Dodaj do ulubionych

smalec wegetariański?

IP: 2.4.STABLE* / *.dolsat.pl 03.10.03, 19:15
podobno z planty?czy ktoś zna przepis?
Obserwuj wątek
    • Gość: hair Re: smalec wegetariański? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 03.10.03, 19:49
      puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2972
      puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2255
      • Gość: ann Re: smalec wegetariański? IP: 213.17.170.* 06.10.03, 12:27
        roztopić plantę dodać pokrojoną w kostkę cebule dodać kawałek startego na tarce
        jarzynowej kwaśnego jabłka zrumienić jeśli lubisz skwarki dodaj odrobinę
        proteiny sojowej ilość składników w/g uznania
        życzę smacznego
        • Gość: Rycho Re: smalec wegetariański? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 06.10.03, 23:54
          Czego to ludzie nie wymyślą.To samo z producentami margaryny,produkują jakieś
          badziewie a koniecznie chcą żeby było podobne do masła.Te dwa wyrazy "smalec
          wegetariański"pasują do siebie jak np."sucha woda".Pozdr
          • Gość: Ziuta Na kims trzeba zarabiac !!!! IP: *.cm.chello.no 10.10.03, 23:34
            Glupich nie brakuje.
            Kazdy chce zarobic i produktow zaczyna brakowac, wiec zaczynaja wymyslac nowe. Nowy
            produkt=wieksza sprzedaz.
            Gdyby ludzie mysleli logicznie, to kupowaliby maslo (normalne,naturalne).
            Ale producenci chca zarobic, wiec wymyslaja 10 rodzajow masla, tudziez 20 typow
            margaryn. Dorzuca reklame, ze akurat ta margaryna da ci to co potrzebujesz i ......glupi kupi,
            a producent zarabia :)))))
            Wegetarianie i inni tacy zywia sie samymi substytutami. Czy oni maja pojecie, jak smakuje
            naturalne jedzenie ???
            Mamy w sklepach caly zestaw takich "atrap"
            Maslo bez masla (margaryna), cukier bez cukru (slodziki), kawa bez kawy (bezkofeinowa),
            alkohol bez alkoholu (light) itp.
            I tu pojawia sie smalec bez smalcu, czy tez mieso bez miesa (kotlety sojowe).
            Pamietam, jak w czasach komuny byla czekolada czekoladopodobna.
            No coz takie to ich wegetarianskie zycie bez zycia :)))))
            • Gość: monika Re: Na kims trzeba zarabiac !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 15:28
              > Wegetarianie i inni tacy zywia sie samymi substytutami. Czy oni maja pojecie,
              j
              > ak smakuje
              > naturalne jedzenie ???
              Tak z ciekawości - co oznacza "inni tacy"?
              A za komuny jadano "wyroby czekoladopodobne", nikt ich nie nazywał "czekoladą" -
              to z kolei gwoli ścisłoci, droga Ziuto
          • Gość: krystynaopty1 Re: smalec wegetariański? IP: *.biaman.pl 10.10.03, 23:36
            Gość portalu: Rycho napisał(a):

> Czego to ludzie nie wymyślą.To samo z producentami margaryny,produkują
            jakieś
            > badziewie a koniecznie chcą żeby było podobne do masła.Te dwa wyrazy "smalec
            > wegetariański"pasują do siebie jak np."sucha woda".Pozdr

Taaa... kiedyś jakiś geniusz wymyślił czekoladę czekoladopodobną, inny
            margarynę nazwał masłem, teraz skwarki proteiny udaja skwarki ze słoniny, a
            smalec wege udaje smalec ze sloniny. Przy dalszej takiej mistyfikacji nasi
            drodzy wegetarianie staną się ludziopodobni...
    • baky Re: smalec wegetariański? 07.10.03, 10:33
      Gość portalu: ania napisał(a):

> podobno z planty?

Nie, z plasteliny jest lepszy.
      • splenda Re: smalec wegetariański? 09.10.03, 06:27
        smalec z 'planty'...
    • Gość: doku Ale się uśmiałem. A może słonina wegetariańska? IP: *.chello.pl 11.10.03, 21:15
      Żaden wegetarianin nie weźmie do ust czegoś, co by smrodem swym przypominało
      smalec. Jakieś takie imitacje mogą być tylko "jarskie", nigdy "wegetariańskie".
      • kociamama Re: Ale się uśmiałem. A może słonina wegetariańsk 11.10.03, 21:30
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Żaden wegetarianin nie weźmie do ust czegoś, co by smrodem swym przypominało
        > smalec. Jakieś takie imitacje mogą być tylko "jarskie",
        nigdy "wegetariańskie".

Doku, nie bądż tak surowy. Ja nigdy smalcu mięsnego nie jadłam, bo zawsze mnie
        obrzydzał. Za to wege smalec, kupuje chetnie w sklepie wege bo jest pyszny!! Z
        reszta w sumie nie nazywa sie smalcem tylko pastą lubelską. Spróbuj, pycha.

Pozdrwaiam,
        Kociamama.
        • Gość: doku O to mi chodziło IP: *.chello.pl 11.10.03, 23:04
          kociamama napisała:

> nie nazywa sie smalcem tylko pastą lubelską.

nie używamy takich paskudnych słów jak "smalec"
          • baky Re: O to mi chodziło 13.10.03, 12:16
            Gość portalu: doku napisał(a):
            >
            > nie używamy takich paskudnych słów jak "smalec"

A fe. Faktycznie paskudne :o))))
            A słowo: "szmalec"?
        • balbinia Re: Ale się uśmiałem. A może słonina wegetariańsk 13.10.03, 21:12
          kociamama napisała:

>
          > Ja nigdy smalcu mięsnego nie jadłam, bo zawsze mnie
          > obrzydzał. Za to wege smalec, kupuje chetnie w sklepie wege bo jest pyszny!!

To zupelnie jak i ja. :))
          cieple pozdrowienia :))
          • splenda Re: Ale się uśmiałem. A może słonina wegetariańsk 14.10.03, 07:05
            cytat krystynyopty: Taaa... kiedyś jakiś geniusz wymyślił czekoladę
            czekoladopodobną, inny
            margarynę nazwał masłem, teraz skwarki proteiny udaja skwarki ze słoniny, a
            smalec wege udaje smalec ze sloniny. Przy dalszej takiej mistyfikacji nasi
            drodzy wegetarianie staną się ludziopodobni...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka