Dodaj do ulubionych

pobicie ochroniarza

21.10.17, 12:03
Na pewno większość mieszkańców słyszała już o pobiciu naszego ochroniarza. Uważam, że w związku z tym wydarzeniem, kwestia dalszego utrzymywania ochrony nie ma sensu, bo jak widać, nie zapewnia ona nam bezpieczeństwa. Powinniśmy zwołać zebranie w tej sprawie i przeforsować likwidację tej pseudoochrony i usunięcie szlabanów. To i tak tylko atrapa, która nic nie daje, a kosztuje nas mnóstwo pieniędzy. Płacimy za nią rocznie 360 zł, a poziom bezpieczeństwa jest zerowy.
Najpierw były zuchwałe kradzieże w piwnicach, teraz brutalne pobicie osoby, która miała nam niby zapewniać bezpieczeństwo. I za to płacimy 360 zł rocznie od lokalu??? KPINA!!!!
Obserwuj wątek
    • platinium77 Re: pobicie ochroniarza 22.10.17, 11:32
      Szkoda tylko tego starszego Pana.Po włamaniach do piwnic moją też okradziono,próbowałem kontaktować się z koordynatorem ochrony naszego osiedla ale nikt nie raczył nawet ze mną porozmawiąć. Z administracji dostałem kopie zakresu obowiązków ochrony i okazuję się ,że ochrona za nic nie odpowiada.360 zł za lokal daję nam prawie 18 tyś za jeden blok czyli w skali całego osiedla nie są to małe pieniądze,za otwieranie i zamykanie szlabanów.Widać ,że komuś bardzo zależy na tej firmie.
    • avalon1975 Re: pobicie ochroniarza 22.10.17, 20:00
      Jestem za rozwiązaniem umowy z agencją ochrony.
      • szwejas Re: pobicie ochroniarza 23.10.17, 15:15
        Tak naprawdę nie wiem jak działa ochrona na naszym osiedlu nie interesowałem się specjalnie. Natomiast normalnie działa to tak, w supermarketach np, że na obiekcie pracują panowie emeryci (byli policjanci, wojskowi itd) i ci nie są do tego aby reagować na zagrożenie i ryzyka. Jedynie, w razie potrzeby mają zaalarmować centralę która to wysyła prewencję. Czyli nieco lepiej odżywioną ochronę która ma na celu reagować.

To jest z pewnością wytłumaczenie dlaczego panowie jedynie otwierają szlaban i obserwują. Niemniej zgadzam się że ochrona nie jest u nas potrzebna. Lepiej sprawdziłyby się szlabany na pilota. Oczywiście pod warunkiem że wjazd zostanie przebudowany i nie będzie takiej dziury między szlabanami jak to jest obecnie.
    • rajski_sadownik Re: pobicie ochroniarza 24.10.17, 20:15
      Trzeba wysyłać do Zarządu wniosek aby podjęli przegłosowanie uchwały likwidującej tą pseudo ochronę, trzeba to przegłosować ale musi to zrobić Zarząd na wniosek mieszkańców, piszcie do Zarządu ja już piszę.
      • rajski_sadownik Re: pobicie ochroniarza 24.10.17, 20:18
        zarzad.rajskajablon@rajskanet.pl
        piszcie do Zarządu z prośba o sporządzenie stosownej uchwały i jej przegłosowanie a jeśli tego Zarząd nie zrobi to sami mieszkańcy zaczną zbierać podpisy pod taką uchwałą !!! albo pod uchwałą odwołującą zarząd !!!! chyba najwyższa pora przewietrzyć ten układ
    • jaroslaw-wolski Re: pobicie ochroniarza 25.10.17, 21:10
      Uważam, że należy przywrócić dwóch siedzących w budkach i jednego patrolującego, jak to było parę lat temu. Aha uważam , że kaloryfery zdecydowanie słabiej grzeją niż kiedyś.
      • rajska_mama Re: pobicie ochroniarza 26.10.17, 09:37
        To i tak niczego nie zmieni, bo jak widać nastoletni gówniarze się nie boją naszych ochroniarzy-emerytów. Lepiej zrobić wjazd na pilota i założyć na osiedlu monitoring.
        • ifkam Re: pobicie ochroniarza 14.12.17, 10:04
          Jestem absolutnie za utrzymaniem ochrony. Szczególnie teraz, po tej haniebnej historii z pobiciem sympatycznego pana, który moim zdaniem sumiennie i odpowiedzialnie wypełniał swoje obowiązki. Pobicie to czyn kryminalny i nie jest absolutnie winą pana ochroniarza, że został pobity. Dla mnie to właśnie świadczy o tym, że był na stanowisku i być może dzięki jego postawie nie doszło do innego przestępstwa. Ochrona na osiedlu nie jest po to by prowadzić bójki z kryminalistami - nie nazwałabym ich "nastoletnimi gówniarzami", tylko czuwać nad bezpieczeństwem i zawiadomić policję jak trzeba. Mam nadzieje, że ci kryminaliści zostaną sprawiedliwie potraktowani i ukarani, a sympatycznemu panu życzę najszybszego powrotu do do zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka