Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      pierwsza cieczka

pierwsza cieczka

(14 wyniki)
    • Mam (chyba) problem. Otóż jestem właścicielką 5-miesięcznej suczki collie, która przebywa cały dzień na podwórku na na naszej posesji. Oboje z mężem pracujemy a więc długo pies jest sam. Dodam że za siatką na sąsiednich posesjach są wszędzie psy (chodzi o płeć męską:)Mam zamiar suczkę wysterylizować, ale mogę to zrobić dopiero po pierwszej cieczce. Otóz zastanawiam się czy da się poznać, że piesek np. jutro dostanie cieczki. Chodzi o to, żeby nie dopuścić do sytuacji że my idziem...
    • Kiedy pierszy raz, czy są jakieś symptomy ją zapowiadające? Jak chronicie Wasze suki? czy np. majtkami (jak takie majtki wygladją, czy sa jakieś specjale,czy mogą być normalne dziecięce),sprayami? Czy to się sprawdza?
    • Moja suczka ma 8 miesięcy . Rasa to husky i dzisiaj dostałam pierwszą cieczkę. Możecie mi napisać jak ustrzec ją przed niepożądaną ciążą. Mieszkam w domu z ogrodem i mamy tylko budę ,ale słyszałam,że psy są w stanie przeskoczyć przez ogrodzenie i dostać się do suki. Co zrobić ?
    • Witam, planowałam jutro kąpiel mojej psinki. Dziś się okazło, że sunia dostała pierwszą cieczkę :) Czy w tej sytuacji darowac sobie jutro kąpiel ?
    • Termin sterylizacji umowilam na dzisiaj droga telef. Rozmawialam z lekarka. Spytala tylko o wage suki i czy nie ma rui. Rano dzis potwierdzilam termin - rozmawialam z lek. ktory zabieg mial przeprowadzic. Kiedy przyjechalam na wyznaczona godzine przywitala mnie znana juz wczesniej z "uprzejmosci" zona w/wymienionego. Zaczela przepytywac o psa. Bardzo zdziwila sie kiedy uslyszala ze suka ma 9 lat a juz bardzo zainteresowal ja powod sterylizacji?? W koncu okazalo sie ze informacja o...
    • Mam pytanie ile trwa cieczka u psa , czy musi dużo krwawić , czy konieczne są majteczki , w którym dniu cieczki sunia jest płodna, dlaczego nie mozna dopuszczac podczas pierwszej cieczki , a może ktoś dopuszczał podczas pierwszej czy były tego jakieś złe konsekwencje i jeszcze jedno pytanie czy aby doszło do zapłodniena psy muszą się szczepić (nie wiem czy poprawnie to określiłam)? -Tobik (2004) - Wika (2005)- sznaucerki miniaturki-- magda paulina (04.02.1995) róża (24.02.2005)
    • Mam pytanko czy suczki tej rasy sa bardziej lagodne i latwe do ulozenia bo tak slyszlaam, najpierw mialam wziasc psa teraz chyba sie zdecyduje na sunię. pzdrawiam Edith
    • cieczka(8)

ile trwa, czy jak jest krwawienie to wtedy moze dojsc do zapłodnienia czy tez przed tym? ile trwa ciąza? czy przy pierwszej cieczce juz suka moze zaskoczyc? kurcze mam nadzieje ze nie, moja wlasnie przegryzla smycz i spierdzieliła na miasto poprostu załamka!
    • napiszcie o swoich doswiadczeniach. chcialam wysterylizowac moja suke, ma dopiero 4 msc, ale chcialam to zrobic za jakies 2 msc. czy faktycznie moze zaczac byc agresywna???
    • mam rocznego pieska i zastanawiamsie na sterylizacją - jak wygląda okres po zabiegu i ile taki zabieg
    • Mam kilka pytań dotyczących sterylizacji. -Chcę wysterylizować swoją sunię nie wiem tylko kiedy i gdzie. Czytałam już kilka postów na forum, znalazłam kilka ciekawych stron, radziłam się kilku weterynarzy. Sunia ma ok pół roku, jest przed pierwszą cieczką (tak myślę, bo pani w schronisku nic nam nie wspominała, a moja wiedza dotycząca suk jest znikoma, bo przez ostatnie 13 lat miałam psa). Są różne opinie że lepiej przed pierwszą cieczką bo zmniejsza ryzyko chorób sutka praktycznie do ...
    • Jestem szczęśliwą posiadaczką osmiomięcznej suczki - jamniczki, która właśnie przechodzi swoją pierwszą cieczkę i jestem tym przerażona. Do tej pory miałam dwa psy - osobniki płci męskiej i kotkę u której wyglądało to zupełnie inaczej niż to co widzę u suni. Wiem, że jej cieczka przebiega normalnie, ale jak zabezpieczyć mieszkanie? Dywany zwinęłam, na łóżkach prześcieradła z gumką, a pod nimi warstwy starych ręczników. Nie wyrabiam czasowo ze ścieraniem czerwonych kropek i smug na ...
    • Moja Bajka dostała pierwszej cieczki, nie ma sily zeby jej ubrac majtki :( Wicie moze czy są jakies specjalne galotki dla psów, których ona nie zdejmie po 2 minutach?
    • Witam Mam pytanie czy ktoś z wasma doświadczenia jakieś na temat sterylizacji u cavalierów. suczka ma niecały rok i się zastanawiam czy poddać ją zabiegowi czy nie. z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się