regionalne

(8 wyników)
  • Może ktoś mi powie - kto to jest - Pani Elżbieta Pierzchała (to, że jest dyrektorem Śl. Zakł. Przewozów Reg. - to wiem). Od jakiegoś czasu, gdzie tylko się oglądam (a jeżdżę pociagiem codziennie na trasie Ligota-Gliwice) to natykam sie na plakaty informujące o dokonaniach firmy PR. To co mnie uderza do olbrzymie - tak ze względu na wielkość jak i jakość (pełny kolor) - zdjęcie owej Pani. Informacjami tymi są również wyklejane pociągi. Trzeba dodać, iż informacje zawierają banalny w...
  • Przydała by się ogólnopolska partia walcząca o prawdziwą decentralizacje. Na razie Warszawa wysysa wszystkie soki z całego kraju, nie tylko ze Śląska. W tym zcentralizowanym do potęgi państwie regionalizmu jak na lekarstwo. Czyżby zniknął instynkt samozachowawczy?
  • Napiszcie bo mam mieszane uczucia...
  • Nelly Maes, posłanka Parlamentu Europejskiego (Spirit-Flandria), potępiła decyzję Państwowej Komisji Wyborczej wykluczającą z udziału w referendum akcesyjnym 7 i 8 czerwca niektóre spośród organizacji regionalnych. Nelly Maes, aby podkreslić wagę oświadczenia, zdecydowała się wyrazić swą opinię w dniu, kiedy Parlament Europejski odwiedza Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, Aleksander Kwaśniewski. Państwowa Komisja Wyborcza uznała w swej decyzji z dnia 28 kwietnia br., że dział...
  • Nelly Maes, posłanka Parlamentu Europejskiego (Spirit-Flandria), potępiła decyzję Państwowej Komisji Wyborczej wykluczającą z udziału w referendum akcesyjnym 7 i 8 czerwca niektóre spośród organizacji regionalnych. Nelly Maes, aby podkreslić wagę oświadczenia, zdecydowała się wyrazić swą opinię w dniu, kiedy Parlament Europejski odwiedza Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, Aleksander Kwaśniewski. Państwowa Komisja Wyborcza uznała w swej decyzji z dnia 28 kwietnia br., że dział...
  • Zamykanie śląskiej prasy Niemiecki właściciel najpierw przejął gazety na Śląsku, a teraz likwiduje „Trybunę Śląską”, łącząc ją z „Dziennikiem Zachodnim” Mirosław Nowak Choć o zamiarze połączenia tytułów mówiło się na Śląsku już wcześniej, dziennikarze pracujący w „Dzienniku Zachodnim” i „Trybunie Śląskiej” dowiedzieli się o powzięciu ostatecznej decyzji z... innych gazet. Są przygnębieni i niepewni. – Wiemy tylk...
  • W związku z oświadczeniem Ministra Rozwoju Regionalnego, w sprawie sposobu alokacji środków funduszy strukturalnych pomiędzy województwa na Regionalne Programy Operacyjne, które to rekomenduje Radzie Ministrów dotychczasowy algorytm podziału tych środków (wariant I) , zdecydowanie najmniej korzystny dla naszego województwa proszę o włączenie się do akcji "Ratujmy pieniądze dla Śląska". Tylko zdecydowany protest zarówno parlamentarzystów jak i samorządowców, organizacji pozarządowych...
  • Kłopoty z listą wyborczą Jedności Górnośląskiej Gazeta Wyborcza - Nie jesteśmy mniejszością narodową. Nasi kandydaci będą startować z list partii prawicowych - mówi Sadłoń. Nie wyklucza jednak, że może się zdarzyć tak, że ktoś ze Związku wystartuje z takiej listy. Na pewno jednak nie będzie to nikt z liderów organiz acji. - Czy to oznacza, że Jedność Górnośląska się rozpada? - zapytaliśmy. Sadłoń zaprzeczył: - ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się