Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      refluks

refluks

(5 wyników)
    • Czy ktoś chorując na hashimoto , leczy się również na refluks? ja choruję na refluks żołądkowo-przełykowy od ok8 lat ale zauważyłam ,że moje objawy nasiliły się gdy zaczęłam brać eurytox , czy to możliwe by leczenie eurytoxem nasilało objawy refluksu? praktycznie cały czas muszę przyjmować IPP a wcześniej było to tylko raz dwa w roku opakowanie
    • Pisałem wcześniej o ucisku w okolicy tarczycy i kłuciu. Te objawy i kilka innych mogą też świadczyć o tym, że w przełyku są jakieś nadżerki, że ze śluzówką nie jest najlepiej. Dziś i wczoraj wziąłem lek (nazywa sie Gasec) i jest dużo lepiej. Poza tym objawy które mam czyli duszności, kaszel, uczucie ciała obcego w przełyku mogą też być związane z przewodem pokarmowym. Być może objawy te kumulują się razem z Hashi. Jak ktoś tak miał lub ma, chętnie powymieniam uwagi. TSH mam w ...
    • mimoizmoj poziom h.tarczycy jest w normietomam refluks i lekkie obrzeki,i zauwazylam przypadkowo zej uz 12,5 mcg eurothyxu mi pomaga na te objawy,lepiej sie czuje i wygladam,czy taka dawka moze mi zaszkodzic i zablokowac tarczyce?
    • Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Dzis dowiedziałam sie że moja 5 letnia córcia ma niedoczynność tarczycy, wykryto to chyba przy okazji bo byliśmy w szpitalu na badaniach kontrolnych układu moczowego i nerek, gdyż corka leczona jest na refluks układu moczowego. Tak sie zastanawiam czy te chroby sa powiazane ze sobą???? Może ktoś ma takie problemy??? Prosze o informacje
    • Od kilku dni biore ten "nieszczesny" euthyrox 50 (pisalam o dawce jaka mi "zasolila" moja endo od razu na wstepie) i na razie jeszcze zyje... ale ja nie o tym - zastanawiam sie czy to tyroksyna wlasnie wplynela pozytywnie na stan mojego zoladka? Od kilku lat mialam znaczne z nim problemy (nadkwasota, refluksy z dwunastnicy etc) i nagle od kiedy zaczelam brac euthyrox mam wrazenie jakby wszystko reka odjal. Nie chce sie podniecac za szybko, bo za chwile sie moze okazac ze moj zolad...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się