nusiekpusiek 17.11.07, 20:42 Forum WETERYNARIA i forum ZWIERZĘTA zawiera przecież te same tematy. Nie wiem do kogo z reklamacją, ale może warto by się było zastanowić nad zmianami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrexham Re: Zdublowane fora 17.11.07, 21:52 to jest tylko i wylacznie wina forumowiczow, ktorzy 'dla pewnosci' umieszczaja takie same watki na obu; kiedys watki nie dotyczace problemow zdrowotnych byly przerzucane na odpowiedniejsze; teraz czy pies umrze, czy nie wiadomo jaki dla dziecka jest lepszy, laduja na weterynarii; z calym szacunkiem dla opiekunow psow, ktore odeszly ale jesli juz to sie zdarzy, a dwa tygodnie temu zalozylismy watek, ze pies jest chory, to mozna kontynuowac temat (az po smutny koniec) w tym samym watku; wtedy to ma rece i nogi i mozna sledzic wszystko od poczatku do konca (jaki by nie byl); watek o poluni chociazby powinien sie znalezc albo na koncu watku o jej chorobie, albo na forum 'moj zwierzaj nie zyje' zalozonym kiedys przez zirytowana potokiem lez na 'zwierzetach' forumowiczke o nicku kakui; byl kiedys denerwujacy przypadek pisania kolejnych informacji o stanie psa w nowych watkach; trzeba po prostu pomyslec zanim zasmieci sie forum i tyle, a swoja droga przydalby sie jakis prezniejszy moderator moze; Odpowiedz Link Zgłoś
meg_blue Re: Zdublowane fora 17.11.07, 22:47 Oj, oj...:( W takich chwilach raczej malo mamy w sobie z logicznego myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
nusiekpusiek Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 17.11.07, 23:18 Do wrexham i do meg Przepraszam za zamieszanie, ale dzisiaj po raz pierwszy weszłam na forum ZWIERZĘTA i to przez czysty przypadek. Chodziło o tego kotka, co wcisnął się pod wannę. I co zobaczyłam? Że są identyczne tematy - identyczne pytania. Chodzi mi przykładowo o powyższy problem, jak wyciągnąć kota spod wanny. Może to nie weterynaria, ale kot jest zwierzę, które ma jakieś zachowania i u nas co do zasady w takich sprawach podpowiada weterynarz. Następna sprawa - jest na ZWIERZĘTACH wątek o zapaleniu płuc u kota, a to już czysta weterynaria. Jeżeli chodzi o smutne zakończenia, to dzielić tematu się nie powinno, a nawet nie można. To jest jedna całość. To jest nasz pies kochany, nasz kot i inny nasz ulubieniec. I taka całość dopiero wszystko obrazuje i jest do czegoś przydatna. Przynajmniej mnie się to wszystko przydało i bardzo mi pomogło. I dalej pomaga. Poza tym, kto w obliczu śmierci i rozpaczy ma głowę do tego, by dzielić tematy na kawałki... Jedno jest pewne, najmniej dwa fora należałoby połączyć w taki sposób, żeby nikt się nie musiał głowić, gdzie jaki temat ma wpisać. Tematy ewidentnie z tymi sprawami niezwiązane - powinny być może nie na odrębnym forum, ale na podforum, żeby było widać jasno i wyraźnie o co chodzi. Jednym słowem - trzeba porządnego szefa. Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nusiekpusiek Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 17.11.07, 23:27 "Jeżeli chodzi o smutne zakończenia, to dzielić tematu się nie powinno, a nawet nie można". I jeszcze w uzupełnieniu do powyższego cytatu z mego postu... tym bardziej, że o przyczynie choroby i o samej chorobie często dowiadujemy się dopiero po śmierci naszego ukochanego zwierzaka. Po własnych ciężkich przemyśleniach. Taka jest niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 17.11.07, 23:52 nusiekpusiek napisała: Jeżeli chodzi o smutne zakończenia, to dzielić tematu się nie > powinno, a nawet nie można. To jest jedna całość. To jest nasz pies > kochany, nasz kot i inny nasz ulubieniec. a to wrexham: z calym szacunkiem dla opiekunow psow, ktore odeszly ale jesli juz to sie zdarzy, a dwa tygodnie temu zalozylismy watek, ze pies jest chory, to mozna kontynuowac temat (az po smutny koniec) w tym samym watku; wtedy to ma rece i nogi i mozna sledzic wszystko od poczatku do konca (jaki by nie byl); nie widze tu miejsca na polemike; zadna z nas nie optuje za dzieleniem tematow; a piszac: Poza tym, kto w obliczu śmierci i rozpaczy ma głowę do tego, by > dzielić tematy na kawałki... nie wiem do czego sie odnosisz, bo mnie chodzi o to, ze te watki sa niepotrzebnie rozdzielane, bezmyslnie rodzielane na chorobe i ewentualna smierc psa; wiec nie wiem o co ci chodzi bo wyglada na to,ze mamy ten sam poglad na sprawe; co do polaczenia weterynarii i zwierzakow, forow dzialajacych od lat rozlacznie, to nie rob rewolucji, bo ona jest niepotrzebna, a pomysl calkowicie bezsensowny; to sa dwa rozne fora i potrzebna jest tylko wieksza dyscyplina forumowiczow; Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 18.11.07, 00:07 wrexham napisała: > co do polaczenia weterynarii i zwierzakow, forow dzialajacych od lat rozlacznie to nie rob rewolucji, bo ona jest niepotrzebna, a pomysl calkowicie bezsensowny ; to sa dwa rozne fora i potrzebna jest tylko wieksza dyscyplina forumowiczow; Zgadzam się całkowicie. To jest forum eksperckie – o chorobach i takim powinno pozostać. Nie ma zdublowanych forów, są tylko niepotrzebne wątki, których miejsce jest gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 18.11.07, 00:10 Podam przykład wątku, który nie powinien się tu znależć : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=71912775 Odpowiedz Link Zgłoś
nusiekpusiek Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 18.11.07, 22:35 Do wrexham i ewa8a. Mnie też chodzi o to, że temat choroby i śmierci jest niepotrzebnie rozdzielany. Więc nie wiem w czym problem. Jeśli chodzi o zarzut, że robię rewolucję na forum, to wyjaśniam, że nie robię. Wniosłam swoje uwagi. Jeśli całkowicie mnie zdrażni szukanie kawałków tego samego tematu po różnych forach, to po prostu przestanętu wchodzić. Proste jak drut. Nie moje fora, więc rzadzić tu nie będę. Nie będę tylko korzystać. Jak już wcześniej gdzieś stwierdziłam - najgorsze są przyzwyczajenia. Od lat był taki bajzel na tych forach, to niech będzie dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 18.11.07, 23:12 kiedy wlasnie o to chodzi, ze kiedys takiego bajzlu nie bylo, teraz sie zrobil; mnie tez to irytuje dlatego wpisalam sie w twoim watku; w pewnych momentach sie moze minelysmy, ale generalnie przyznaje ci racje: watki sie powtarzaja na roznych forach; i o ile powtorza sie np. takie dotyczace poszukiewania domu dla psa na 'zwierzetach', 'zwierzakach' i 'przygarnij pomoz' to jeszcze nie jest tragedia bo zwieksza sie szanse powodzenia akcji, to juz pytanie o wybor rasy na weterynarii jest sporym naduzyciem; jeszcze rozumiem zapytac o struwity na zwierzetach, bo moze ktos mial psa z ta dolegliwoscia, moglby sluzyc cennymi uwagami, a na weterynarie moze nie zaglada, ale w druga strone to nie uchodzi i juz; pzdr. wrex. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 19.11.07, 12:14 nie ma juz powazniejszych,prawdziwych problemow ? ktos napisal,bo napisal,ktos byl zdesperowany, ktos inny pierwszy raz wszedl na forum,przeciez tu chodzi o zwierzatka,ktore kochamy a nie o "od linijki,dio linijki" Odpowiedz Link Zgłoś
nusiekpusiek Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 19.11.07, 18:55 Wlaśnie chodzi o zwierzątka. Mamy zwierzątka, więc - moim zdaniem - powinniśmy im poświęcać jak najwięcej czasu, a nie tracić go na szukanie jednego wątku po różnych forach. I nie chodzi mi o to, kto, gdzie co i kiedy - i dlaczego - napisał, tylko o to, żeby ktoś nad tym panował. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Zdublowane fora - do wrexham i do meg 21.11.07, 11:53 ten problem jest innej natury niz ukochanie swoich pieskow czy kotkow, co nie znaczy, ze mniej wazny; nie widze tu na weterynarii miejsca na pierdoly nie dotyczace bezposrednio zdrowia zwierzat i uwazam, ze porzadku ktos powinien pilnowac; jesli ma byc taki bajzel to faktycznie niusiekpusiek ma racje z tym, ze powinno byc jedno forum o wszystkim (z pieczeniem ciast wlacznie) Odpowiedz Link Zgłoś