przeboje

(9 wyników)
  • Swego czasu znalazłem ciekawą stronę internetową poświęconą starym przebojom czyli muzyce przy które dorastaliśmy. Mam nadzieję że teledyski przypomną Wam tak jak i mi stare dobre czasy... :) zapraszam na stare i najlepsze przeboje lat 70, 80 i 90 a także muzyka poważna czy przedwojenna, wszystko ładnie pogrupowane. A więc czekam na Wasze najmilsze wspomnienia związane z muzyką (najlepiej podając tytuły) jak się miało "naście" lat... :) Może zacznę sam pierwszy pocałunek przy piosence
  • Helena Vondrackova: www.youtube.com/watch?v=SoJYjcpj-Gc&feature=related www.youtube.com/watch?v=CX3QSo4cA40&feature=related www.youtube.com/watch?v=c-kcwGpItzQ
  • France Gall: www.youtube.com/watch?v=WgldGHu0WXA www.youtube.com/watch?v=0z8Uy6-NIiA&feature=related www.youtube.com/watch?v=agLXFDjxQU4&feature=related www.youtube.com/watch?v=N6yobV8KiQY&feature=related www.youtube.com/watch?v=rRva0YOVtcI&feature=related
  • Lita Torello: www.youtube.com/watch?v=VM4YDr0QCI0 www.youtube.com/watch?v=QLU90sKBvgI www.youtube.com/watch?v=9cSSeY9ZWAg
  • Patti Pravo: www.youtube.com/watch?v=PIml7-ivxgo www.youtube.com/watch?v=WkWRKfE6fbY&feature=related www.youtube.com/watch?v=wv6XLKBanlI&feature=related
  • Bijelo Dugme: www.youtube.com/watch?v=IyawdmDZQoo www.youtube.com/watch?v=4aaSVogQLrA&feature=related www.youtube.com/watch?v=5liEDjwYFvg&feature=related www.youtube.com/watch?v=s3rayOZULWE&feature=related
  • Wiadomo, każdy słucha tego, co mu sie kiedys podobało. Na star(sz)e lata niechętnie zmienia się muzyczne gusty i preferencje. Ostatnio urządziłem sobie maraton z Alvinem Lee i Ten Years After w roli głównej. Wszystkie płyty studyjne i kiladziesiąt posiadanych przeze mnie nagrań "nieoficjalnych". Akurat ta muzyka robi wrażenie i po latach. Wszystko zależało, jak widać, od tego czy bozia nie poskąpiła talentu. Akurat Alvin często grał "inspired". Bez żadnego wspomagania!
  • Ad wątek poniższy... Tu znalazłam Scotta i jego dźwięczny głosik: www.youtube.com/watch?v=RKWiwfOhI6U
  • Nie wiem, czy ktokolwiek z odwiedzających to forum pamięta te lata, ale ja tak. Rock, czy jak się wtedy mówiło "bigbeat" to oczywiście nie tylko muzyka, ale też pewien styl, rewolucja obyczajowa, ideologia pokoleniowa: wyzwanie rzucone "starym", tzn. na naszm polskim gruncie: "komuchom" ale i katolickiej parafiańszczyźnie. Długie "pióra", czy bitelsówy nie podobały się ani proboszczowi ani sekretarzowi. Z tym, że trochę to inaczej wyglądało w wielkim mieście, czy wręcz tylko w W...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się