pobudzony

(49 wyników)
  • co 3 godziny mam tylko 110 ml tzn z jednej piersi 100 a tylko z drugiej 20 ml :( mały chce coraz więcej a pokarmu mi nie przybywa niestety, ja tylko odciągam.
  • Przez dwie doby nie karmiłam maluszka piersią - byliśmy w szpitalu na oddziale (z powodu maluszka). Na miejscu załapałam jakąś grypę żołądkową - miałam wysoką gorączkę, sensacje żołądkowe i kompletnie nie miałam siły na nic. Niestety przez dwie doby swojej choroby (uciekłam do domu, żeby nie pozarażać innych maluszków na oddziale) nie karmiłam synka piersią, tylko odciągałam pokarm (w nocy nic mnie nie mogło na odciąganie obudzić, a synek normalnie wcina 2 razy w dzień). Chcę wr...
  • Chciałabym pobudzić laktację. Próbowałam w zasadzie wszystkiego: częstego przystawiania, odciągania laktatorem ręcznym i elektrycznym. Niestety mleka nie jest za dużo (przy pełnych piersiach i dobrym odciągnięciu max 90ml). Mały jest dokarmiany butelką, ale bardzo chętnie i ładnie przystawia się do piersi. W poradni nie było żadnych zastrzeżeń co do techniki ssania. Ostatnio przeczytałam o SNS Medeli. Może to jest jakiś sposób na pobudzenie laktacji? Chcę karmić tylko piersią. Proszę o pomoc ...
  • Czy można pobudzić laktację po kilku miesiącach przerwy, kiedy całkowicie już zanikła. Pytam z czystej ciekawości.
  • Dze na sam widok piersi! Będe próbowała pobudzić przez laktator,ale na razie zciagam po 4-5ml.i to wszystko, bo Mala absolutnie nie chce pić! Próbowałam już jak była baardzo głodna-histeria...Jak trochę zjadła z butli- też płacz... Prosze o dalsze rady,bo te na razie nie działają...a moze inne wespół dadzą efekty (dodam że piję herb.laktacyjną) Pozdrawiam Magda
  • Cześć, mam problem z pokarmem, bo czasem Dzidziuś wypija wszystko i chciałam trochę pobudzić laktację. Niestety herbatka na laktację firmy Hipp zawiera laktozę, a ja jestem na bezmlecznej diecie. Co robić? Kasia mama Juliusza
  • witam,od trzech dni intensywnie odciągam pokarm(co 1,15h po około 20 min. i po każdym karmieniu 7-10 min.z każdej piersi)nie zależy mi na ilości odciągniętego mleka, więc nie stresuje mnie fakt, że często nic nie ściągam,ale nie widzę różnicy w napełnianiu się piersi.Ile czasu potrzeba żeby pobudzić laktację.Wiem, że dziecko robi to najlepiej ale syn nie chce ssać piersi bez wspomagania systemem SNS.Próbowałam na siłę przystawiać ,kończył się strasznym płaczem prawie z zanoszeniem,nie ...
  • Mój synek ma prawie 4 tygodnie. Niestety karmię go mlekiem modyfikowanym, bo od początku nie chciał ssać piersi. Mimo "pomocy" połoznych w szpitalu, wynajętej prywatnie położnej do domu, nie zdołałam karmic go piersią. Początkowo odciągałam mleko, ale miałam go niewiele. Wyrzuty sumienia i ogólny dól psychiczny z tego powodu spowodowały, że małego przystawiałam coraz rzadziej do piersi, rzadziej odciągałam mleko (bo i nie bardzo miałam kiedy to robić, czasami chciałam się przespać zamia...
  • proszę pomóżcie doradzcie, urodziłam dziecko 6 dni temu, od razu malutki dostał butle i tak było do wyjścia ze szpitala, nie chciał sie nawet przysysać, ale jakoś go nauczyłam i ssa ale nie mam tyle mleka i po każdym dosłownie karmieniu musze mu dawać butle 40 ml, a ssa wczesniej godzinę, chyba nie mam mleka skoro tak to wygląda, próbowałam pobudzać laktatorem ale potem było to samo, bez zmian, po każdej 1 godzinnej sesji ssania młody jest głodny, co robić zeby miec więcej mleka...
  • Witam Zastanawiam się nad przejściem na rytm: w nocy karmienie piersią, w dzień - butelką, moim odciąniętym mlekiem + trochę mleka modyfikowanego. Jak mała nie je, jestem w stanie odciągnąć co 3 godziny 100 ml. Ona potrzebuje ok. 120-130, czasami więcej. Zdaję sobie sprawę z tego, że możliwe, że jak ją będę w dzień karmić butelką, to w nocy może nie chcieć piersi i możliwe, że z czasem będę karmić tylko butelką. Tu 2 pytania: 1. Czy laktator w dzień + ssanie córeczki piersi w nocy wyst...
