pobudzony

(7 wyników)
  • Witam chyba już powoli nie daję rady, może ktoś ma jakiś pomysł, jak zakończyć ciągłe płacze, jęki i nadmierną aktywność dziecka. W zasadzie od małego było źle, kolki do 5m-ca, codziennie czopek lulanie tulenie i nic. Teraz maluch skończył 8 m-cy i nadal zdarzają się tylko dni, kiedy jest spokojny. Od 2m-cy dodatkowo budzi się po 7-10razy w nocy i tylko pierś pozwala go uspokoić. Urodził się ze wzmożonym napięciem mięsniowym-miałam trudności z przystawieniem do piersi, noszę go ...
  • proszę o radę, czy ja mogę swojej 5latce dać magnez z wit b6 bez konsultacji z lekarzem? jest dosyć nerwowa, "pobudzona" i taka jakaś apatyczna, może to pomoże. I jeśli mogę, to taki zwykły, "dorosły"? z góry dziękuję
  • No właśnie. Neurolog wciska mojej 9,5-miesięcznej córce Nootropil ponieważ nie raczkuje. Nie widzi żadnych problemów neurologicznych, nie widzi potrzeby rehabilitacji a nalega na podawanie tego leku bo dziecko po nim podobno "ruszy do przodu". Ja jestem zdecydowanie przeciwna sztucznemu pobudzaniu takiego malucha i chcę dać jej czas na co pani neurolog obraża się o "podważanie kompetencji" :/ Co o tym sądzicie? Może któraś z Was się spotkała z podobnym przypadkiem?
  • Czy ktoraś z Was podawała dziecku te krople na pobudzenie apetytu? Proszę o informację.
  • Corka ma 15lat, rano czuje sie zmeczona, dosc wysokie tętno do 95, cisn. w normie, brak innych objawow. Zrobiłam wyniki i zastanawiam sie czy isc do lekarza czy poczekac. Wypatrzylam zmiany w rozmazie. Morfologia HCT-39,9 RBC-4,5 HGB-13,2 WBC-4,3 Plytki krwi 187 Rozmaz Granulocyty: podzelone 30 kwasochlonne 2 Limfocyty:66 Inne: Monocyty 1 Limfocyty pobudzone 1
  • Mój synek urodził się z niedotlenieniem i zapaleniem płuc. Dostał jedynie 3 punky w skali Agpar zaraz po porodzie. Potem lekarze stwierdzili zapalenie płuc i przez dziesięć dni dostawał antybiotyk. Teraz ma już 2 latka ale ja nadal obawiam się że to wszystko mogło mieć wpływ na jego organizm. Poza tym wydaje mi się że jest bardziej pobudzony niż dzieci w jego wieku i ma problem ze skupieniem się na zabawkach czy bajkach przez dłuższą chwile.Może ktoś miał podobny problem i może mi...
  • Mój 10-miesięczniak bierze Encorton. Czy możliwe jest, że to po nim nie śpi, nie je i jest bardzo płaczliwy? Do tego dochodzi ząbkowanie i stąd moje pytanie bo to może te ząbki go tak męczą? Chociaż czy ja wiem... leki przeciwbólowe nie przyniosły mu ulgi. A może ten steroid powoduje bóle brzucha? albo jest mocno pobudzający?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się