rury

(5 wyników)
  • Trochę głupio mi pytać ale myślę że problem nie wynika z mojej winy. Czy u kogoś też tak potwornie śmierdzi z rur? Na początku nie wiedziałam skąd śmierdzi, myślałam że może coś w rynnie skonało. Ale zorientowałam się że śmierdzi z rur w kuchni (od ok 3 tygodni). Regularnie wlewam (i wlewałam) "kreta" i domestos . JAk nie zatkam odpływu w zlewie to śmierdzi w całym mieszkaniu, syfon jest czysty więc nie wiem co może być przyczyną. Pytałam w pracy , koleżanka powiedziała mi że u nich kiedys s...
  • co zrobicie z rura odpływową w kuchni?ciężko będzie dosunąć do ściany piekarnik nie mówiąc już o zmywarce.najchętniej bym ją wyrwał ale może się jeszcze przydać:)nie wiem czy można ją wkuć.a może zrobić szerszy blat?a teraz coś optymistycznego.jak byłem dwa dni temu na budowie to w 17 kaloryfery były gorące.pewnie w 18 i 19 też ale nie sprawdzałem.miło ze wygrzewają nam mieszkanka.
  • Witam. Mam pytanie... Czy ktoś już przerabiał "naszą nową" ale spartoloną instalację wodną z plastikowych rurek (piękna robota tylko dlaczego na ścianie a nie w niej). Może podacie jakieś namiary na kogoś kto zrobi to szybko i sprawnie. Bo o ile widzę to odkucie tego co jest nie stanowi problemu ale podejście tam ze zgrzewarką do rur już chyba tak (no oczywiście bez rozbijania znacznej części podłogi)
  • Rura(4)

Witam, może sąsiedzi podsuną mi pomysł, co zrobić z rurą kanalizacyjną w łazience do pralki. Wkuwać w ścianę gipsową? Trochę jest za gruba. Znowu zasłaniać karton-gipsem za wysoko. Nie wiem co zrobić. Czekam za opinie. Dziękuję
  • Wczoraj na osiedlu podobno(?)pękła rura.No,troche to dziwne,że akurat teraz jak wcześniej były mrozy po -15C,-20C i jakoś nic nie pękało.Może rura była stara nie wiem...Ale zastanawia mnie fakt,skąd ci z ADM wiedzieli,że awaria nastąpi od 14.00 w dniu wczorajszym a skończy się w dniu dzisiejszym o 10.00?Przecież pęknięcie rury jest to sprawa nagła,niespodziewana.A Tu taka precyzja.Czy ktoś z tych ludzi w ogóle myśli?Kartka została wywieszona koło południa.Mieszkańcy którzy wyjec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się