pobudzony

(3 wyniki)
  • Witajcie! Czy wie któraś z Was gdzie można wykonać taki test, Test pobudzenia przysadki: - podaje się dożylnie 100 ng GnRH, oznaczając stężenia LH i FSH w próbkach surowicy pobranych w 0, 30 i 60 minucie testu. U zdrowych kobiet szczyt wydzielania LH (8 - 10-krotny wzrost) obseruje się po 30 minutach, podczas gdy stężenia FSH jest mniejsze (3-4-krotne) i wolniejsze (szczyt po 60 min.) Test wykonuje się w celu: - oceny stopnia wydolności układu podwzgórzowo-przysadkowego, - diagnoz...
  • Temat był wałkowany ostatnio dużo razy:) ale chciałabym wrócić do wątku niedoczynności tarczycy. Czytałam że niedoczynność może mieć wpływ na wartość prolaktyny (zwiększone jej wydzielanie) i zmniejszenie płodności. Ale jeżeli mam TSH - 3,01 - czyli nieco za dużo (w przyszłym tygodniu chcę zbadać fT4); PRL, LH, FSH i estradiol w 3 dc. w normie - to czy niedoczynność może przyczyniać się do braku owulacji ? A jeżeli tak - to jak to działa? I jeszcze jedno pytanko - czy zastoso...
  • Witam, mysle, ze czesc z was moglaby tez sie udac na akupunkture jako metode, ktora w sposob naturalny pobudza wszelkie organy do pracy i reguluje ich prace...] Moze czesc z was moglaby z tego skorzytac... Znam dobrego specjalsite, ale obecnie jest za granica, wiec moze na forum homeopatia ktos wam kogos znanego poleci... Chodzilam tez na akupunkture i sa bardzo dobre efekty.... Jeszcze mala dygresja, sa tutaj kobiety po raku podobo...Nie mozna z tej metody korzytac po raku, bo i...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się