Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      porozmawiajmy

porozmawiajmy

(6 wyników)
    • właśnie czytam tę książkę; jest wstrząsająca....co było pierwsze? matka która nie chce i nie akceptuje swojego dziecka czy dziecko, trudne, z problemami psychicznymi, którego po prostu nie da się pokochać? ktoś czytał; jakie wrażenia............ zostało mi jakieś 1/4 książki ale sobie ją miarkuje, żeby mi się za szybko nie skończyła:)
    • Dawid Warszawski choć nie jest Polakiem, a tylko Zydem, ma prawo mówić na tematy polsko-żydowskie. Jednak jest to wówczas żydowski punkt widzenia na sprawy polsko-ukraińskie. Stąd jego uwagi o książce Izy Chruślińskiej i Piotra Tymy "Wiele twarzy Ukrainy" zatytułowane "Porozmawiajmy o Ukrainie" nie są szczerą o polską z ducha (a to ważne) rozmową o Ukrainie. A tylko taka jest nam potrzebna. Również tytuł książki: "Wiele twarzy Ukrainy" jest mylny. Jest to wybiórcza przez zamieszc...
    • Wszyscy zawsze od razu wymieniaja Kundere, ewentualnie Hrabala. Kundera dobry, ale czy taki wspanialy? Hrabala nie lubie. Czytacie jeszcze cos innego?
    • powoli dołączam do grona fanów. najbardziej przemawia do mnie póki co Biały Kruk.Nie czytuje GW, nigdy nie natknęłam się więc wcześniej na jego felietony. Dopiero wczoraj ich wydanie książkowe wpadło mi w ręce.Jaki jest wasz odbiór jego twórczości?
    • 1. Wprowadzić możliwość zaprenumerowania wiadomości z Forum, tak by można było otrzymywać nowe posty, które przyszły na dany wątek oraz tematy wątków, które pojawiły się w danym katalogu (KRAJ, NAUKA itp.) 2. Wprowadzić możliwość założenia prywatnego wątku - to jest takiego, w którym założyciel pełni rolę moderatora - może czyścić wypowiedzi, które według niego nie pasują do tematyki wątku (będzie zaznaczane, że wiadomość została skasowana). Takie prywatne wątki mają jakiś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się