pierwsza pomoc

(4 wyniki)
  • Moje pytanie jest takie,proszę powiedzieć na czym powinna polegać pierwsza pomoc pogotowia ratunkowego po przyjezdzie do oparzonego dziecka?
  • Ok. dziewczyny. Proponuję sprawdzić, czy dane na stronie dzieci.freehost.pl/ są aktualne. Zapraszamy również nowych użytkowników naszego forum do ujawnienia się. Jednocześnie informuję, że puste podstrony o dzieciach - usunę. Prosiłabym gdybyście zachowały tamten szablon danych. I tak: Data urodzenia: Miasto: Data oparzenia: (ówczesny wiek dziecka) Stopien oparzenia: Miejsce oparzenia Procent oparzenia: Przeszczep: Przedmiot oparzenia: Pierwsza pomoc: Gdzie leczo...
  • Przepraszam, ale przenoszę tą informację do osobnego wątku, by Forum nie straciło czytelności. Re: pyt.do dr.Wyrzykowskiego pierwsza pomoc pogot tygrysiatko1 27.03.07, 19:37 + odpowiedz Jeżeli jest Pani z Warszwy albo okolic, albo ma Pani możliwość dojechania zapraszam do Poradni Przeciwbliznowej po zakończeniu leczenia rany... Będziemy wtedy pracować nad pozostawieniem minimalnych śladów... musi Pani mieć wtedy skierowanie od lek. opieki podstwowej do poradni przeciwbliznowe...
  • Witam. Mam na imię Kasia i mam synka Mateuszka, który uległ poparzeniu rączki II i III st.(5%) w kwietniu tego roku. Przeżywałam i nadal przeżywam podobnie jak wszystkie mamy na tym forum. Walczę z bliznami już prawie 3 mies i bedę to robiła do skutku. Czytam o waszych przypadkach przeżywam to, nierzadko ze łzami w oczach, i zastanawiam się co można zrobić by tego typu historii było coraz mniej. Większość z nas zapewne nie wie nawet jak postępować zaraz po oparzeniu, większość w n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się