromu. Ma niecałe 5 m-cy, więc na cieczkę chyba za wcześnie. Nie zauważyłam plamienia, ani powiększenia sromu. Nasiliło się to po pierwszym strzyżeniu (1,5 tygodnia temu). Wizyta u fryzjera była raczej pielęgnacyjna, podcięcie tu i tam. Właśnie włoski przy sromie zostały skrócone, więc może tam coś ją drażni. Często w nocy słyszę mlaskanie, zaglądam, a ona się tam wylizuje, w ciągu dnia również jej się to zdarza. Kilka razy w...
-
Jedni mówią że po pierwszej cieczce inni że po drugiej
wkońcu nie wiem jak to jest:(
-
-
Czy to możliwe żeby moja 5-cio miesieczna sunie właśnie dostała pierwszą cieczkę? Powiem wam że ja jestem w szoku ponieważ wydawało mi się że to jeszcze nie teraz, że za wcześnie. Tak swoją drogą to nawet o tym nie myślałam, nie interesowałam bo przecież to taka malizna z niej jest. Dziś rano zauważyłam małe ilości krwi na posłaniu psiaka. Oczywiście od razu ją wyoglądałam i okazało się że to z "tego" miejsca. fakt mała od jakichś kilku dni zaciekle sie lizała w tamtej okolicy ale jakoś nie p...