Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      smycz

smycz

(6 wyników)
    • Mam psa rasy amstaff. Jest to łagodna suka, nie agresywna, wychowująca się razem z dziećmi. Wychodzi na spacery na smyczy, idzie przy nodze. Nie lubi chodzić w kagańcu, zresztą nie zalicza się do listy psów agresywnych więc nie męczę jej tym kagańcem. Mamy też w bloku inną sukę, która biega sobie bez smyczy, bez kagańca. Jest to kundelek. Ta druga suka bardzo atakuje moją Gabanę. Podbiega kiedy wychodzimy na spacer (oczywiście na bezpieczną odległość smyczy mojej Gabany), obszczekuje ją...
    • Kogoś, kto na spacerze TEŻ biega? Mam wrażenie, że okoliczni "psiarze" śmieją sie ze mnie gdy biegam ze swoim "bratem młodszym". Oni grzecznie stoją na mrozie i patrzą na swawole podopiecznych. Albo (co gorsze) chodzą z pieskiem na smyczy i NIGDY go z niej nie spuszczają. Pieski są dokarmione, czyściutkie, zadbane, "kochane" żywe pluszaki. Cieszę się, gdy mój pies znajdzie chętnego (bez smyczy!!!) czworonoga do zabawy. Wtedy stoje grzecznie, marznę. To DLA NIEGO. W końcu spacer jest z myśl...
    • niestety duzo ludzi puszcza psy luzem nawet gdy nie sluchaja .Pies musi byc posluszny zeby mu wierzyc bez smyczy.Nienawidze jak jestem w parku a tu nagle pies olbrzymi biegnie bo widzi mojego a wlasciciel wola i wola a pies ma go w dupie,a ja niby skad mam wiedziec czy pies jest dobry jak nawet wlasnego pana nie slucha.
    • Mam straaszny problem z moją 7 mies. suczką. Jest dość bystra, szybko nauczyła sie podstawowych komend, nie było problemu z załatwianiem się, ale za nic, ale to ZA NIC nie przychodzi na zawołanie jak ją spuszczam ze smyczy, no nie ma bata. To dla mnie straszny kłopot. Ilez to razy spóźniłam się do pracy czy na zajęcia, bo godzinami usiłowałam ją złapać. Mam fajną książkę ale jedyne rady jakie znalazłam, to żeby na 30-metrowej smyczy uczuć pieska przychodzenia, a dopiero go z niej s...
    • Witam, mam sznaucerkę miniaturkę, ma duży temperament i jest bardzo ruchliwa. Ma już prawie dwa lata a nie mogę jej oduczyć, żeby nie skakała do ludzi, poradzcie jak to zrobić.
    • Chciałbym podyskutować na temat psiej inteligencji. Czy ktoś może posiada jakieś ciekawe obserwacje swoich czworonogów w tej kwestii którymi chciałby się podzielić? Czy ta inteligencja zmienia się z wiekiem psa? Czy jest ona wrodzona czy też nabywana z czasem poprzez trening i naukę? Jak naprzykład wasze psy zachowują się gdy zaplączą się w długą smycz? Czy dają wam znak szczekaniem lub skomleniem żeby im pomóc się rozplątać, czy próbują same to zrobić i z jakim skutkiem? Czy pies j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się