Forum eDziecko eRodzice Z dala od Polski
ZMIEŃ
      portugalia

portugalia

(7 wyników)
    • Za dwa tygodnie lecę z moją 2,5 letnią córeczką do Lizbony, gdzie zostajemy na najbliższe 3 lata. We wrześniu urodzę kolejną córeczkę:) Mam pytanie, czy są jakieś mamy, które wyemigrowały właśnie tam i mają doświadczenie w porodach w tym kraju?
    • Witam czy sa tam poskie may mieszkajace w Portugali i gdzie mieszkacie.Ja mieszkam w Marinha Grande.Jak sobie tutaj radzicie?
    • Zawialo mnie na koniec Europy (bo to tu jest koniec, a nie w Polsce i okolicach :-)), za mna juz tylko skaly i ocean... Jasno, cieplo, ale do domu daleko... Jestes tu, polska mamo?
    • Drogie Polskie Mamy! Jestescie tutaj?? Mieszkam w Portugalii od dwoch lat. Mam siedmiomiesieczna coreczke Marysie. Bardzo chetnie poznalabym jakas Polska Mame na tym koncu swiata:-)...Czekam na wiadomosci i pozdrawiam!
    • jacaranda5 i bozena-ferreira, to Was mamusie udało mi się odnaleźc, może są jeszcze jakieś mamy Polki mieszkające w Portugalii? Mam 16 miesięcznego chłopczyka i od trzech tyg. mieszkam w Aveiro. Zupełnie zielona jestem w temacie tutejszej służby zdrowia, szczepień, leków itp. Jeśli macie czas i ochotę poplotkowac to bardzo proszę o kontakt :-) Pozdrawiam
    • Moj maz wlasnie pojechal na pare dni do P. Co tam jest smacznego, fajnego, ciekawego co mam mu kazac kupic? :-) Poradzcie wszyscy, ktorzy cos wiecie.:-)
    • Mam prosbe o krotkie tlumaczenie,wiem ze jezyk w Brazyli niewiele sie rozni od portugalskiego wiec moze ktos pomoze..Magdalena,se te mandar 1 carta em portugues consegues traduzir? bejo.Wiem ze chodzi o jakis list czy tlumaczenie,no i calus czy buziak na koncu ale chodzi mi o dokladny sens,niestety nieznam tego jezyka.Pozdrawiam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się