Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      pobudzony

pobudzony

(13 wyniki)
    • Drogie Mamy! Mam od kilku dni problem z pokarmem, wydaje mi się że jest go zdecydowanie mniej. Poszukałam wczoraj w internecie sposobów na pobudzenie produkcji mleka i znalazłam kilka ciekawych pomysłów - na przykład podjadanie suszonego majeranku, picie mleka sojowego lub piwa bezalkoholowego. I co do tego ostatniego mam pewne wątpliwości - czy ta minimalna zawartość alkoholu w piwie np karmi, oby na pewno nie jest szkodliwa dla maluszka??? Chętnie poznam Wasze sposoby na po...
    • Mój 8 tygodniowy synek wieczorami jest bardzo pobudzony. W ciągu dnia jest bardzo spokojny siedzi sobie w leżaczku bujaczku lub w wózku i wogóle nie płacze, rozgląda się zaczyma obserwowoać świat. Natomiast gdy przychodzi wieczór to jak by mu ktoś dostrzyknoł adrenaliny jest tak pobudzony. Ręce, nogi głowa wszystko chodzi i płacze. Przystawiony do piersi też possie 2 razy i głowa mocno do tyły i znowy pociągnie 2 razy i głowa mocno do tyłu ciężko go przy piersi utrzymać. I taka ...
    • Witam, mam pytanie drogie mamy.Karmię piersią już prawie 5 mc. od dwóch mc. dokarmiam na noc i ostatnimi czasy zaczynam mieć coraz mniej pokarmu.Ba, dzisiaj prawie już wogóle nie mam.Czym można pobudzić laktację?Tak chciałabym jeszcze karmić.Super sprawa i dzidzia zdrowa. Dziękuję wszystkim za rady. pozdrawiam wraz z nienajedzoną Zuzą!!!
    • Witam serdecznie, Zastanawia mnie zmiana w zachowaniu mojego dziecka. I chciałabym się Was w tej kwestii poradzić. Mała ma prawie 4 tygodnie. Generalnie jest (a może była) dość spokojnym dzieckiem. Płakała, gdy była głodna lub miała mokro, czasem przy przewijaniu i kąpieli. Poza tym zachowywała się dość spokojnie - noszona na rękach, obserwowała, co się dzieje dookoła. Wszystko zmienio się kilka dni temu - tam mniej więcej po skończeniu przez nią 3 tygodni. Sprawia wrażeni...
    • Mój 2,5 miesięczny synek przesypiał do tej pory już całe noce. Problem pojawił się od kilku dni. Wieczorem mam wrażenie, że piersi mam prawie puste i Malutki nie najda się przed snem. Budzi się już około 23-24. Nie martwią mnie te nieprzespane noce, ale to, że Malutki jest głodny. Mam wrażenie, że brakuje mi pokarmu. Dodam, że karmię go na żądanie. Proszę o rady jak pobudzić cycusie do większej produkcji mleczka. Co pić i co jeść by mieć treściwy i obfity pokarm. Proszę pilnie o ...
    • Witajcie doswiadczone emamy. Moj miesieczny synek od tygodnia albo i duzej jest bardzo pobudzony po kapieli - nie potrafi sie najesc. Placze i wyglada na to, ze chce jesc a po chwili wypluwa piers i ryczy jak zarzynany. Trzba go nosic i przez godzine, dwie jest strasznie absorbujacy w koncu jak sie zmeczy to w koncu lapie piers prawidlowo, najada i zasypia. Dziwi mnie troche to zachowanie bo wszedzie czytalam ze dzieci po kapieli sie wyciszaja i po nakarmieniu usypiaja. Czy to moz...
    • moja córeczka 2,5 m-ca praktycznie przez caly dzien w ogole nie spi, nasze dnie wygladaja tak, ze po jedzeniu ( cycu ) ok. godzinke sie smiejemy, gaworzymy, bawimy, potem jej sie to nudzi i jest krzyk i placz, ktory na przemian probuje uspokoic noszeniem, suszarka, bujaniem itd. to uspokajanie trwa ok. 1,5 godziny. czasem przysypia na rekach ale jak tylko sie ja polozy to sie budzi i placze. potem karmienie, godzinka zabawy itd, 1,5 uspokajania i placzu i tak w kolko. to samo je...
    • Czy któras z was moze mi podpowiedziec nazwe preparatu z vitamina d3 dla niemowląt bez oleju kokosowego i arachidowego? Ze swojej diety wyeliminowalam juz wszystko, co moglo byc podejrzane. Teraz mysle, ze wysypki u dziecka to moze uczulenie na Vita-d, ktory jest na bazie oleju kokosowego. Z drugiej strony jesli podaje je od 6 miesiecy..... Znalazlam KIdawit. Najlepiej jakby byl to preparat w kapsulkach (na pewno nie vigantol). Z góry dzieki.
    • Jak pobudzic laktacje ? Moja córeczka ma dwa miesiące od jakiegoś tygodnia dokarmiam ją sztucznym mlekiem ,ale okazało się ,że pokarmu mam coraz mniej .Dziewczyny powiedzcie jak wy walczylyscie ze swoimi piesiami.Jak zrobić to skutecznie ?Jakie macie sposoby a może jakieś zióła??
    • mam maly problem z karmieniem mojego synka,raz mam duzo pokarmu i wszystko jest dobrze a raz tragedia,prawie nie leci i nie wiem od czego jest to uzaleznione,dzis zeby mi sie troche tam nazbieralo musialam nakarmic synka mlekiem modyfikowanym,zastapic jedno karmienie,zjadl ladnie ok 120ml,dodam z ma prawie 4 miesiace,nie wiem co robic i czy nie karmic go cyckiem i butla,ale czy to dobry pomysl,czy poprostu przejsc na butle tylko,szkoda mi jednak nocy bo tam piers jest niezastapiona,co r...
    • witam prosze uspokojcie mnie moje 7,5 mcy dzidzia spadla z łozka niewiem co robic na co zwrócic uwage aby nie przeoczyc czegos udac sie do lekarza czy zaczekac podpowiedzcie
    • Zastanawiam się, czy nasza Zosia ( 3,5 m-ca) jest tak wyjątkowo wrażliwa, czy tez inne dzieci reagują podobnie. Mała jest na pewno b. żywa, energia wciąż ją roznosi, uwielbia towarzystwo, po prostu " cała się trzęsie", gdy oczywiście nie śpi. A spanie to jeden potworny problem - mała nie potrafi sie sama wyciszyć i zasnąć- gdy próbuję czy to ją utulić, czy zostawić, żeby sama sobie jakoś poradziła, zawsze kończy sięto niebotycznym wrzaskiem i ...usypianiem w pozycji brzuszkiem na...
    • Mój mały miał pierwsze szczepienie w 6 tygodniu to było w ten wtorek i w czwartek i środe wieczorm był jakis niespokojny. Czy to mozlwe że to objawy poszczepienne wychodzą dopiero po 2 dniach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się