Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      potrzebna

potrzebna

(43 wyniki)
    • Chcemy przygarnąć bezdomną ok. 5 msc kicię.Mamy kota w domu i moje pytanie dotyczy tego ,jak technicznie przeprowadzić wprowadzenie nowej kotki tz.czy po złapaniu,wizycie u weta: zaszczepieniu, zbadaniu itp. koty mają być osobno przez jakiś okres czasu?Rodzina panikuje,że druga kicia może czymś zarazić kotkę u nas już mieszkającą.Tamta kicia jest bardzo ufna w stosunku do ludzi,bo chyba raz na jakiś czas ktoś jej coś rzuci do jedzenia.Nie wygląda na chorą(oczka czyste),tyle,że c...
    • w organizacji operacji - lapke mozna uratowac. Przebywam w tej chwili w Wielkopolsce - ok. 30 km od Pily. wczoraj zobaczylam kota, ktory bardzo kulal - kiedy mu sie przyjrzalam okazalo sie, ze ma mocno polamana lapke... serce sie scisnelo - bo widac,ze szoruje ta zgieta lapka po ziemi... dzis udalo mi sie ja zwabic - w sumie bez wiekszych przeszkod-bo jest bardzo przyjazna i chetnie podchodzi do ludzi... zapakowalam ja do samochodu - z wielka obawa, czy podczas pierwszej w zyciu...
    • Witam. Mam problem :( Przeszukałam fora, publikacje, strony hodowców... albo tak nieudolnie, albo jednak nie wszystko można znaleźć w internecie ;) Chodzi mi o taką kwestię... Mam małe szczeniaki yorkshire terrier, ciąża była planowana, przyszli nabywcy czekali cierpliwie, są to nasi znajomi... Wszystkie 3 szczeniaczki idą do zaprzyjaźnionych domów. Problem polega na tym, że nie wiem, czy małe mogą wracać "w odwiedziny" Pierwszy szczeniaczek wczoraj trafił do nowego domu, bez problemów ...
    • Zwracam sie z uprzejma prosba o pomoc dla Kociego Azylu w Konstancinie. Brakuje tam pieniedzy na wszystko, a kotow jest tam w tej chwli okolo 400. Ze swojej strony ofiarowalam juz 15kg karmy i darowzne pieniezną, jest to jednak kropla w morzu potrzeb.Kazdy grosz sie liczy, jesli mozecie to pomozcie! Zapraszam na stronę : 101kotow.koty.pl/ Równiez kocie adoptcje!!!!
    • Może to trochę nietypowa prośba ale w celach edukacyjnych ( ach ta szkoła) potrzebne jest zdjęcie byka. Musi to być koniecznie byk a nie krowa. Jeśli ktoś posiada to proszę przesłać na prv. Próbowałam znaleźć przez Google, ale tamtejsze zdjęcia nie nadają się do wydruku. Pozdrawiam
    • MOja znajoma była na wsi.W jednym z gospodarstw jest 2-letni jamnik,który jest już niepotrzebny (!),ponieważ jest nowy pies i jamnik ma być ZASTRZELONY. Chcemy jechać po niego i spróbować odebrać właścicielom ale najwazniejsze jest znalezienie dla nigo domu.Dzisiaj będziemy miały zdjęcia pieska.Jak zadziałać? Mieszkam w Łodzi. Basia
    • Jak wprowadzic do domu doroslego psa (2-letni lab), tak, zeby moje go nie pogonily? Do nas zadne psy nie przychodza, wiec nie wiem, jaka bedzie reakcja... Jezeli wszyscy beda grzeczni, piesek zostanie u nas na weeekend.
    • Bardzo proszę o pomoc wszystkich ludzi z wielkim kocim sercem. Potrzebny jest transport dla kotka ze Szczecina do Piotrkowa trybunalskiego. Szukam kogos kto podróżuje na tej trasie i mógły zabrac kociaczka lub mnie wraz z kotkiem w te tereny. Jeśli ktos z Was ma konto na forum mial to blagam o umieszczenie tam tej informacji bo czekam na maila z rejestracji na miau i nie przychodzi a sprawa jest bardzo pilna. Zdarzyla sie dzis rzecz straszna- opiekowalam sie bezdomna koteczka, ktora p...
    • kochani, niniejszym apel: kastrujcie/sterylizujcie swoje zwierzeta!!!, zwlaszcza te, co doktorych istnieje szansa, ze moga zostac niedopilnowane. mniej bedzie wtedy 'niechcianych, biednych, porzuconych slicznych koteczkow poszukujacych dobrego domu'!! - schroniska pekaja w szwach, pelne zwierzecego nieszczescia...
    • Pytanie jak najbardziej serio. Po co macie psa, kota czy inne zwierzę? Tak szczerze? Ja, kiedy jeszcze miałam koty, uwielbiałam to miauknięcie pod drzwiami po wejściu do domu, mruczenie na kolanach, kocie szaleństwa z bieganiem po ścianach (kot też musi się wybiegać hehe) i ogólnie radochę niesamowitą z obserwowania tak gracji jak i wariactw kotów... Teraz mam psa (choć nie mój, ale Narzeczonego), ale jak sobie pomyślę, że mogłoby mi zabraknąć żałosnego spojrzenia, kiedy wychodzę i...
