Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      przedawkowanie

przedawkowanie

(7 wyników)
    • Wczoraj na gardle wyszły mi ropne naloty. Wzięłam cztery dawki Mercuriusa solubilis 15CH. 10 kulek co godzina. Dziś gardło w porządku, ale czuję się potwornie osłabiona, ledwo siedzę. Czy to może być wynik przedawkowania?
    • Moja 18 miesięczna córcia odkąd skończyła 10 miesięcy przy każdym przeziębieniu dostaje Engystol. I muszę powiedzieć że pomaga gdyż właśnie od 8 miesięcy nie brała antybiotyku. Tylko zaczynam się zastanawiać czy to aby nie za długo i nie za często. Nie ma żadnych skutków ubocznych? W końcu to malutkie dziecko jeszcze. Przy przeziębieniu daję jej 3x1, jak wyzdrowieje przez jakiś czas podaję 1-2 tabletki dziennie. Proszę o radę gdyż nie chodzimy do homeopaty a nasz lekarz raczej sceptycz...
    • Witam, Mój syn (3,5 roku) dobrał się dziś do engystolu i zjadł całą zawartość pojemniczka... było w środku około 20 tabletek. Próbowałam wywołac wymioty ale nie udało się (ma odruch wymiotny ale nie zwraca). Podałam do picia dużo wody. Co jeszcze można zrobić? Zaszkodzi mu taka ilość?
    • córka 6 lat pod moją nieuwagę wzięła z szafki kulki 9 CH i zjadła jak cukierki ok. 50 granulek....co jej grozi?...chyba zjadę zaraz z nerwów
    • Po krótce (bo historia choroby jest długa) Córka 3 lata - od ponad pół roku walczymy z przewlekłymi gradówkami (takie upierdliwe, niegojące się jęczmienie na powiekach). Medycyna konwencjonalna proponuje operację, na którą się nie zgadzam, bo uważam, że nic nie da w tym wypadku, bo córce wyskakują nowe gradówki, w nowych miejscach na powiekach. U lekarza homeopaty, próbowałam 6 różnych leków, w tym sprowadzane z zagranicy (o które tu na forum też pytałam) m in. pulsatilla, thuja, staphy...
    • -- Witam znowu niestety,maly ma goraczke dałam 2 razy co 10 min 3 kulki belladonny teraz sie boje ze przesadziłam jak ewentualnie to zgasic mięta? www.sephora.maxmodels.pl
    • Witam. Mam pytanie. Jakich leków homeopatycznych powinno się użyc w celu zlikwidowania 'sliwki' pod okiem. Jestem w tym temacie 'zielony' i kupilem wczoraj w aptece ledum palustre i arnice montane (oba 30 CH) Nie zwróciłem uwagi na cyferke 30 i zażyłem tak jak 6 - czyli 6 razy w cioagu doby po 5 kuleczek (wyczytałem to w na jakiejs stronce). Czy przedawkowałem? Jestem niezorientowany w tym temacie i nie wiem jak te leki zazywać. Prosze o jakieś wskazówki. Pozdrawiam! Andrzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się