-
Popisałam się, nie ma co... Odkurzałam odkurzaczem blat w kuchni i wciągnęło mi nóż do owoców. Okruchy zbierałam samym wężem zakończonym tą nierozbieralną, lekko zgiętą częścią. I tam właśnie utkwił trzonkiem (drewnianym) w stronę odkurzacza, a ostrzem na zewnątrz. Nóż nie jest duży, ale zaklinował się. Próbowałam go wypłukać silnym strumieniem wody. Nie udało się. Macie jakieś pomysły? Dodam, że ta sztywna końcówka węża ma 2,5 cm średnicy, a ostrze jest mniej więcej na 22 cm jej głębokośc...
-
Mam dogorywającego współczesnego Zelmera, który takowej nie posiada. Czy ktoś jeszcze robi odkurzacze z otworem, do którego można włożyć rurę, tak jak to drzewiej bywało? Kiedyś jak coś się przypadkowo wciągnęło do rury, wystarczyło ją przełożyć do tyłu i się wydmuchało. Trzymam też stary, przedpotopowy odkurzacz do dmuchania materacy, basenu dla dzieci itp. A czy jakaś firma współcześnie robi takie odkurzacze?? Nie ma w mojej wsi centrum handlowego ze sprzętem AGD więc sobie nie mogę pójść p...
-
od jakiegoś czasu stałam się posiadaczką ww młynka. Od początku mam mieszane uczucia (chociaż przedtem bardzo chciałam mieć a potem nagle mi się "odechciało" niewiedzieć czemu) - zajmuje dużo miejsca, "zabrał" mi komorę, itd... a dzis zaskoczył mnie po raz kolejny - woda wylała się boczną rurką . Może jest źle zamontowany bo są jakby 2 zawory bezpieczeństwa - luźno wystające. Może któraś z Was ma i mogłaby wrzucić fotę żeby, miała pojęcie o poprawności montażu. Dziękuję
-
Pytanie do osób nie mających rozdrabniacza.
Czy wyrzucacie /wylewacie jakieś resztki kuchenne do ubikacji?
Mieszkam w 15-letnim niskim bloku, w którym od 3 lat regularnie zatykała się kanalizacja. Ostatnio wymieniono rury w piwnicy - podobno były "zarośnięte" tłuszczem (?!) i ma być lepiej.