Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      smalec

smalec

(11 wyników)
    • podobno z planty?czy ktoś zna przepis?
    • Przyjechala do mnie w odwiedziny rodzinka. To jest taka rodzinka ktora nie wierzy w te optymalne glupoty Dr. Kwasniewskiego. W czasie miesiecznego pobytu zastosowali diete optymalna wtak na ogol, a juz jajek to zjedli wiecej niz kiedykolwiek wczesniej. Boczek znikal plastrami ze nie moglem nadazyc kupowac. malo tego, ksiazki optymalnego Dr Kwasniewskiego zaczeli czytac najpierw jakby ikradkiem (co ten idiota tu wypisuje?!) a potem juz calkiem jawnie i w dzien i wieczorem, w nocy i...
    • paczki(94)

Czy ktos zna cukiernie, w ktorej paczki nie sa smazone na smalcu? Bede wdzieczna za odpowiedz.
    • na srodowisko. a konkrednie- jednego producenta. pelne sarkazmu i ironii. cos jak "meatrix" ale interaktywne polecam- jesli ktos lubi strategiczne- to pograc troche. poczytac zwlaszcza opisy dzialam w pokoju PR i marketing, obejrzec sobie sposob hodowli (a raczej produkcji) krowek i wycinke puszczy amazonskiej - tez z komentarzem. no i zobaczyc co sie dzieje jak dlugo hodujemy krowki na jednym kawalku.... (wyglada troche drastycznie) www.gry.jeja.pl/mcdonalds.html a opisy org...
    • to informacja jaką właśnie dostałam i dzielę się nią z wszystkimi zainteresowanymi.
    • Zle tluszcze moga uszkodzic mozg Jezeli nie bedziemy dbac o dostarczanie mozgowi odpowiedniej dawki odpowiednich tluszczow, a bedziemy go zywic tluszczami nieodpowiednimi, to mozg moze stac sie niewydolny, a nawet zaczac dzialac nieprawidlowo. Co do tego nie ma watpliwosci. Niedobor odpowiedniej ilosci odpowiednich tluszczow lub nadmiar nieodpowiednich moze spowodowac wyglodzenie mozgu. W wyniku tego blony komorkowe neuronow sztywnieja i obumieraja, wzrost dendrytow, za pomoca ...
    • Witam, są produkty, po których nie spodziewałabym się, że mają składniki pochodzenia zwierzęcego (nie mówię tu o mleku itp. tylko o smalcu, żelatynie itd.). Gdy się o tym dowiedziałam, byłam naprawdę zdziwiona... Na przykład: - smalec w pierogach - smalec w groszku ptysiowym - żelatyna w jogurcie Czy Wy również byliście zaskoczeni obecnością składników pochodzenia zwierzęcego w jakichś produktach? Napiszcie w jakich ;-) Pozdrawiam Marta - wegetarianka :-)
    • W US dzieci wegetarianskie sa mniejsze od dzieci wszystkojedzacych, najprawdopodobniej jest to spowodowane zbyt niska kalorycznoscia posilkow. na podstawie: National Research Council, Recommended Dietary Allowances Position of The American Dietetic Association: Vegetarian Diets, JADA To informacja z dedykacja dla spamera brumbaka ktory zalewa forum wege propaganda.
    • Od długiego czasu marzę o otwarciu wegetariańskiego baru w 200tys. mieście (nie ma jeszcze żadnego). Chciałabym go urządzić w stylu rustykalnym, serwować smaczne świeze żarcie. Czy w takiej miejscowości uda się utrzymać taki lokal (czynsz 5 tys. zł), centrum miasta,brak parkingu.Na ile procentowo szacuje się liczbę wegetarian w naszym społeczeństwie? (Myślę tez , ze i mięsożercy powinni wpadać na sałatki i nie tylko, prawda?)
    • zgaga(5)

Błagam ratujcie męczy mnie od wczoraj. Wprawdzie jakaś wersja łagodna bo dopiero dziś wieczorem doszłam do tego co to jest, pieczenie w gardle. Znacie jakieś sposoby? Nie mam mleka w domu:( ani żadnych środków farmakologicznych bo o ile sobie przypominam to jest moja druga zgaga w życiu:)
    • i czytam i oczom nie wierze: pisze ze margaryna jest zdrowsza od oleju i poleca jesc margaryne. No, tu wlasnie dr. Kwasniewski nie zna ostatnich badan o margarynie. Czy ktos ma link do jego zdjecia jak on dzis wyglada? Z tego co tu zlosliwi na forum opowiadali to wyglada nieszczegolnie co zostalo skomentoane ze ma 70 lat... coz, 70 lat to nie jest az taki wiek zeby zle wygladac szczegolnie jak dieta optymalna jest stosowana od lat 30-u.. Atkins podjadal jagody pod koniec zycia (ta...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się