Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      pogodny

pogodny

(10 wyników)
    • może być coś obyczajowego, żadne science fiction...
    • Taka historia z babciami w tle.Kuzynka mieszka z mezem i dziecmi w mieszkaniu babci meza.Zrobili remont,praktycznie sami robia oplaty (babcia raz dorzuci 100zl innym razem nic nie dorzuci).Babcia przekroczyla juz 80-siatke.Kuzynka zawsze narzeka ze:babcia marudzi,obgaduje ich przed cala rodzina,jest zlosliwa. Czesto ludzie na starosc dziwaczeja,robia sie zgryzliwi,zlosliwi, takie zycie. Tylko kuzyna zawsze powtarza ze nasza babcia jest inna.Tylko ze nasza babcia robi dokladnie to samo (...
    • Brakuje mi listów takich właśnie e-mam, zdarzają się sporadycznie. Chciałabym czytać o radości ze zwykłych rzeczy, o radości bycia mamą, opiekowania się dzieckiem, cieszenia się zwykłym szarym dniem. Mam wrażenie że na tym forum takie właśnie e-mamy są zaraz piętnowane, ktoś zaraz napisze że mają objawy Matki Polki i że w ogóle cofają się w rozwoju. Niedługo po urodzeniu córci - a było to 11 miesięcy temu znalazłam tu list zatytułowany "o szczęściu", niestety nie pamiętam autorki z...
    • Kiedy widzę starszego człowieka, sponiewieranego przez życie, przez choroby, myślę sobie,że też kiedyś był słodkim maleństwem, ukochanym, wypieszczonym przez swoja mamę. I trochę mi sie smutno robi, bo czas mija nieubłaganie... Zastanawiam się co zrobić, żeby za jakieś 70 lat moje córki były kobietami szczęśliwymi. Dać im jak najwięcej miłości, bo to w człowieku zostaje? Nauczyć być silnymi, nauczyć nadziei? Macie czasem takie przemyślenia?
    • Mimo bardzo późnej pory, gęba mi się śmieje - kątem oka oglądałam Uwagę a w niej reportaz o prof. Miodku. Jakim cudownym darem jest pogoda ducha! Patrzyłam na niego i bezwiednie uśmiech mi się rozszerzał. Tacy ludzie to dla mnie sól ziemi i kwintesencja człowieczeństwa. A na koniec usłyszałam coś, co mi się bardzo spodobało - podobno ojciec powiedział kiedyś do małego wówczas Miodka: "synu idź do ludzi z pogodną twarzą". Jakże lżej się żyje w otoczeniu takich ludzi. I w t...
    • Entunia marudziła pół dnia. Kiedy inne dzieci spokojnie siedzą w wózeczku i bawią się w łóżeczku - Ona nie!!! Czasami nie mogę nawet iść do WC. Nie pomaga ani mleczko, ani herbatka, ani wózek i spacer. Może Ona ząbkuje czy co?! Ma pół roczku. Ale na dziąsłach nic nie widać. Choć podobno nie musi być widać. Znowu budzi się w nocy. Może to to... W każdym razie czasami się boję, że Ją rozpieściłam. Zawsze Ją biorę, gdy zapłacze. Jest wesoła, pogodna. Ale ma swoje zdanie i czasem, gdy je okazu...
    • drogie mamy! mam pytanie do tych z Was, ktore maja juz choc 1 dziecko. zaczełam 7 miesiac i wrocila mi hustawka nastrojow z pierwszego trymestru. miewam nawet mysli samobójcze oraz niechec do dziecka,płaczę, odpycham meża,ale nie potrafie wyjasnic powodu takiego nastroju. mija to zwykle nastepnego dnia i znowu chce juz przytulic dziecko. miewam bezsenne noce, czuje sie niekiedy wyczerpana, mam poczucie,ze sobie nie poradze. dodam,ze nie mam ku temu powaznych powodow, poniewaz mam k...
    • NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA WIELKANOCNE !!!!!! SAMYCH RADOSNYCH DNI , DUŻO ZDROWIA I SZCZĘŚCIA , ŻADNYCH KŁOPOTÓW I TROSK !!!!WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA EMAM ŻYCZY EWA ZELER Z MĘŻEM I BASIĄ .
    • Nie wiem co się ostatnio dzieje z moim dzieckiem. Ma niecałe 4 lata(w maju skończy) i od pewnego czasu jest nieznośny. Do tej pory był miłym, pogodnym i bardzo wrażliwym dzieckiem, martwił się o wszystkich, przytulał, pocieszał...aniołek prawie:) I miałam raczej u niego solidny autorytet (mąż mniejszy). A od jakiegoś czasu, niestety przykro mi to mówić, ale zrobił się jakiś wredny. Czasem mnie przeraża. Wszystko robi na odwrót. Jak go o coś poproszę to robi dokładnie przeciwnie ...
    • Hejka, muszę się wszystkim dziś pochwalić ,mój Oskarek kończy dziś 4 latka. Mikołaj 4 lata temu sprawił nam najlepszy prezent.Dokładnie od godziny 4.30 Oskar jest czterolatkiem. :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się