  • W lipcu wróciłam do pracy i maluszek w dzień jadł odciągnięte mleko z butelki, a po powrocie do domu karmiłam go piersią. Jednak po pewnym czasie zaczęłam odciągać w pracy co raz mniej pokarmu (60 ml z obu piersi) i jak wracałam do domu to mały nie miał co jeść. Teraz odciągam zaledwie 40 ml. Bardzo chcę mu podawać moje mleko chociaż do 6 miesiąca. Piję dużo wody i cherbatkę mlekopędną herbapolu lecz mleka nie przybywa. Błagam napiszcie czy są jeszcze jakieś szanse na pobudzenie l...
  • renosiak napisała, że lekarka Riccinus communis poleciła jej(w dawce 30CH)...na powolne zanikanie laktacji?! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=9195172&a=9205241 Pani Moniko jak to jest z riccinus communis???? 30CH na zanikanie, a 5CH na pobudzanie??? pozdrawiamy ulla i maurycek (06.04.2003) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9184937
  • Witam serdecznie. Mam 4tygodniowego synka i niestety już nie mogę karmić go piersią, gdyż następuje u mnie zanik pokarmu. Z jednej piersi odciągam max 30ml. Robię co mogę aby przywrócić latację: odciąganie 7-5-3 karmi ricinus communis 5ch 2razy dzienie po 5gran. zioła mlekopędne herbapolu itp. Proszę o więcej porad, bo już jestem bliska poddania się. Czy agnus Castus 5ch też może być pomocnym lekiem? Jak należy je stosować? Z góry dziękuję za pomoc
  • Może istnieją jakieś tabletki na pobudzenie laktacji? Częste przystawianie, ściąganie laktatorem niestety nie przynosi efektu
  • Pytanie jak w tytule - jakie jedzenie pomaga pobudzać laktację? I jeszcze jak rozpoznać czy laktacja zanika "na zawsze" czy to po prostu taki kilkudniowy kryzys. Czy w ogóle takie kilkudniowe kryzysy Wam sie zdarzają i potem znów się produkcja mleka wzrasta? Pozdrawiam
  • Czy laktatorem mozna pobudzic laktacje w 4 tygodniu po porodzie? Karmie mlekiem odciaganym i niestety w sobote (koniec 3 tygodnia Maluszka) mialam mleczny kryzys. Za namowa poloznej srodowiskowej, podalam Grzesiowi mieszanke. Zbieglo sie to z tym, ze zostalam z Malym w domu sama, mniej systematycznie sciagalam pokarm i na dzien dzisiejszy wyglada to tak, ze udaje mi sie odciagnac mleko na 2 karmienia na dzien. To bardzo malo, a zastanawiam sie czy to juz poczatek konca mojego mlek...
  • witam, mam pytanie j.w.Bardzo bym chciała karmić ale zaczyna mi brakować pokarmu.Karmię już prawie 5 mc. Od 2 mc. dokarmiam na noc butelką.Ale ostatnimi czasy, szczególnie dzisiaj nie mam już prawie wogole pokarmu.Jak można pobudzić laktację?Są jakieś środki albo zioła?A może to objaw zbliżającej się miesiączki?. pozdrawiam.
  • Pomóżcie do jutra muszę odciągnąć conajmniej małą buteleczkę mleka bo idę pierwszy raz do pracy, ale jak to zrobić jak słabo leci, dodam że niedawno tj. godz. temu karmiłam małego z dwóch piersi, pewnie dlatego. Udało mi się odciągnąć jedynie 20 ml., ale to przecież kropla w morzu. ja się denerwuję, czas leci, Co radzicie, odczekać do rana, a może napić się wody??? Może znacie jakieś sposoby na pobudzenie laktacji. Odpiszcie pliss. Pozdrowionka
  • Poradźcie jak pobudzić laktację. Bardzo się staram, ale mi nie wychodzi. Od początku po każdym karmieniu odciągam pokarm z piersi którą karmiłam, ponieważ mała się nie najada to dokarmiam ją (nie za każdym razem - wtedy gdy po dostawieniu płacze lub marudzi) tym co wcześniej uda mi się odciągnąć lub w ostateczności sztucznym. Ona bardzo chętnie ssie, ale jak na mój gust zbyt długo (ma 5 tygodni a karmienia trwają 30-45 min.) Przez 4 dni żeby zwiększyć ilość pokarmu jednocześnie karmił...
  • mam pytanie, moja córka dostawiana do piersi raczej ją mamle niż ssie.jak sprawić,żeby dziecko faktycznie ssało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się