Forum Kultura Muzyka Strawberry Fields
ZMIEŃ
      przeboje

przeboje

(11 wyników)
    • /jeśli temat był poruszany to przepraszam/ Po posłuchaniu staroci stwierdziłem, że poprzednie dwa dziesięciolecia obfitowały w gwiazdy jednego przeboju. Desireless, Jennifer Rush, Black i inne zwiewne i lekkie pioseneczki, o których wykonawcach już nie pamiętamy.
    • Czyli piosenki, które łatwo wpadają w ucho, ale nie odzwierciedlają prawdziwego potencjału danego wykonawcy oraz składankowe płyty zamieszczające te właśnie przeboje i powielające schemat. Taka np. składanka "Beatles 1" - według mnie, bardzo kiepska, utrwala rozpowszechniony wizerunek tego zespołu jako twórcy nieskomplikowanych, błahych przebojów w rodzaju She Love You, I Want to Hold Your Hand czy Lady Madonna (z całą miłością dla tych utworów). Skandalem jest brak Strawberry F...
    • Wątek dla wnikliwie studiujących dyskografie. Tytuł może lekko przesadzony, ale generalnie chodzi o przypadek, że uznana grupa w okresie schyłkowym/słabym wystrzela z przebojem, który często nie ma wiele wspólnego z jej najlepszymi osiągnięciami, a jednocześnie staje się największym hitem w karierze. Przykłady: W cztery lata po wydaniu fantastycznego debiutu "High Land Hard Rain" Aztec Camera wydali swój trzeci album "Love" z piosenką "Somewhere In My Heart", lata świetlne gorszą od...
    • Świetna strona, na której można się dowiedzieć wszystkiego na temat utworów, które gościły na bytyjskiej liście przebojów od 1950 roku: www.srodka.pl/ Pan Śródka dotarł już do 1980 roku. Jeszcze ćwierć wieku przed nim...
    • poszukuje listy przebojów, która ma kilkudziesiecioletnia tradycje, jak najstarsza, a ktora w swoich notowaniach miala piosenki po prostu popowe, ktore zdobywaly caly swiat. oczywiscie w latach 60' np pojecie dobry i zly pop to niezbyt funkcjonowalo, ale dla przykladu: bylaby to lista, gdzie w latach 80' mozna byloby znalezc madonne albo jakieś new romantic tudzież modern talking. cos polecacie? druga sprawa to w ogole przydalyby mi sie nazwy zespolow new romantic takich najbardziej ...
    • zgłaszam jako nominacje na utwór miesiaca pazdziernika kawalek który mnie sie jeszce nie znudzil od miesiaca Litlle Dragon - twice www.youtube.com/watch?v=yedD4JsZyT0 drugi utwór to The book of knots - Back on Dry Land jutuba nie ma - hej
    • Jeden nazwie to nachalną reklamą, drugi słuszną sugestią... Oceńcie sami. www.tosiewytnie.com/mundial.html Legendarny HooR WooYooW - "Kto Tak Gra? (Biało-Czerwoni)" Alternatywny Przebój Mundialu 2006 Miłego Słuchania / Kibicowania !!!
    • Chodzi mi o to, że ni w ząb nie kumam po co ludzie kupują składanki z największymi przebojami jakiejś stacji, które to przeboje lecą w tymże radio przez pół roku bez przerwy. Po kiego grzyba jeszcze wydawać pieniądze na utwory, które i tak można codziennie usłyszeć w masakrycznych ilościach? Jakieś pomysły?
    • Interia: Pink Floyd zapłacą 14.04.2005 06:17 Wszyscy fani zespołu Pink Floyd zapewne dobrze pamiętają kobiecą wokalizę w utworze "The Great Gig In The Sky". To bez wątpienia jeden z najwspanialszych momentów legendarnej płyty "Dark Side Of The Moon". Clare Torry, autorka wokalizy, pamięta ją również z innego powodu - zespół zapłacił jej bowiem za śpiew jedynie 30 funtów! Z tego powodu wokalistka postanowiła pozwać zespół i jego wytwórnię płytową. Okazało się, iż racja była ja...
    • Witam, Parę dni temu wklepałem parę słów na temat klasycznych płyt Jethro Tull na Forum Muzyka, ale tam jakoś dyskusja się nie rozwinęła... może tutaj będzie trochę lepiej :) Najlepsze płyty Jethro Tull powstały w przedziale od 1968 (płyta "This Was") do 1979 roku (płyta "Stormwatch"). Moje ulubione płyty to (chronologicznie): - "Stand Up" - utwory jeszcze tkwiące mocno w bluesie, ale pojawiają się instrumenty ludowe, sporo fletu, kompozycje są bardziej rozbudowane niż na ...
    • 70 lat temu.K R Ó L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się