Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      portugalia

portugalia

(22 wyniki)
    • SOL-TOURS Hiszpania - Portugalia "Podbój Iberii" PUNKTY GPS/nawigacja w miastach + trochę dodatkowych informacji znalezionych w sieci wartych być może przeczytania przed wyjazdem: 0. Płatność za wycieczkę ,chargeback 1.PUNKTY GPS/nawigacja w miastach 2.Program Imprezy 3. i 18 Usługa Poland Direct-telefonowanie do Polski na koszt odbiorcy 21. tanie telefonowanie (VoIP) przez internet ; VOIP bez Internetu 4.Ciekawe miejsca 5.Kuchnia 6.PUNKTY GPS - spis współrzęd...
    • Polecam samodzielną przygodę po [b]Portugalii & Hiszpanii[/b] 2 osoby dorosłe, auto + przyczepa kempingowa. Spanie tylko na zaznaczonych na trasie kempingach. Nasza trasa (9819km) [b][/b] < kliknij Wyjazd 1.05.2010r. powrót 13.06.2010r. Wszystkie punkty naszej wyprawy zostały zrealizowane. Pozdrawiam i polecam naszą trasę w całości lub wg potrzeb.
    • Witam Chciałbym wybrać się z żoną na 7 + 7 do Hiszpanii lub Portugalii lub trochę tego trochę tego (są i takie oferty). Nie chciałbym pobytu na Costa Brava bo tam już byłem. Interesuje mnie pobyt na Costa del Sol/Costa de la Luz/Costa Almeria/Algavre. Nie wiem co wybrać żeby nie było strasznie drogo (tak max. 4200 zł przełom sierpnia i września). Ciekawa oferta wydaje się z Rainbow Tours ew. Triada. I nie wiem co lepsze czy sama Hiszpania (z Barceloną w której byłem) czy Hiszpania z Portuga...
    • Czy Hiszpania jest droższa od Portugali?Mam na myśli ceny żywności,pamiąte itp.nie sam koszt zakupu wczasów.Porównując ceny z przewodników wychodzi na to ,że w Hiszpani jest 50 procent drożej niż w Portugali(np obiad w restauracji)
    • Prosze o pomoc i opinie ktory kraj wybrac na 2 tygodniowe wakacje :))
    • 7.09 lądujemy (2 osoby) w Alicante i wypożyczamy samochód. Potem zwiedzamy Andaluzję (przynajmniej Granada, Cordoba, Sewilla) i kilka dni spędzimy nad wybrzeżem w Portugalii. Szczegółowa trasa do ustalenia. Zapraszamy osoby chętne do wspólnej podróży.
    • Zamierzam się tam wybrać we wrześniu. Proszę o opinie jeśli ktos był, jaka pogoda, okolica itp. Pozdrawiam i dziękuję.
    • Na wrzesień planuje wstępnie trasę do Hiszpanii i Portugalii. Wyjazd samochodem, spanie na campingach lub na dziko, dystans ok. 10000 km - ok.4 tygodni w podróży, zwiedzanie, m.in.zamki templariuszy, miejscowe kulinaria,po drodze Andorra,wąwóz El Chorro w pd. Hiszpanii, zabytki Sintry i tajemnicza - Quinta da Regaleira, przylądek Cabo de Roca, dzikie plaże w Algarve i wiele innych!Ktoś chciałby się przyłączyć?
    • Czy ktoś leciał kiedyś za relatywnie małe pieniądze do tych krajów? Może być nawet z Berlina oby nie płacić LOT-owi czy Lufie. Thank you from the hill - muchas gracias - abregado - spasiba!
    • Hiszpania / Portugalia 15 dni z triadą, któś może był i jest w stanie polecić bądź odradzić.
    • Jesli ktos podrozowal po Hiszpanii i Portugalii z biletem Inter Rail to bardzo prosze o jakies informacje i rady. chodzi mi glownie o koszt takiej wyprawy, ewentualne doplaty do miejscowek, expresow itp. dobre rady od osob podrozujacych w ten sposob mile widziane, z gory dziekuje
    • Witam, wykupiłam tą wycieczkę i niebawem wylatuję. Czy ktoś z Was mógłby się podzielić wrażeniami? Chodzi mi głównie o lokalizację hoteli, hotel w Madrycie jest faktycznie w Madrycie(tak podaje plan; w przypadku innych hoteli, są one 'w okolicach' zwiedzanych miast, a o Madrycie jest napisane tak jak podałam)? Czy autokar na miejscu posiada klimę z prawdziwego zdarzenia? Jakie jest jedzenie- da radę się najeść czy trzeba jakieś zapasy zabrać?;) Czy wegetarianka nie pomrze tam z głodu? C...
    • Witam Pragne zasiegnac porady odnosnie oferty z Triady. Jest to 9+6 Hiszpania/Portugalia. Trasa objazdu to: Saragossa, Burgos, Leon, Santiago de Compostella, Fatima, Lizbona, Toledo, Madryt, Valencja. Ma to zajac 9 dni. Czy jest to ciekawa trasa? Dziekuje z gory za opinie. C
    • Właśnie wróciłem z objazdówki po Hiszpanii i Portugalii z Itaką, 15 dni autokarem. Polecam. Świetny pilot (pani Grażynka), bardzo dobra organizacja, hotele i jedzenie raz lepiej raz gorzej, ale w sumie strasznie utyłem mimo długich spacerów. Jednym słowem dorzucam kolejną pozytywną opinię o Itace. Gdyby ktoś miał pytania chętnie odpowiem.
    • Nie mogę nic znależć o tym programie. Poproszę o informacje
    • ..... o rozdzielenie dwóch jak dotąd niezależnych forów "Hiszpania" i " Portugalia" odwiedzam forum Hiszpania bo interesuje mnie akurat ten temat ,wiec pytam szanowną Administracje co ma "piernik do wiatraka" połączenie tych dwóch tematów według mnie ,było (jest) WIELKĄ pomyłką . ps. może jakieś słowa wyjasnienia dlaczego tak sie stało i dlaczego połączono te dwa fora ???
    • Prosze, poradzcie mi w jaki sposob znalezc tani samolot do portugalii i co wazniejsze - jakie miejsce tam wybrac na 2-tygodniowe wyjazd. Moze byc tylko nad morzem choc od gor nie stronimy i pozwiedzac fajne miejsca tez lubimy. Najlepiej jesli znalibyscie tez ceny... wszystkiego co potrzebne w czasie wakacji. Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam. ps. aha interesuj mnie druga polowa sierpnia jesli to wczyms pomoze
    • Witam, Chce zwiedzic troche hiszpani oraz portugali na wlasna reke...i moze mi cos polecicie czym sie poruszac miedzy miastami (wiekszymi) i jakie to sa mniej wiecej koszty. Moze jakies adresy stron macie gdzie mogla bym sobie poczytac. dzikeuje/ pozdrawiam
    • Jaka plaza najladniejsza waszym zdaniem w okolicach tych miejscowosci ? Ewentualnie gdzie warto pojechac dalej ? Mamy auto wiec nie bedzie problemu , poprosze o kilka podpowiedzi co warto zobaczyc.
    • Właśnie zauważyłam, że do Hiszpanii dołączono Portugalię. Ciekawe dlaczego Wyspy Kanaryjskie są oddzielnie, a Portugalia jest tu "doczepiona"? Moim zdaniem powinno być odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się