Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      przedawkowanie

przedawkowanie

(3 wyniki)
    • Właśnie takij szukam odpowiedzi wśród was.Mój wątek jest poniżej,ale to może zainteresować szybciej innych.Nie będę opisywał mojego hashi.Jest poniżej,ale chciałem się poradzić wśród doświadczonych.Mam plan. 19.11.2006 TSH 8,8 zwiększona dawka letroxu na 75 około 10.01.2007 TSH 12,2 Zwiększona dawka do 100 Lekarz powiedział,że to może nie wystarczyć,ale trzeba poczekać do następnych badań za miesiąc. Ja zwiększyłem po tygodniu brania 100 na 125 mg.Przecież tak nagle mi spadnie z 12,wi...
    • No właśnie, proszę pomóżcie bo "jestem w kropce". Dzisiaj lekarka mnie nastraszyła, że nie można brać długo żelaza bo można sobie bardzo zaszkodzić, że ono będzie się gdzieś zbierało, albo w wątrobie albo w płucach i można nawet dostać krwotoku... :-(. Ja biorę już 2 miesiące, w zeszłym tygodniu robiłam badania i ferrytynę mam 34 (zaczęłam od 21) odrobinę lepiej się czuję i jak pomyślę, że mam wrócić do stanu poprzedniego to mnie to przeraża. Jak długo Wy suplementujecie żelaztwo bez sz...
    • Witam Na roznych stronach w necie wypisuja rozne max. normy selenu w suplementach - spotkalam sie zarowno z ilosci 50 jak i 100 mikrogram. Na forum wspominamy o dawce 200 mikrogram dziennie - bo o takich dawkach jest mowa w odpowiednich art. naukowych. Jednak niektorzy boja sie selenu i poniewaz spotkalam sie ze zdaniami ze "duze dawki" selenu sa trujace, postanowilam sprawdzic od kiedy mozna mowic o toksycznych skutkach suplementacji selenu. No i z tego co znalazlam to dopiero dzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się