    • Mam pytanie - może ktoś z Was wymieniał sobie ostatnio lodówkę i nie wie co ze starą zrobić? W przytulisku dla kotów wysiadła lodówka - nie ma środków na zakup nowej, wydatków na inne pilne cele jest masa. Może ktoś by chciał za niewielką opłatą pozbyć się starej - ale sprawnej - lodówki? Najlepiej z okolic Wrocławia, ale w razie czego da się zorganizować transport z innego miejsca..
    • Błagam, może ktoś pomoże! Chodzi o kota z Jelcza - Laskowice. Kot - śliczny, miziasty i przyjazny, klasyczny burasek, chyba 3 -letni, mieszka na osiedlu domków. Chociaż mieszka to za dużo powiedziane. Jego pani przywiozła go tam, gdy się budowała, początkowo przyjeżdżała do kota codziennie, obecnie jak jest raz w miesiącu to i tak dobrze. Kot nie ma wstępu do domu, który jest pozamykany pod nieobecność właścicielki, błąka się i żywi tym co użebra, ale właścicielka robi straszliw...
    • dwóm psom znajdującym się na prywatnej posesji w jednej z podwarszawskich miejscowości.. mama dzwoniła dziś do mnie w tej sprawie: psy dosłownie na jej oczach umierają z głodu, jeden już nawet nie walczy o życie (mama codziennie je dokarmia ale ma jeszcze kilka swoich zwierząt więc finanse ograniczone), można im przez sórę policzyć kości.. nie widać, żeby ktoś dawał im jeść albo kręcił się po działce.. z kim się skontaktować w tej sprawie? jaka organizacja ma prawo odebrać właścicielom...
    • kupiliśmy córce na urodziny akwarium - szaleje za rybkami. Bardzo chciała bojownika - ma. Z uwagi na jakieś zakłócenia w porozumiewaniu się pomiędzy dorosłymi w naszej rodzinie - każdy przyniósł jakaś rybkę i w efekcie był taki stan: 1 bojownik, 3 mieczyki, 6 neonek, glonojad. Po 4 dniach padły wszystkie neonki - nie jednocześnie ale jakoś dziwnie po jednej. Odkryliśmy że 2 mieczyki były max agresywne i podgryzały pozostałe rybki - ustawiły sobie nawet bojownika! Oddaliśmy je. Za neonki...
    • Idzie mróz. To ostatni moment żeby URATOWAĆ jak największą ilość bezdomnych, zmarzniętych i głodnych kotów. Są ludzie o wielkim sercu, którzy wyłapują je, leczą, kastrują... Ale potrzebna jest pomoc! W tej chwili w lecznicy na Ursynowie przebywa przeszło dwadzieścia kotów /a będzie pewnie więcej!/, które o ile nie znajdą się domy tymczasowe zostaną po wykastrowaniu odwiezione z powrotem na działki:( Tyle że 90 letni pan który się nimi opiekował i karmił je poszedł właśnie do szpitala:( ...
    • Czy ktoś tego już używał? Jakie macie doświadczenia, ewentualnie uwagi do tego co widać na filmie? www.sklep-zoo.pl/product_info.php?products_id=4093
    • Znalazłam takie cos w jakimś sklepie internetowym...do czego to służy?:)...Moja rybcia żyje sobie w kuli(mam ja juz 2 lata), ale ostatnio zaczełam rozgladac sie za jakims fajnym akwarium- i nie wiem też za bardzo w co powinnam je wyposazyc.TJ, wiadomo: filtr, i inne takie kamyczki, roslinki, itp. Ale z tego co czytałam jest wiele preparatów chemicznych, by utzrymac czystość wody. czy powinnam wyposazyc sie też w takie coś? Czy nie będa one miało wpływu na zdrowie mojej rybki??
    • W prywatnym przytulisku dla bezdomnych zwierząt w Harbutowicach padła całkiem zamrażarka. Nadaje sie wyłącznie na złom. Zima sie skończyła i nie ma gdzie przechowywać podrobów, którymi sa psy karmione. Jeżeli ktoś chce się pozbyć starej zamrażarki lub dużej lodówki to można albo napisać do mnie: agata.balu@gazeta.pl, lub zadzwonić do przytuliska (12)273- 30-99 (wcześnie rano lub późno wieczorem). Sprzet może byc odrapany i paskudny z wyglądu byleby działał. No i najlepiej aby był g...
    • Bardzo proszę o pomoc dla młodego kotka ( ma ok 1 roku ). Przybłąkał sie do mnie na balkon. Karmię go i opiekują się nim. Nie mogę go wziąć do domu ponieważ mam psa który nie akceptuje kotów. Kotek bardzo się boi i stwarza wrażenie jakby miał chorobę sierocą. wyraźnie został przez kogoś skrzywdzony. Jest bardzo spokojny, siedzi cały czas w kąciku balkonu przykryty kocykiem. Jest oswojony i łagodny, daje się brać na ręce i głaskać co bardzo lubi, na rękach jest bardzo spokojny i delikatn...
    • przeklejam wątek koleżanki z newsów i rokcafe. Kotki widziałam sama w ciągku kilku dni zmieniły się nie do poznania. Były naprawdę piękne teraz wygladają koszmarnie :( faktycznie strasznie potrzebny dom nawet tymczasowy oto ogłoszenie: Jest bardzo, bardzo potrzebna pomoc dwóm kociakom z wrocławskiego schroniska. Tydzień temu kobieta w ciąży przyniosła dwie piękne kotki (przypominaące wyglądem koty egzotyczne). Ok. 2 lat. Przyniosła je dlatego, że jest w ciąży, a lekarz kazał p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się