Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      silesia

silesia

(11 wyników)
    • Zapraszam na koncert gitarowy, który odbędzie się 22 kwietnia o godz.16.30 w Cafe Silesia. Gwiazdą koncertu będzie p. Ewa Jabłczyńska laureatka wielu prstiżowych konkursów gitarowych w kraju i za granicą. Przed recialem p. Jabłczyńskiej wystąpią uczniowie zabrzanskiej i gliwickiej szkoły muzycznej. Zapraszam
    • Witam. Co myślicie o nowych wyborach do Zarządu Silesi i wyborze nowego Super Prezydenta Aglomeracji Silesia? Czy Pan Roman U bęzie kandydatem Zabrza do któregoś z tych Ciał Samorządowych? Może z ramienia nieformalnego towarzystwa byłych Prezydentów? Czy może zostaną wyłonione kontr kandydaci ze najlepszych komitetów wyborczych w ostatniej kampani? Jak się ma kochana polityka w tym temacie? Ciekawe jak to będzie się miało w przełożeniu na budownictwo i sprawy socjalne. Dobrze że ...
    • Na trzecią edycję festiwalu St.art Silesia zapraszają wszystkich miłośników sztuki ulicy oraz sportów ulicznych Urząd Miejski w Zabrzu, Zabytkowa Kopalnia Węgla Kamiennego "Guido" oraz Skansen Górniczy "Królowa Luiza". W tym roku impreza będzie się odbywała w 3 miejscach: 26 czerwca (piątek) godz. 16:00 – 18:00 - "Szyb Wilhelmina" ul. Sienkiewicza, Skansen Górniczy "Królowa Luiza"/ jedyny w Polsce podziemny bieg na 1000 metrów (zgłoszenia do biegu przyjmowane są po...
    • www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=24596 17 śląskich miast chce się połączyć w Silesię 2,2 mln miasto !!!- warto przeczytać , szczególnie polecam tym uczestnikom forum , którzy obawiali się , że Rafał Marek "przyłączy" Zabrze do Gliwic. Wasz opór na nic się zda !!! NADCHODZI TSUNAMI ...
    • iekawy i prawdziwy reportaz o zaspach śniegu w Zabrzu, ulice, dworzec autobusowy, przejścia dla pieszych. Pokazali też Panią Prezydent jak się miota w odnowionym gabinecie za znów podwyższpną pensję. Tak trzymać. Do wyborów.
    • Zapraszam 11 maja o godz. 16.30 do Cafe Silesia na kolejny koncert gitarowy w którym wystąpi Aleksander Wilgos - laureat wielu konkursów ogólnopolskich i międzynarodowych. Przed głównym recitalem zaprezentują się uczniowie - gitarzyści zabrzańskiej i tyskiej szkoły muzycznej. Bilet - 5zł
    • ciekawe co z tego wyniknie co wy na to ? ile zabrze na tym zyska?
    • Taki mi pomysł przyszedł przegladając inne fora. Bielsko sie połaczyło z Białą i dobrze na tym wyszli. Byłoby 360 tys miasto. Stolica województwa bo Katowice maja tylko 306 tys. Za 10 lat pewnie i tak wszyscy będą w Silesii więc niepodległości i tak ani Gliwice ani Zabrze nie zachowają.Za to by była dobra karta przetargowa i przeciwwaga dla Katowic bo jak Katowice zostana stolicą Silesii to wiadomo gdzie będa lokowane pieniądze.
    • Hej ludzie, fajna wystawa o Górniku Zabrze jest w galerii cafe silesia. Troche mylna nazwa tej galerii. Nie podają tam kawy, bo to nie kawiarnia, ale naprawdę super miejsce do zwiedzania. Można robić zdjęcia, kupić parę pamiątek, związanych z Górnikiem no i obejrzeć samą wystawę. Miejsce jest nowoczesne i w samym centrum Zabrza koło nowego ZUS-u przy ul. 3 Maja. Naprawdę warto!
    • Witam mam pytanie otoz 11 grudnia bylem u stomatologa na ul cieszynskiej gdzie zdejmowano mi kamien po trzech dniach ulamal mi sie zab zostalo tylko troche zeba i korzen teraz po trzech tygodniach w nocy ulamal sie drugi zab tym razem z przodu nie polecam chyba tego gabinetu czy ktos wie ile kosztuje odbudowanie tego zeba ? czy mozecie polecic mi jakiegosc stomatologa ktory by odbudowal ten zab bo chyba NFZ nie finasuje takich rzeczy prosze o podanie stamatologow ktorzy sa tym d...
    • TVS Silesia trafiła do do najdroższego pakietu co ogranicza jej dostęp - abonenci Vectry co myślicie o tej sytuacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się