Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      potrzebna

potrzebna

(12 wyniki)
    • Mam 5 letniego owczarka i przez te 5 lat noce spedzal w domu a w dzien hasal na duzej dzialce wokol domu. Wieczorem,wchodzil do domu dostawal lakocie, duzo glaskania, usciski i sobie spokojnie spal.Teraz cos sie stalo, (nie potrafimy sobie wyjasnic) za skarby swiata nie chce wejsc do domu na noc. Wstawi lapy za drzwi, skomli, szczeka i ani kroku do przodu. Nie chcemy na sile wciagac do domu aby go nie przestraszyc czy zrazic. Moglby zostac na zewnatrz bo ma ciepla bude ale obawiamy sie ze tak...
    • Lenka ma miec jutro sterylke - o 9.00. Wlasnie dostala rujke - "dostawala" ja, ze wszystkimi objawami, przez ostatnie 2-3dni, ale ludzilam sie... glupia. Pies odwieziony do rodzicow (250 km), ja wzielam urlop (!), lekarz i zabieg umowieni. CO ROBIC? Slyszalam,ze nie powinno sie sterylizowac w czasie rui, ale nie wiem, jaka jest tego przyczyna, czy to grozi? Ktos wie?Potrafi poradzic?Nie ukrywam, ze opinia Pan doktor ma w tym momencie dla mnie ogromne zanczenie. pozdrawiam i d...
    • mam prosbe czy ktos przechodzil z psem taki problem jak rak w nosie.Sa dwie mozliwosci albo operacja polaczona z usunieciem czesci kosci nosa albo laser tez uszkodzi nos.Pies ma 13 lat poza tym jest w dobrej kondycji....leje sie mu ropa w formie kataru przez co ma duzy dyskomfort a rak w ksztalcie kalafiora rosnie i bedzie znieksztalcal czaszke.Lekarz dal 7 m-cy zycia.CO robic????? czy warto psa meczyc bo bedzie to duza interwencja ........??????Bardzo proszeo rade!!!!!!!!!!!!!!...
    • Jaką karmę - na podstawie własnych doświadczeń - radzicie dawać (w tej chwili dwumiesięcznemu) szczeniakowi rasy dużej.
    • Moja siostra wzięła w lipcu kota ze schroniska. Miała być spokojna, grzeczna i nauczona dobrych manier - tak zapewniała pani opiekunka. Daliśmy na schronisko 300 złotych i dodatkowo jedzenie dla innych zwierzaków, jakieś zabawki - taka już siostra jest. Kot faktycznie jest wychowany: korzysta z kuwety, nie niszczy mebli. Jednak od razu pojawił się problem: kotka zaczęła warczeć gdy nakładaliśmy jej jedzenie. Postanowiliśmy, że będziemy wsypywać karmę w łazience i podawać jej normalnie ...
    • Moja 5letnia jamniczka jest w stanie krytycznym. Wszystko zaczęło się tydzień temu w środę, kiedy moi rodzice zauważyli dziwne zachowanie psa: znaczne osłabienie (pies głównie leżał), brak apetytu, etc. Weterynarz podejrzewał zapalenie pokleszczowe i zgodnie z tym zaaplikował kilka zastrzyków (w tym antybiotyki). Kolejnego dnia doszła gorączka. Znów piesek dostał porcję zastrzyków. W sobotę była lekka poprawa, pies zaczął jeść, zamiast zastrzyków otrzymał tabletki. Niestety następnego dni...
    • Witam. Tydzień temu byłam u weterynarza poniewaz kot miał w uszch świad i na grzbiecie 1 strupa . lekarz podał mu 2 zastrzyki i przeczyscil uczy Wczoraj byłam na wizycie i powiedział że jeż jest wszystko dobrze lecz nie sprawdzil ogona ... dzisiaj sprowdzilam i zauwazylam ze ma na nim taki jakby świąd w koloze żólty ( troche łuszczy sie jak łupiesz ) Kot często lize sie po ogonie i hryzie mnie gdy tylko go dotknę . oto link do zdjecia : img29.yfrog.com/i/dsc04060r.jpg/
    • Mój roczny, czarny, niekastrowany kocur ostatnio zaczął tracić na wadze.Nie jest teraz specjalnie aktywny, często się wyleguje, szczególnie w czasie upału ale nie widać aby coś mu dolegało.Ma zapadnięte boki, a sierść mimo dobrego odżywiania jest matowa i ciągle ja gubi.Zresztą od małego nie miał ładnej sierści, dużo w niej takiego puchu, a powinno być włosa.Jak wezmę go na ręce to sierść pozostaje zmierzwiona.Ma apetyt,je małymi porcjami,zawsze tak robił, bo tak widocznie mu odpowiada...
    • Bardzo proszę o poradę. Przedwczoraj piesek 3 razy wymiotował, stolec był luźniejszy niż zwykle. Apetyt miał jak zawsze dobry. Wczoraj było trochę lepiej, nie było wymiotów. Dzisiaj jest apatyczny, ogonek raczej zwieszony i nie chce nic jeść. Wmusiliśmy w niego kawałek mięska ale zwymiotował. Nie ma gorączki, nosek jest zimny. Czy zatrucie może ciągnąć się tak długo? Dodam że pies był szczepiony i odrobaczony. Proszę o pomoc.
    • Zamierzam z moja koteczka wyjezdzac na dzialke, gdzie bedzie spotykac dzikie koty. Dowiedzialam sie, ze trzeba ja zaszczepic przeciw wsciekliznie i jeszcze jakims chorobom przekazywanym przez koty. Ale szczepienie przeciw bialaczce nie jest potrzebne, bo bialaczka zarazaja sie kocieta od matek, a juz pozniej to niezwykle rzadko i zdrowiej nie szczepic. Czy to prawda?
    • Forum WETERYNARIA i forum ZWIERZĘTA zawiera przecież te same tematy. Nie wiem do kogo z reklamacją, ale może warto by się było zastanowić nad zmianami. Pozdrawiam.
    • Moj piesek staruszek chorowal ostatnio na zapalenie jelit.Juz jest wyleczony,ale stale ma pozostawac na diecie.Niestety moja rodzina nie wypytala sie dokladnie na czym to ma polegac.Wiem ze nie moze jesc nic surowego,ale nie wiem co oprocz ryzu,miesa,marchewki,burakow moge mu jeszcze dawac,aby jedzenie nie bylo monotonne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się