21.09.11, 09:27
Czy Wy odróżniacie spaghetti od tagliatelle? Na zdjęciu zdecydowanie to drugie, a przepis dotyczy tego pierwszego.
Obserwuj wątek
    • Gość: krakózka Menu dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 12:37
      Sama to wymyśliłam jakiś czas temu; oczywiście bez bajerów typu rukola czy parmezan (jak mam, to dodaję starty oscypek). Ale zawsze obowiązkowo zielona pietrucha. Pychota!
    • Gość: fotokucharz Re: Menu dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 13:36
      A ty nie odróżniasz zdjęcia ze stocku :P
      Ta fotka to jedno z gotowych zdjęć do kupienia na stronie z podpisu (Shutterstock), a nie zdjęcie dania zrobionego wg podanego przepisu. Po prostu dobrali coś co z grubsza pasuje
      • Gość: panizalewska Re: Menu dnia IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.11, 07:49
        A kto Ci powiedział, że nie odróżniam? To raczej powszechna wiedza, że zdjęcie jest kupione w necie, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Ale dlaczego nie można poszukać lepiej? I nad tym ubolewam. Nawet zwykły przepis można tandetnie zaprezentować, dając byle jakie - nieadekwatne zdjęcie.
    • Gość: lol Prosty, ale bardzo słaby przepis IP: *.dobrafirma.com 21.09.11, 14:04
      Suszone pomidory to jakaś pomyłka. W internecie jest mnóstwo dużo lepszych przepisów, trochę bardziej wymagających, ale za to smak nieziemski. Podstawa to dobry sos pomidorowy, zrobiony samemu.
    • Gość: maciekem Menu dnia IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 19:14
      Suszone pomidory i owszem, pyszne są. Tyle tylko, że teraz ciągle jeszcze pora na świeże. do wyboru do koloru.
    • ugotuj.to Re: Menu dnia 22.09.11, 08:20
      Droga PaniZalewsko,

Bardzo dziękujemy za wyłowienie makaronowego chochlika i niespójności zdjęcia z przepisem. oczywiście - na zdjęciu widoczne jest tagliatelle, a nie spaghetti (to, który makaron jest najlepszy, jest w Ugotuju kwestią delikatna, bo zagorzałych fanów ma spaghetti, penne i tagliatelle właśnie często kończy się gotowaniem trżech różnych klusek na jeden obiad;-)

Dlatego tutaj w przepisie napiszemy, ze można użyć spaghetti lub tagliatelle - byle makaron był dłuuuugi :-)

Pozdrawiamy i jeszcze raz dziękujemy za czujność,
      Ugotuj.to
      • Gość: panizalewska Re: Menu dnia IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.11, 08:35
        Wooow :) czuję się jakbym dostała co najmniej Order Uśmiechu ;)
        Podobnież gdzieś kiedyś w Polsze zdarzył się napis spagetti bez h. Włosi mieli niezły ubaw. Spadżetti :D
        również pozdrawiam :)
    • Gość: m Menu dnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:05
      ja dodaje jeszcze do tego kilka cienko pokrojonych plastrów szynki i pomidorki koktajlowe pyszne pizza hut ma z swoim menu coś w tym stylu i na prawdę polecam ja zawsze robię z tagliatelle i łączę lekkim sosem z serka topionego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka