rury

(9 wyników)
  • Witam, Jak z tematu wynika kupiłam schowek z rurą o średnicy ok 60 cm wychodzącą na połowę mojego schowka w piwnicy nie wiedząc o tym wcześniej. Co w takiej sytuacji? Czy mam jakieś prawa? Pomocy!!!!
  • Uwaga na bardzo niebezpieczną bakterię żyjącą w rurach wody pitnej Legionellę. Bakteria ta może doprowadzić nawet do śmierci. Najlepszym sposobem pozbycia się tego pasudztwa z rur jest podgrzanie wody do ponad 70 stopni na kilka minut, ale to jest zabieg krótkotrwały bo baktria ponownie się odradza po jakimś czasie. Zachęcam Państwa do zmiany instalacji w Państwa domach na polipropylen np. Aquatherm - Polska, który jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ nie jest to system jedn...
  • CHCIAL BYM SIE DOWIEDZIEC JAK PORADZILISCIE SOBIE Z RURAMI DOPROWADZAJACYMI WODE I KANALIZACYJNYMI. CZY DALO RADE JE SCHOWAC W SCIANE POD GLAZURA. PODZIELCIE SIE SWYM DOSWIADCZENIEM
  • Bardzo Was proszę o pomoc. Mam problem związany z montażem okapu w kuchni. Wyciąg kuchenny znajduje się po przeciwnej stronie kuchenki, tak ze mam możliwośc zamontowania okapu jedynie z pochłaniaczem.Ale niestety mój mąż stwierdził, ze taki pochłaniacz nic naprawdę nie da i lepiej się wkuć w ścianę tak, aby komin był wspólny z łazienką. Mnie się wydaje, ze jak tak zrobi, to zapachy z kuchni będą przechodziły do łazienki. Czy ktoś z Was może zna się na tym czy może być wspólny komi...
  • Jak powszechnie wiadomo materiały budowlane drożały w tempie kosmicznym, najbardziej powszechny materiał jak cegła, MAX (najbardziej), Porotherm, suporex, ytong oraz stal i styropian. Ostatnio ujawniono wiele zmów cenowych. Kary dostali producenci rur PCV a teraz szykują się kary na cementownie, które dosłownie z dnia na dzień podnoszą ceny cementu. Jest i druga strona, bo rynek się powoli nasycił, ludzie z budów wyprzedają materiały te co im zostały, poza tym trwa w najlepsze transport...
  • Może temat na razie nieaktualny, bo wiosna nadchodzi i nie trzeba już tak się dogrzewać kaloryferami, ale za kilka miesięcy znowu powróci. Kupiłem mieszkanie i zauważyłem, że w kilku miejscach w podłodze są cieplejsze miejsca. Dodam, że nie mam podgrzewanych podług i tego typu bajerów. Kolega powiedział,że to może być poważna usterka. Podobno klapka po jakimś czasie odpada. W łazience w czasie największych mrozów, nie dało się postawić nogi na fragmencie pogłogi, bo aż parzy...
  • No właśnie. W tzw. standardzie warszawskim-czyli bez białego montażu- jak wyglądają instalacje wodne? Używając łopatologii i języka ludu- czy rurki wychodzą tylko z pionów, czy może tkwią w ścianach, we właściwych miejscach dla wanny, umywalki, wc etc.? Czy może jeszcze inny wariant? Np. Podejścia wodne są w docelowym miejscu, a nie jest doprowadzona rura ściekowa- odprowadzająca (pardon fachowców hydraulików). Albo odwrotnie? POMOCY! Nie ma słowa o tym w umowie i nie wiem, jaka je...
  • Bardzo proszę o informacje na temat tej inwestycji, bo zastanawiam się nad kupnem u nich mieszkania Będę bardzo, bardzo wdzięczna Dziekuje
  • Marvipol(14)

Szukam informacji na temat firmy developerskiej marvipol - mam zamiar kupic od nich mieszkanie - tj plac na razie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się