Gość: Ania IP: *.centertel.pl 22.03.09, 18:08 REWELACJA!!! Przypomniał mi się smak Italii. W końcu ktoś podał oryginalny przepis. Przepyszne ciasto. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łasuch Tiramisu IP: *.chello.pl 31.07.10, 19:29 Ja zastosowałem serek mascarpone firmy Piątnica i wyszło rewelacyjne i połowę tańsze. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Tiramisu 02.08.10, 08:46 Oryginalny przepis nie zawiera alkoholu. Tak z ciekawości wyguglowałam sobie tiramisù na włoskich stronach internetowych i jakieś 90% przepisów jest bez alkoholu, a jeśli on występuje, to rzadko jest to amaretto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tiramisu IP: *.centertel.pl 12.11.10, 17:28 Zrobiłem zgodnie z przepisem i muszę powiedzieć że jest rewelacyjne. Mi bardzo odpowiada i o niebo przebija polskie restauracyjne udoskonalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Tiramisu IP: 188.95.29.* 03.10.11, 08:39 a gdzie ubite białka gratulacje z umiejetnosci pieczenia ciast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Tiramisu IP: *.centertel.pl 02.01.13, 18:56 białka?:) to ja gratuluję:) no ale wiem wiem do sosu mąka... itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kili Tiramisu IP: 88.151.27.* 08.10.11, 12:00 Przepis świetny, dałam za dużo cukru ale i tak się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xchaotic Tiramisu IP: *.opole.hypnet.pl 04.11.11, 19:11 Ciesze się że smakuje Wam przepis który dodałem tutaj lata temu:) U mnie nic się nie zmieniło, rodzina i znajomi wciąż zmierzają na tiramisu do mnie:) To chyba najfajniejsza pamiątka jaką przywiozłem z Peschici. Jest jeden mały defekt, kto raz spróbuje je zrobić będzie kręcił nosem praktycznie w każdej kawiarni:) No ale coś za coś;) SMACZNEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: Tiramisu 03.01.13, 11:00 Ja nie robiąc sobie problemów, bo czasami może się nie udać, kupuję po prostu tiramisu w delikatesach. Pewnie,że to nie to samo co własnej roboty, ale również bardzo smaczne, bo jest do wyboru kilka smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Tiramisu 03.03.13, 19:36 Moim zdaniem w przepisie jest za mało sera.. lub za dużo jajek. Na taką ilość mascarpone wystarczą 2 jajka.. Ja robię z 750 g sera i 4 jajek. Do tego 3 łyżki cukru.. I dodaję ubite białka. Duży plus za dodanie alkoholu do masy serowej Odpowiedz Link Zgłoś