-
Jestem kolekcjonerką szybkich i bardzo prostych przepisów. Ostatnio zachwycił mnie przepis na placuszki z jajek i bananów. 3 jajka trzeba zmiksować z 1 dojrzałym bananem lub rozgnieść widelcem, wymieszać i smażyć niewielkie placuszki. Smakują niesamowicie. Mój 1,5 roczny syn uwielbia ja z truskawkami ;) Macie jakieś swoje przepisy z niewielką liczba składników, które mogłybyście/moglibyscie polecić?
-
umiesccie swoje sprawdzone i udane danie ,ktore zawsze sie udaje i.Podzielcie sie z innymi ;)
-
kto zna ,prosze o przepis
-
Znalazłam świetny przepis na, makaron z owocami morza ale i przepis na pyszne jagodzianki i bułki pszenne
-
pasta łososiowa, w której nie ma łososia? znaczy chodzi o łososiowy kolor, czy jak?
-
Laluniu zapomniałaś o ziemniakach,to standard w tych pierogach!
-
Nie ma w tym przepisie maki??
-
wczoraj wyprobowalam przepis ,taki troche wziety z glowy ,troche z Meksyku.Polaczenie awokado z musztarda dijon -pychota!
Przepis i zdjecia na moim blogu
sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.co.uk/2012/05/jajka-faszerowane-z-awokadoczyli-na.html
-
a dupa rośnie.....
-
Proponuję abyśmy w tym wątku dzielili się różnymi, niebanalnymi przepisami na kawę :-)
Na początek kawa pięciu przemian BIO:
Składniki:
- cynamon mielony bio
- goździki mielone bio
- imbir mielony bio
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżeczki kawy mielonej bio
- 1 łyżeczka miodu np.: lipowego bio
Sposób przygotowania
Na wrzącą wodę wysypujemy kolejno: szczyptę cynamonu, szczyptę mielonych goździków,
szczyptę imbiru oraz dodajemy kilka kropel soku z cytryn...
-
Zaufałam i zrobiłam, ale jeszcze w życiu nie widziałam tak WYJĄTKOWO ŁAMIĄCEJ SIĘ tortilli !! Lepiej już zrobić normalne naleśniki na słono. Nie polecam tego przepisu absolutnie !
-
REWELACJA!!! Przypomniał mi się smak Italii. W końcu ktoś podał oryginalny
przepis. Przepyszne ciasto. Dziękuję.
-
Chciałbym zachęcić Was do przyrządzenia ślimaków winniczków. Ślimaki zbieramy tylko w maju dlatego można się pomału zacząć przygotowywać.
======
W dni słoneczne raczej ślimaki się nie pokazują. Najlepiej zbierać je w dni dni pochmurne, wilgotne i deszczowe. Średnica muszelki, skorupki musi mieć najlepiej 30 mm. Oczywiście ślimaki zbieramy tylko w maju. Przygotowujemy pojemnik wentylowany czyli z otworami ( żeby gagatki miały czym oddychać ) pod przykryciem np. szklanym w którym umieszczam...
-
Trzy super dania z penne, do tego b.latwe w przygotowaniu i w minimalnym
czasie. Brawo !
Oto moje propozycje:
1/ Penne z rukola i szynka;
3-4 plastry surowej i wedzonej szynki, maly peczek rukoli, tarty parmezan,
pare lyzek prazonych orzeszkow, np. piniowych, laskowych i in.,pare lyzek
oliwy, sol, pieprz.
Przygotowac j/w podaje p. Marta.
2/ Penne z suszonymi pomidorami i bazylia.
250 g suszonych pomidorow, 2-3 zabki czosnku, ciut papryczki pili-pili, 2-3
lyzki oliwy, sol, pi...
-
Tego typu przepisy kulinarne powinny byc w koszu na smieci. 50 lat temu kiedy
bydlo nie chorowalo na BSE mozna bylo jadac mozdzek. Teraz dziekuje.
-
A ten spirytus i wódkę z przepisu na krupnik to... sprzedać? A może wcierać?
Pozdrawiam z lekką nutką złośliwości
-
Czy Wy odróżniacie spaghetti od tagliatelle? Na zdjęciu zdecydowanie to drugie, a przepis dotyczy tego pierwszego.